Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szulo-tini kapcsolat. Hogy...

Szulo-tini kapcsolat. Hogy boldogultok?

Figyelt kérdés

Az lenne a kerdesem, hogy szulok hogy boldogulnak 15-17 eves tinikkel? Nincs meg gyerekem, de ha olyan lesz mint en, lehet felkotom magam. Nem is tudom anyu hogy tudta a tinineveimet atveszelni velem. Persze a forditottja is erdekel (tinik kapcsolata a szuleikkel)

Nincs jo vagy rosz valasz, nem pontozok le senkit, csak erdekel mi a helyzet, latvan egy jo par koran erett tinit.

2017. jún. 6. 21:34
 1/10 anonim ***** válasza:
12%
Ezt a szégyent!
2017. jún. 6. 21:39
 2/10 A kérdező kommentje:
#1 esetleg bovebben?
2017. jún. 6. 21:40
 3/10 anonim válasza:
100%

Szia! En 17leszek a jovoheten, a szuleimmel voltak kisebb nagyok vitak, kb fel eve nagyon rossz volt a kapcsolatunk, mert nem ment jol a suli, s visszagondolva tenyleg megertem a szuleimet miert veszekedtek velem akkor annyit. Egyébként engem szemely szerint nem korlatoznak, csak mondjak 5 tantárgyat es abbol hozzam a 4es 5os szintet. Ezt elegge sikerul evvegere, úgyhogy amit ők is mondtak, hogyha en korrekt vagyok veluk, tanulok elfogadhatoan, es azert otthon is vagyok es kicsit segitek is, akkor ők is korrektek velem.

16/L

2017. jún. 6. 21:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Haat eleg rossz. Nekem fontosabb a bulizas, mint a tanulas es emiatt sok vita is van. Megprobalnak "karantenba fogni", de ahogy mindenki tudja kamaszoknal ez nem mukodig ;)

F

2017. jún. 6. 22:16
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Meddig tart a tini év?

13-19??

2017. jún. 6. 22:18
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

Szia. Tisztelt kérdező!

Viták még mostanában is ki alakulnak sajnos. Természetesen segítek amiben kell csak a tinédzser kor ezzel jár sajnos. Szabályok át hágásaval az Ígéretek be nem tartása és meg nem cselekvése csak a folyamatos​ hazugságokba valo belépés a következmények elkerülése érdekében.

Én sem vagyok egy minta gyerek de igyekszem jól viselkedni.

Fiú vagyok 20 éves vagyok.

2017. jún. 6. 22:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Koszonom az eddigi valaszokat.

Ahogy emlekszem en is sokat hazudoztam, loptam is (csaladtol, amit ma mar nagyon szegyenlek), inkabb a bulizas mint a tanulas (most meg tanulhatok megint mert akkor nem akartam). De nem igazan tudom, hogy mivel lehett volna anno ravenni arra, hogy normalisan viselkedjek. Legalabb egy kicsit. A szigor nemnhasznalt azt tudom, akkor csak jobban lazadtam. De ha lenne egy lanyom pl, nemtudom hogy engednem el bulizni pl 15 evesen. Fiukent talan jobban engednem. De ezt csak a sajat csaladombol kiindulva. En elviselhetetlenebb voltam mint az ocseim.

#5: igazabol akar 12-25 is lehet, attol fugg ki mioor "no fol".

2017. jún. 6. 22:32
 8/10 anonim ***** válasza:
8%

Normális nevelés kell és akkor nem lesz olyan suttyó mint te

Nem dicsekednék vele a helyedben hogy a családom meglopom.

Ja és tegyél egy szívességet a világnak köttesd el magad.köszi :-)

2017. jún. 7. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem vagyok az a tipikusan rossz tini, amitől általában félnek a szülők (nem csavargok, nem hazudozom, nem lázadok durván, nem keveredek bajba, nem cigizek, nem drogozok stb.)

Anyukámmal élek, vele nagyon jó kapcsolatom van, szerintem ha megnézzük az osztálytársaimat, alig van olyan, akinek olyan kapcsolata van az anyukájával, mint nekem. Alig bírom ki, hogy ne mondjak el neki valamit, sokat nevetünk, a suliról is mindent tud, jelenleg együtt nézünk egy sorozatot is (ami az én korosztályomnak való, de anyának is tetszik). Van, amit nem merek neki elmondani, de nem azért, mert nem lehetne, lecseszne, vagy ne lenne megbízható, hanem azért, mert én vagyok a hülye, én tartom cikinek vagy én vagyok bátortalan. Kisebb vitáink gyakran vannak, néha félreértésből, sokszor azért, mert nem értünk egyet vagy azért, mert túl érzekeny vagyok.

Nem volt olyan, hogy valahova ne engedett volna el, de természetesen ez azért van, mert tudja hogy normális vagyok, és ha menni akarok valahova, szólnom kell és el kell mondanom hogy hova, kikkel megyek.

Jó tanuló vagyok (4-es), be szoktak csúszni rosszabb jegyek is, de akkor sem kell aggódnom, mert ez nyilván nem minden napos és nem ordít vele miattam, nincs vita egy rossz jegy miatt.

Persze vannak dolgok amiket nem mondok el neki vagy témák, melyek terén szégyenlősebb vagyok, de ez miattam van. Hazudozni sem szoktam, de ha visszagondolok, régebben volt pár hazugságom (olyan 11 éves korom körül), de nem tudta meg és ezek nem voltak nagy dolgok. De amikor rájött egy hazugságra, nagyon nem örült, mérges volt, akkor leszidott, de nem voltak komoly következményei. A végén megtanultam, hogy ezt nem kellett volna és nem merném mégegyszer megcsinàlni. Nem erőltetnek rám semmit, de szoktak megjegyzéseket tenni vagy tanácsokat adni, hogy csináljam ezt-azt.

15/l

2017. jún. 7. 13:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Szóval van előtted egy negatív példa, önmagad. Én a helyedben azon gondolkoznék nagyon el, hogy milyen volt a szüleiddel a kapcsolatod, mi volt az, ami hiányzott, miket hibáztak. Ezekből sokat lehet tanulni és akkor lesz egy képed arról, hogyan nevelj úgy, hogy a gyermeked ne legyen olyan, mint te.
2017. jún. 7. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!