Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők! Elengednétek a 18...

Szülők! Elengednétek a 18 éves gyereketeket 1 évre külföldre?

Figyelt kérdés
Egyedül, ismerős/barát nélkül, viszont egy abszolút megbízható önkéntes program keretei között. Ott szintén ilyen önkéntesekkel lakna együtt és különböző feladatokban, projektekben venne részt. Mindez szinte egy forintba sem kerülne mert a lakhatás, víz, gáz, villany, internet, utazás és minden más biztosítva lenne, illetve zsebpénzt is kapna, amiből pedig a további kiadásokat tudná fedezni (étel, ital, higiénia, szórakozás). A közös nyelv értelemszerűen az angol, amit így kiválóan lehet fejleszteni, de emellett lehetőség van az adott ország valamint a többi önkéntes nyelvének, kulturájának a megismerésére is. Ilyen esetben ti elengednétek?
2017. máj. 29. 11:29
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%

HA valóban érdekes munkáról van szó, akkor minden további nélkül. Engem is érdekeltek az ilyen programok, de amikor "megkapargattam a felszínt", nagyon sok negatív tapasztalatról is hallottam: nem olyan munka, amit ígértek, nem olyan helyen, ahol ígérték stb., pedig EU-s programok voltak azok is.

Amennyiben továbbtanulsz, azt az egy évet érdemes lenne a tanulmányok után igénybe venni (az ilyen programokra általában 30 éves korig lehet pályázni). Akkor már olyan önkéntes munkára is jelentkezhetsz, ami a szakmádba vág, és szakmai tapasztalatként is beírhatod az önéletrajzodba. Vagy esetleg elnyersz egy ösztöndíjat, és akkor még fizetnek is:)

2017. máj. 29. 12:01
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
Tévedésben vagy, bejártam kb. 8 országot Európában, Afrikában is jártam, jelenleg is külföldön élek, így lehet jobban rálátok, hogy mégis milyen trükkökkel próbálják kicsalni a szerencsétleneket. Nem a négy fal közül beszélek. Nem írtam, hogy hazugság, csak azt, hogy gyanús, és mindenképpen körbejárnám a dolgot. 8-as voltam.
2017. máj. 29. 12:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Persze, unokanővérem Spanyolországban volt hasonlón (már általánosban spanyolt tanult, és az irányba is akart tovább tanulni).

Reggeltől délutánig meló, aztán mehettek városba, szórakozni, stb., de másnap reggel 8-ra a gyümölcsösben kellett lenni, ha másnapos voltál, ha nem.

Teljes ellátás, utazás térítése, annyi, hogy amit megkeresett, az azért zömmel elment a kozmetikumokra, meg ilyen-olyan kajára, "bulizásra", viszont a nyelvet szinte perfekt megtanulta a nyár alatt, így egyetemen előnyben volt a többi spanyol szakos hallgatóval szemben (most meg már azt tanít).

Szóval az nem az ördögtől való, csak én azért pontosan utánakérdeznék mindennek, mentoroktól kezdve a helyen át... biztos, ami biztos.

2017. máj. 29. 12:08
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Elvben igen, de hol van az a kulfold? Europai orszag, ahova szukseg eseten ki tudsz utazni hozza ha gond van? Van annyi tartalek hogy ha barmi problema adodik es surgosen haza kell jonni akkor megoldhato?

Azert nagyon nem mindegy hogy pl Nemetorszagrol beszelunk, vagy Uj-Zelandrol, esetleg fekete Afrikarol...

2017. máj. 29. 12:14
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Voltam ilyen önkéntes programon, igaz 23 évesen. Nagyon jó volt, de azt tudnod kell, hogy az ellátás általában nem fedezi a szükségleteket. El tudom képzelni, hogy van olyan program is, ahol kaptok zsebpénzt, ha valami jó kis EU-s project az egész és dől a pénz, de valószínűbb, hogy csak rizst és babot fogtok enni étkezés gyanánt, gyatra lesz a szállás és sehova se juttok el, ha nincs saját közlekedési eszközöd. Én így jártam, angolokkal voltam Afrikában.

A negatív dolgok ellenére, viszont tényleg életreszóló élmény volt. Szóval akkor engednélek el, ha megbízhatónak tűnik a szervezet, valódi önkéntesmunkának és nem kizsákmányolásnak. Pl ismerősöm volt Angliában idősotthonban. Na, azért a munkáért sokkal több pénzt kellett volna fizetni, mint amennyi zsebpénzt és ellátást kapott. Neki így is megérte, mert a későbbi munkájához jól jött ez a gyakorlat, de ez egyáltalán nem a bulizásról szólt és én kb belepusztultam volna.

Emellett fontos, hogy a családnak legyen elég pénze bármikor kimenteni téged a szituból, küldjenek repjegyet, pénzt, útlevelet, ha rosszul alakulnak a dolgaid. Ha ez nehézkes, akkor te gyűjts előre és itthon helyezd biztonságba a pénzt vészhelyzet esetére.

2017. máj. 29. 12:16
 16/21 A kérdező kommentje:

Jaj Istenem, ettől féltem, hogy majd ilyen válaszok fognak érkezni....Úgy gondoltam, hogy ha leírom, hogy "abszolút megbízható", akkor az mindenki számára érthető, nem akartam hosszasan elmagyarázni a dolgot.

Ez nem vicc és nem vagyok hülye sem... Ez egy létező EU-s program, jelenleg az EVS nevet viseli. Minden, amit felsoroltam biztosított (az internet is, tehát a kapcsolattartás is megoldott). A zsebpénz összegét általában az adott ország minimálbéréhez igazítják, ez nyilván nem elég mindenre, viszont az önkéntesek megélhetésének nagy része biztosított, ami hatalmas nagy könnyebbség. Van megtakarított pénzem is, ami szintén a segítségemre lenne. Mindezért cserébe pedig önkéntes munkát kell végezni, ami nem azt jelenti, hogy reggel kivisznek a földekre kapálni, majd este összeszednek, hanem valóban "izgi" programokról van szó. Különböző témák közül lehet választani pl. sport, környezetvédelem, gyerekek, migráció, színház stb., ezért is nem írtam országot mert alapvetően nem a helyszín alapján fogok választani, hanem a projektek témája alapján, viszont Európán belül szeretnék maradni. Értelemszerűen háborús övezetekbe, "fokozottan veszélyes" területekre nem közvetítenek embereket....

Magyarországon is rengeteg ilyen szervezet működik, az egyikhez én is szoktam járni segíteni, ismerem őket, nagyon szeretem és a külföldi önkéntesek is mind nagyon aranyosak. Ők például rengeteg rendezvényen, fesztiválon vesznek részt, óvodákban és iskolákban is segítenek, táborokat szerveznek és emellett tudnak kirándulni, "világot látni", új kapcsolatokat kialakítani, nyelvet tanulni stb. Jó körülmények között, nagyon szép környezetben laknak, egy vidéki nagyváros belvárosában vannak a lakásaik (nyilván ez csak egy példa, azért ez sok mindentől függ).

Ez az egész dolog a küldő- és fogadószervezetek rendszerére, kapcsolatára épül, vannak olyan helyek, ahová már évek óta küldenek ki magyarokat. Ennek egyrészt pont az a lényege, hogy így felügyelik az önkéntesek munkáját és ott is tudnak segíteni bármilyen probléma adódik, nem kell rögtön minden aprósággal az itthoniakhoz fordulni. A programok meghatározott időre szólnak, tehát nem csinálhatod azt, hogy két hónappal korábban felállsz és hazajössz, viszont vannak szabadnapok, amikor haza lehet látogatni, bár szerintem az ember nem azért jelentkezik egy ilyen programra, hogy elköltse a pénzét és ide-oda ingázzon...

Akik normálisan válaszoltak, érdeklődtek és nem kezdtek el azonnal hőbörögni azoknak köszönöm szépen a válaszát!

2017. máj. 29. 13:21
 17/21 anonim ***** válasza:
Ez olyan erasmus+ programhoz hasonlo,és létező program az unio támogatásával,kérdező jol mondta .én előszőre inkább 2 honapot válalnék be kérdező ennyi minimum max meg 1 év.
2017. máj. 29. 15:23
 18/21 anonim ***** válasza:
De akkor mi a kérdés? Ha biztos vagy benne,, hogy ez egy jó program, akkor miért ne engednéd el a gyereket?
2017. máj. 29. 16:05
 19/21 anonim ***** válasza:
11-es vagyok: a tapasztalataimat az EVS-sel kapcsolatos érdeklődésem alapján írtam. Én végül nem jutottam ki, mert a küldőszervezetem 3. alkalommal sem volt képes rendesen adminisztrálni a pályázatomat:( Arra hivatkoztak, hogy szakemberhiány miatt egy önkéntesre bízták a pályázatok beadását, akinek lövése sem volt róla, hogy mit hogyan kellett volna adminisztrálni(nem is hibáztatom őt, honnan tudta volna?) Végül a szakmámhoz kapcsolódó ösztöníjjal tölthettem kinn hosszabb időt külföldön:)
2017. máj. 29. 16:33
 20/21 anonim ***** válasza:
50%
Ha 18 éves akkor az már nem gyerek. A szüleinek nincs beleszólása abba, hogy hova megy.
2017. máj. 29. 18:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!