Jogosan szól be nekem anya ezekért a dolgokért?
Szeretek igényes lenni, de nem költök vagyonokat a szépítkezésre. Általában egy alap smink mindig van rajtam (korrektor és minimális szemhéjpúder és spirál), de semmi több. Induláskor a hajamat is megcsinálom, fogat mosok mindig. Anya teljesen ki van akadva rám, hogy mennyi időt fordítok magamra és minek sminkelni ebben a melegben. A lábamat alapvetően gyantázom, de pl a ballagásomnál szoknyát vettem fel, de nem volt idő, gyantázni, hanem csak végigfutottam vele borotvával és azon is kiakadt, hogy miért gondolom, hogy mindenki az én lábamat nézi? Meg mikor felöltözöm és úgy érzem jól nézek ki, szívesen bele-bele pillantok a tükörbe indulás előtt és ezt is folyton megjegyzi. Ha meleg van és izzadok, mindig viszek testpermetet (habár használok dezodort, de jobban érzem magam akkor, ha a többi bőrfelületemnek is jó illata van), és mikor fújom be magam, akkor is kiakad, hogy minek ilyen sz*rral fújogatni magam. A másik, hogy a táskámban egy ajakbalzsam is van és azt is néha előveszem és bekenem vele a szám, ha úgy érzem száraz. Nem tudom, szerintem ezek egyáltalán nem túlzásba vitt dolgok, hanem alapvető igényesség. Egyébként meg nem 0-24-ben magammal foglalkozom, de ezek a sarkalatos tevékenységeim, amik folyton meg vannak jegyezve. Úgy érzem magam, mint a dedóban. Vagy tényleg túlzás már, amiket csinálok?
19 éves lány vagyok.
Szerintem semmi baj nincs ezekkel a dolgokkal.
Szerintem csak félt meg nem tud beletörődni, hogy már nem az a kislány vagy, mint régen.
Ilyenkor mindig fel kell tenni a kérdést; ezek gondot okoznak neki? Például emiatt nem kerül kenyér az asztalra? Vagy órákat kell várni rád, amíg befejezed? Vagy egyéb akadályt emel neki?
Ha mindegyikre a válasz nem, akkor miért nem mindegy neki, hogy mit csinálsz? A saját idődből, a saját pénzedből (gondolom) megy, neki nem okoz extra tennivalót, akkor miért zavarja?
Ezeket halál komolyan meg lehet tőle kérdezni, akkor talán rádöbben, hogy fölöslegesen „okoskodik”, és ezzekkel csak éket ver közétek. Inkább örülne, hogy ilyenekre költöd a pénzed, mint mondjuk drogra, és nem olyan vagy, aki mellett nem lehet megmaradni 50 méteres körzetben.
Azért a testpermet nem alap igényesség. A többi teljesen oké. Az ajakbalzsam helyett igyál több vizet. Nálam is van mindig kézfertőtlenítő, télen kézkrém, ajakbalzsam, zsepi, alap smink(a púder nem az) és dezodor. Anyát is zavarta, amíg nem adott magára. Mióta kimozdul, párja van és bókokat kap, azóta szereti magát csinosítgatni.
Ajánld fel, hogy kisminkeled és megcsinálod a haját, ha megy valahova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!