Ha apámnál megyek mindig befog dolgozni. Akkor minek menjek?
Te is szépen töröd a magyarTOT, kedves kérdező.
"Ha apámnál megyek mindig befog dolgozni."- Ez most komoly? MENNI valakiHEZ vagy valamiHEZ szoktak, nem pedig valamiNÉL vagy valakiNÉL MENNI (ennek semmi értelme), és általában LENNI szoktak valakiNÉL vagy valamiNÉL az emberek. Ráadásul a vesszőket se raktad ki. Inkább ülj le és vegyél a kezedbe egy nyelvtankönyvet, az biztos nem árt meg, ha néha tanulmányozod az anyanyelvedet.
Miért menj? Azért, mert befog, mert ő legalább alkalmasnak tart rá. Érdemesnek. Becsül téged annyira. Használd ki ezt a lehetőséget, és próbálj meg felnőni ahhoz, amit tart rólad.
Mert többre tart, mint te magadat, ez meglátszik a kérdéseden.
Azért fog be mert azt akarja hogy megtanuld azt amit csináltok, mert ha te is felnőtt leszel és odakerülsz akkor tudjad és ne kelljen másoknak könyörögnöd mindenért.
Lemerem fogadni hogy még tini vagy ilyenkor ezt nem igazán érted meg, de ha elmúltál 20 éves akkor ráfogsz jönni hogy milyen jó volt anno faternak segíteni mert lesz fogalmad egyes dolgokról. Én is utáltam tiniként hogy itthon minden hétvégén csinálni kellett valamit, most felnőttként örülök hogy tudok fát vágni, fűrészelni, bútort összerakni, járó lapozni, sőt amikor ablakokat cseréltünk akkor is apám egyiknél megmutatta hogyan kell csinálni, többit meg nekem kellett mert minden hétvégén egy szoba ablakát cseréltem, szakembernek nem akartam fizetni, így meg már tudtam mit hogyan kell és elég volt hogy a sógorom átjött segíteni.
Ne panaszkodj, inkább örülj hogy próbál férfit csinálni belőled valamennyire.
2-es, te ne oktasd másokat a magyar nyelvről, mert a nyelvjárásokról szóló részt te is átaludtad. Zemplén környékén például teljesen elterjedt a "valakiNÉL megyünk". Nem helytelen, csak tájnyelvi.
Kérdező: apádnak valószínűleg segítségre van szüksége, te nyilván azért mész hozzá, hogy időt töltsetek együtt, beszélgessetek, azt meg lehet munka közben is. (Nem derült ki, milyen munka, de gondolom, valami a ház körül.)
2-es,
Igen, egyet kell értsek az előzővel, de nem csak arrafelé, hanem Szabolcsban is használják így.
Sőt, még azt is, hogy "jöttök nálunk?"
A kérdéshez : egy kicsit bővebben is írhatnál, hogy mit takar ez a "mindig" és a dolgozni? Meg úgy általánosan arról, hogy milyen a kapcsolatotok, elváltak a szüleid, stb...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!