Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kérdezi meg, hogy...

Miért kérdezi meg, hogy bejöhet-e a szobámba, ha igy is úgyis bejön?

Figyelt kérdés

Jött egy vendég, és én szokás szerint elvonultam a szobámba. Anyám megakarta mutatni a szobámat neki, ezért benyitott, hogy bejöhetnek-e. A válaszom erre az volt hogy nem, mire ő: "de, bemegyünk".

"akkor minek kérdezted?! Azt mondtam, hogy nem!"

Erre nagyon dühös lett, én pedig végül beengedtem őket, félve a következményektől.

Miután elment a vendég, ismét neki szegeztem a kérdést, mire ő és a nevelő apám bunkózni kezdett, hogy csak illemből kérdezte meg, de úgy is bemegy ha beakar, tök mindegy mit mondok.

Folyton ez történik, akárki jön, megakarja mutatni a szobámat meg az állataimat, tök mindegy neki hogy elől vannak a személyes tárgyaim, zavarnak és nem akarom hogy lássanak engem otthoni viseletben.

2017. jún. 22. 12:14
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
66%
Nem neveled a gyereked, hatalmaskodsz rajta, és élvezed, hogy még olyan kicsi, hogy nem tehet ellene semmit. Nyilván nem fogod beismerni, az ilyenek, mint te, mindig utólag játsszák a mártírt.
2017. jún. 22. 15:09
 22/35 anonim ***** válasza:
46%
Te szimplán hülye vagy, utolsó.
2017. jún. 22. 15:10
 23/35 anonim ***** válasza:
0%
"Miért kérdezi meg, hogy bejöhet-e a szobámba, ha igy is úgyis bejön?" - Nem mindegy. Az én szüleim pedig simán berontanak kopogás és kérdezés nélkül. A tieid pedig betartják az etikettet és megkérdezik. Ilyenen kiakadni?? Egyébként az ő házuk és azt csinálnak amit akarnak. Amúgy nem lehetnek annyira rossz emberek, ha így betartják az illemet. De te ritka nagy bunkó vagy.
2017. jún. 22. 16:35
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Igen ő a bunkó véletlenül se az anyja aki rányit egy tinire :D És ha éppen mondjuk olyat csinál? Vagy gondolom utolsó válaszoló te élvezed mikor pihensz, pároddal vagytok, és valaki random rátok nyit,még be is hívod az ágyba? ne legyél már buta, azért mert a szülei nem kell elfogadnia minden hülyeségüket.

Kérdező, én ezt régen úgy oldottam meg, hogy lazán anyámra nyitottam a szobájában és a fürdőben is, egyszer meztelenül sikerült, mire fel ordítozva kijött, hogy miért nem kopogok mondtam neki, "hát te se szoktál, kitől tanultam volna meg ? :)" utána visszavett.

2017. jún. 23. 01:51
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan vendégek jönnek, legközelebb direkt legyen hatalmas rendetlenség a szobádban, nem tudom milyen állatot tartasz, esetleg engedd szabadon h jajj éppen most szökött ki... pl. egy kígyó nagyon cuki reakciót tud ilyenkor kiváltani.

És nem te vagy a hülye: a szüleid nem veszik figyelembe a személyes teredet, a magánszférádat.

2017. jún. 23. 04:41
 26/35 A kérdező kommentje:
Egyszer veszekedtünk, én pedig elmentem zuhanyozni. Egyszer csak anyám rám nyit, és elkezd velem kiabálni, mert eszébe jutott valami vissza szólás. Nem tudom, nem igazán figyeltem rá, csak ordibáltam hogy menjen már ki.Befejezte a mondandóját és kiment, szóval ezek a "vetkőzz meztelenre" ötletek nem jönnének be, de nem is ezért meséltem el. Komolyan, én vagyok a bunkó? XD
2017. jún. 23. 09:37
 27/35 anonim ***** válasza:
13%

"Te aztán szereted a gyermeked, te szemétláda."

Csak tátom a számat a sok kommenten.

Egy normális családban a családi élet egy egymás igényeit, érdekeit, lehetőségeit figyelembe vevő kompromisszum halmaz, amiben lehetőleg mindenki jól érzi magát, és alkalmazkodik a másikhoz. Ahogy a gyerekek nőnek úgy jelentkeznek új igények és új kompromisszumok.

De szó sincs arról, hogy amikor a gyerek elkezd kamaszodni, akkor az egész család addigi viszonyrendszere felborul, és átadjuk a panrancsnokságot a kamasznak, és onnatól kezdve ő dirigál, és az egész családban mindenki úgy táncol, ahogyan a kamasz fütyül, és az ő kénye-kedve szerint kell történnie mindennek.

A kérdésben szereplő ifjú hölgy is 5 perc alatt átöltözhetett és elpakolhatott volna. És akkor nem látják házi ruhában. De ő úgy gondolja, hogy nem alkalmazkodik a családhoz, ő vindikálja magának a jogot, hogy ő a mérték, és hozzá kell alkalmazkodnia mindenkinek.

Amit én erős túlzásnak tartok.

2017. jún. 23. 09:52
 28/35 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó, ember!!! Ne legyél már egy idióta egysejtű, szerencsétlen lány annyit akar, hogy kopogjanak és megvárják az igen szót ha bemennek, ez minden normális családnál megvan, íratlan szabály, ezzel adják meg a tiszteletet.

Képzeld már magad egy helyzetbe, hogy együtt vagy a pároddal, vagy esetleg pont öltözöl erde anyád rádront egy vendéggel...

Annyira buták tudtok lenni.

Kérdező nem te vagy buta, csak sok az anyámasszonykatonája akikbe annyira belenevelték, hogy tiszteljék az anyjukat, hogy még azt is elviselnék ha egy idióta hárpia lenne.

2017. jún. 23. 14:53
 29/35 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó előtti nem tudom te mit szólnál, ha a gyerek bevezetné a hálószobádba a barátait, miközben te épp a férjeddel nézed az esti filmet, mert szét akartak a kis barátai nézni a házban. A kérdezőnek és a többi kamasznak, otthon lakó fiatalnak annyi intimszférája van, ami az a 8-15 m2-es szoba. Egyszerűen egy tirpák paraszt dolog belecsattogni egy vendéggel, azért, hogy az szétnézhessen, főleg, ha a szoba lakója nem szeretné. Azért nekem a saját gyerekem fontosabb, mint az, hogy valami rokon vagy barát elmondhassa, hogy minden sarkát megsasolta a házamnak.
2017. jún. 23. 16:37
 30/35 A kérdező kommentje:

27: "De szó sincs arról, hogy amikor a gyerek elkezd kamaszodni, akkor az egész család addigi viszonyrendszere felborul, és átadjuk a panrancsnokságot a kamasznak, és onnatól kezdve ő dirigál, és az egész családban mindenki úgy táncol, ahogyan a kamasz fütyül, és az ő kénye-kedve szerint kell történnie mindennek. "

Olvasd el a fürdőszoba esetet, és azután mondd, hogy átakarom venni a "parancsnokságot". konkértan azt feltételezed, hogy elvagyok kényeztetve.

" De ő úgy gondolja, hogy nem alkalmazkodik a családhoz, ő vindikálja magának a jogot, hogy ő a mérték, és hozzá kell alkalmazkodnia mindenkinek.

Amit én erős túlzásnak tartok."

Erre inkább már nem is mondok semmit.

28-asnak és 29-esnek köszönöm szépen. :)

2017. jún. 23. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!