Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőtartással fenyegetnek?

Szülőtartással fenyegetnek?

Figyelt kérdés

Hisztiznek és családi összetartásról prédikálnak, mikor kicsiként előbb fojtottak volna minket bele egy kanál vízbe... Természetesen ez csak akkor ha pénz kell nekik, egyébként nem létezünk. A bátyámhoz utat találtak, mert sikeresen felcsináltatta magát 9 éve újra: ugye nem akarja, hogy ő is szegénységben nőjön fel? Havonta küld nekik 200-250 ezer forintot, összesen kb 350 ezer forintból kéne gazdálkodniuk hármuknak (jó, öcsém még fiatal, nem ő a probléma + neki még ezen felül vagy én vagy a tesóm állja a dolgait: ruhák, osztálykirándulás, sulis cuccok). Anyám novemberben felmondott a nagy semmire... karácsonykor kis alkohol hatására bevallotta, hogy nem is keres állást, elege van, pihenni fog jó ideig, mert ő megérdemli. Alapból 4 órás munkája volt...

Pár éve kezdtek el "jópofiskodni", miután lett munkánk, előtte nem érdekeltük őket, nem köszöntöttek fel pl szülinapunkkor, sose kaptunk ajándékot stb.

Éééés most rám került a sor: kötelességem támogatni csóró anyámat és a pasiját. Ha nem, akkor beperelnek szülőtartásért. Szupi. Aztán jött apám is pár hónapja, akit egyébként 10 éves korom óta nem láttam (örömtáncot jártam, mikor végre elment), de ő fizette a gyerektartást, szóval ő is perelhet szülőtartásért.

Széttártam a kezem, majd felmutattam képzeletben középső ujjamat, hogy pereljenek, döntsön a bíróság, én nem vagyok hajlandó önként fizetni piócáknak.

Valahol azt olvastam, hogy az érdemtelenséget nekem kéne bizonyítanom, mert rámondásra természetesen nem hiszik el. Soha nem kerültem orvoshoz, az iskolai tanárok sose csináltak semmit, mikor monoklival mentem be. Szóval ilyen szempontból feddhetetlenek. Most komolyan ezek miatt fogják vonni a fizetésemet?

2017. jún. 12. 17:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Dehogy fogják. Anyád, apád mehet dolgozni, ha nem akarnak az ő problémájuk, semmit nem ítélnek meg nekik.
2017. jún. 12. 17:07
 2/12 anonim ***** válasza:
94%
A szulotartas nem úgy van, hogy anyuka kitalalja, te meg fizeted. Ha a jövedelmük meghaladja fejenként a mindenkori öregségi nyugdijminimum összeget -ha jól tudom ez 28e körül van- akkor eleve nem ítélik meg
2017. jún. 12. 17:09
 3/12 anonim ***** válasza:
48%
Nem írtad, hogy mennyi idősek a szüleid?
2017. jún. 12. 17:18
 4/12 A kérdező kommentje:
Anyám 47 éves, élettársa 38 éves, apám pedig 49.
2017. jún. 12. 17:22
 5/12 anonim ***** válasza:
33%

Mire odakerül a sor,hogy bíróságra kerülsz vállalj feketén munkát.

Amúgy meg a koruk miatt simán tudnának dolgozni.. Nem itélhet nekik a bíróság így semmit..

2017. jún. 12. 17:30
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Nem fognak Téged bíróságra citálni.

Abban a korban vannak, hogy tudnak még dolgozni, ilyennel ki is nevetik őket a bíróságon.

2017. jún. 12. 17:36
 7/12 anonim ***** válasza:
92%

Pereljenek csak, ne aggódj.

Munkaképes, fiatal emberek, nem fogják megítélni a szülőtartást.

2017. jún. 12. 17:52
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Esélyük nincs szülőtartásra. Munkaképesek, egészségesek és önszántukból nem dolgoznak. Ne aggódj!
2017. jún. 12. 17:57
 9/12 anonim ***** válasza:
85%

Esélytelen.

Akkor ítélnek csak meg, ha önhibájukon kívül nincs elég jövedelmük. Menjenek dolgozni.

2017. jún. 12. 18:37
 10/12 acelsziv ***** válasza:
95%
Amit kapni fognak az nem szülőtartás, hanem egy vidám röhögés a bíró részéről.
2017. jún. 12. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!