Ez szülői gondatlanság? (többi lent)
Figyelt kérdés
Nem vagyok biztos benne hogy az. Van egy osztálytársam, akit az anyja kitett otthonról, és az apja se fogadja be. Egy ideig egy másik osztálytársunknál lakott, de őkbis kirakták. :( szeretnék segíteni neki, de nem tudom hogyan is tehetném.2017. jún. 11. 18:37
1/8 anonim 

válasza:

Ha iskolás még, nem teheti meg a szülő, hogy kirakja. Menjen a rendőrségre!
3/8 anonim 

válasza:

Rendőrségi feljelentés, ha az illető még nincs 18
Tanárnak szólsz, segít
4/8 anonim 

válasza:

Tanárral kell beszélni az iskolába ők segítenek. A gyereket 18 éves koráig nem rakhatják ki otthonról, ha már elmúlt akkor így járt, de ez esetben is adnak segítséget főleg hogy még tanul. Nem is értem a másik osztálytárs szüleit miért nem jelentették a rendőrségen ha még nem töltötte be a 18 at és kirakták a szülei, illetve miért nem intéztek neki valami hivatali segítséget.
5/8 Szeder Katalin 

válasza:

Ez a szülő részéről több, mint gondatlanság. Persze, tényleg nem mindegy, hány éves a gyermek, de 18 éves korig a szülő kötelessége, hogy gondoskodjon róla, vagyis ételt, lakhatást biztosítson számára. Létezik gyámhivatal is, elméletben ők is nyújthatnak segítséget. A jelen helyzetben a felmenők szülői kötelesség megszegésével vádolhatók. Szerintem.
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszaitokat! Mégcsak 16 éves egyébként. Nem tudom, hogy miért nem ment el eddig a rendőrségre, de minden erőmmel megpróbálok segíteni neki.
2017. jún. 11. 20:37
7/8 anonim 

válasza:

Azzal segítesz neki, ha legalább egy tanárnak vagy a rendőrségnek szólsz, minél előbb!
Vagy szólj most a te szüleidnek!
8/8 anonim 

válasza:

És ezt az anyja szájából hallottad, hogy kitették, vagy csak az osztálytársadtól?
És akkor hol alszik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!