Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feljelenthetem a nevelőapámat,...

Feljelenthetem a nevelőapámat, vagy egyáltalan fognak csinálni valamit a rendőrök?

Figyelt kérdés
15 éves lány vagyok,és 9 éve élek együtt a nevelőapámmal,aki sokszor bánt engem,és a kistesómat(3 és fél éves).Először tök jól ment minden,amég a nagyszüleimnél laktunk anyukámmal és a bátyámmal. 11 éves voltam,amikor elköltöztünk,és ott szültett meg a kistesóm. Még születése elött történt az,hogy megütötte a bátyámat azért,mert lassan sepregetett. De úgy ütötte meg,hogy szó szerint a fal adta neki a másikat. Ekkor anyukám kiabált vele,hogy miért ütötte meg. Miután megszületett a kistesóm engem megpofozott azért,mert a kistesóm szopós flakonjából(jana baby) ittam a csapvizet. Aztán a bátyám kint ült a teraszon,és a nevelőapám megakarta ijeszteni,meg is ijesztette,és a tesóm reflexből ugrott egyet és közben véletlen megcsapta az arcát de csak egy nagyon kicsit. Ezért a nevelőapám tarkón verte,es elkezdte rúgdosni. Én beszaladtam és szóltam anyának,de addigra már bejött az "apám" és beküldött a szobámba,persze azt mondván,hogy takarodjak be. Miközben sétáltam a szobám felé,utánam jött és úgy tarkón vágott hogy elterültem a földön.Anyukámmal is összeveszett ezmiatt,és kiabáltak egymással.Aznap anyukámat 3x ököllel a falhoz lökte egymás után,és utána fogta a hajamat es megrángadta,úgy hogy beverte az államat a kádba. Egy héttel később takarítottam,oda jött hozzám,és mutatta,hogy ott egy folt azt is töröljem le.Nem figyeltem arra a foltra amire mutatott,fogta a fejemet es oda nyomta izomból.Nem sokkal később azért rángatott meg mert nem akartam megenni azt a kaját,amiről tudja,hogy utálom. Este szárítottam a hajamat,oda jött hozzám és megpofozott amiért este száritom a hajam.Nem egyszer szoritotta meg a nyakamat hátulról.Mindent megcsinálok amire megkér,de mindezek ellenére undorítóan beszél velem.A kistesómra mindig én vigyázok,mert ő mindig kitalál valamit,hogy neki ne keljen foglalkozzni a saját gyerekével.Ez például 1 órája történt,hogy halántékon vert azért,mert rászóltam,hogy miért üti a kisgyereket,hiszen a mamájához akar menni. Meghúzta a fülét,utána megütötte a fejét egy tálcával.Ezért szóltam rá.Nem ez az első eset,hogy bántja a kistesómat.Ebben az egészben,az a legszomorúbb,hogy anyám mindezt végignézi és nem szól semmit.Szívemszerint elszöknék,vagy feljelenteném csak anyámat féltem és a tesóimat.De nem tudom,hogy csinálna e valamit a rendőrség ezzel.A drága nevelőapámról azt azért illik tudni,hogy mindig keres valamit,amiért tud velem kiabálni. Nem tudom mit csináljak,már nagyon idegesítő.

2017. jún. 18. 19:09
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ az utolsó válaszadónak!:) Igaza van!Megpróbálok minden tőlem telhetőt,de egyébként biztos megszegné a szabályokat,mert amilyen állat(bocsánat a kifejezésért) én már mindent kinézek belőle. Fenyegetőzik,és ordibál,nagyon csúnyán beszél.
2017. jún. 18. 21:04
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
Nem olvastam el a válaszokat,de én az ilyen agresszív szar embert kb.addig rugdosnám,amíg mozog. Miért nem lehet pl.normálisan megmondani,hogy kis lányom ne ilyenkor szárítsd a hajad,vagy ha muszáj most,akkor siess vele ha lehet! Nem az,hogy egyből eljár a keze a baromnak.
2017. jún. 18. 21:59
 13/17 A kérdező kommentje:
Hát igen sajnos,ezt én sem értem.
2017. jún. 18. 22:59
 14/17 anonim ***** válasza:
Feljelentheted, de hogy mennyire hatékony, azt nem lehet tudni. Iszik is a nevelőapád vagy alapból ilyen agresszív?
2017. jún. 19. 10:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Alapból ilyen sajnos.
2017. jún. 19. 12:31
 16/17 anonim válasza:
Szia! Mindenképpen jelezd ezeket olyan felnőtteknek akikben megbízol! A lelki terror büntetendő, nem beszélve a fizikai bántalmazásról! A tesód még nagyon kicsi, nehogy egyszer olyat kapjon ami maradandó sérülést okoz nála. Anyukádat valószínűleg lelki terror alatt tartja, ezért nem tesz semmit mert fél. Viszont ez a legrosszabb amit tehet, a sarkára kell állnia! Nem tudom,hogy a tanáraiddal milyen viszonyban vagy, van e iskola pszichológus,akihez fordulni tudnál. Ha a bátyád nagykorú ő is tehet feljelentést. Minél előbb lépjetek ezügyben, hisz egy ilyen környezet maradandó sérülést okoz a kistesód lelkében is! Ha szeretnél beszélgetni írj nyugodtan. Én is átéltem ilyet sajnos. Nekem anno a családjogász azt javasolta, hogy próbáljak meg hangfelvételt csinálni. Minden jót és kitartást.
2017. jún. 19. 13:32
 17/17 anonim válasza:

Sajnálom,hogy így kell élnetek!

Senki más nem hibás csak az anyád(ha lehet még így hívni)!

Az a baj,ha csak bejelented a családsegítőnél bizonyíték nélkül csak elkezdenek ki járni,de gindolom majd akkor kenyérre lehet kenni ezt a sz.rdarabot!

Ha lenne bizonyítékod akkor már más lenne,mert kiemelnének titeket a családból!(ha anyád nem küldi el hamarabb)

2017. jún. 19. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!