Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet ilyenről beszélni egy...

Lehet ilyenről beszélni egy szülővel? Mennyire venne komolyan?

Figyelt kérdés
El akarom mondani édesanyámnak, hogy nem találom a helyem a világban. Egy apró, jelentéktelen pontnak érzem magam a végtelenségben, és szenvedek... de még én magam sem értem a pontos miértjét. Maga az élet fogalma megrémít, de ez egy olyan dolog, amiről még senkinek sem beszéltem. Anyukámmal remek kapcsolatban vagyok, el akarom mondani neki, hogy nem érzem jól magam. Úgy érzem, tartozok neki ennyivel, de mi van akkor, ha kinevet? Ha nem veszi komolyan azt, amit mondok, és csak fölösleges fejfájást okozok neki? Félek, nem tudom, hogy mi a helyes...
2017. jún. 7. 18:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
97%
Beszélj vele nyugodtan! :)
2017. jún. 7. 18:33
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
Egy normális anyával ilyet meg lehet beszélni. Nem biztos, hogy tud neked majd tanácsot adni, de az is sokat segít, ha egy pszichológushoz elmentek egy kis beszélgetésre.
2017. jún. 7. 18:40
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Én apukámal beszéltem meg ilyeneket. Érdekelte, segített. A lelkemnek nagyon jót tettek ezek a beszélgetések.

(Más kérdés, hogy miután elváltak anyámmal és lett új nője, azóta nem lehet ilyenekeről beszélni vele.)

2017. jún. 7. 18:40
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

Az adott szülőtől függ.

Én tudtam gyerekként, tiniként beszélni ilyenekről anyukámmal, és most felnőttként is tudok.

De mi mindig jóban voltunk és közel álltunk egymáshoz.

2017. jún. 7. 19:09
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Ha jóban vagytok, akkor hidd el neki, ha azt mondja, hogy nem olyan nagy a baj, csak kamasz vagy. :)
2017. jún. 7. 19:37
 6/11 anonim ***** válasza:
Azt neked kell tudnod, hogy milyen témában lehet vele beszélni úgy, hogy passzoljatok egymáshoz, értsétek a másik problémáját. Mert akkor sincs gond, ha nem tudtok mindenben azonos hullámhosszon lenni, attól még a szeretete és kötődés megvan.
2017. jún. 7. 19:46
 7/11 anonim ***** válasza:
90%

Én örülnék neki, ha a gyerekem elmondaná, ha így érez. Szerintem beszélj vele, de olyan időpontba, amikor ráér. Ne a reggeli rohanás

közben, hanem pl vacsora után

2017. jún. 7. 19:54
 8/11 anonim ***** válasza:
Nyugodtan mondd el. Ha remek kapcsolatban vagytok, nem fog kinevetni. Egyébként sok más kamasz is érez hasonlókat, nem vagy ezzel egyedül.
2017. jún. 7. 20:30
 9/11 anonim ***** válasza:
12%
Ez most off, de ilyeneket azok szoktak mondani, akiknek az életében minden jó, és már nem tudják, hogy miért szenvedjenek... Ha komoly problémád lenne, akkor megneveznéd, hogy A) beteg vagy B) nincsen párkapcsolatod C) rossz a kapcsolatod a szüleiddel D) nem találsz rendes állást E) nincsenek barátaid etc Ez a nem találom a helyem a legnagyobb bullshit a világon. Van egy barátnőm, aki egyetemre jár, a családja teljesen jó körülmények között él, jól fizető diákmunkája van, van egy szerető, rendes pasija, tele van barátokkal, állandóan bulizni és kocsmázni jár, és most kitalálta, hogy ő szintén nem találja a helyét a világban, nem tudja mit kezdjen magával, nincsenek céljai etc... Azt javaslom, hogy ne vergődj, és próbáld meg értékelni azt amid van, ahelyett, hogy felesleges problémákat generálnál magadnak.
2017. jún. 7. 22:09
 10/11 anonim ***** válasza:
Istenkeresés...
2017. jún. 8. 05:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!