Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha felnőtt fiatok szigorúan...

Ha felnőtt fiatok szigorúan nevelné a gyerekét beleszólnátok hogy legyen lazább?

Figyelt kérdés
Tehát ha azért lenne szigorú,mert akkor lenne büszke a fiára ha katona lenne.
2017. máj. 26. 21:08
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Nem. Az ő gyereke, úgy neveli, ahogy ő meg az anyja jónak latja.
2017. máj. 27. 07:25
 12/18 anonim ***** válasza:
30%
Nem te szülted/csináltad, ugyh csak tanacsot adhatsz. Mindenki azt nevelje aki a sajatja. En megharagudnek ha valaki folyton dirigalna h szarul csinalok valamit. Mi is szigoruan fogjuk nevelni a gyereket, es ha ez valakinek nem tetszene akkor nem kell hozzank jarni. Hadd en neveljem mar a gyerekemet akit en szultem!
2017. máj. 27. 10:34
 13/18 anonim ***** válasza:
72%

Anyám beleszólt, anyósom is. Anyósomnál nem szóltam egyszer sem a gyerekre, na akkor elszabadult a pokol és mondta, hogy segítsek :D Anyám meg teljesen kiakadt, hogy viselkednek. Rögtön megérzik, ha valakinél laza a fegyelem és a fejére nőnek.

A szigorú, de szeretetteljes neveléssel nincsen semmi baj, legyenek szabályok, határok, ettől még lehet szuper a légkör. A gyerek meg majd eldönti felnőttként, hogy mi lesz belőle.

2017. máj. 27. 11:52
 14/18 anonim ***** válasza:
22%

A gyereke előtt soha nem szólnék rá, nem szólnék bele.

De kettesben szóvá tenném, ha valamit nem tartanék helyesnek. Óvatosan.

2017. máj. 27. 14:39
 15/18 anonim ***** válasza:
20%

12 vagyok.

nem értem miért pontozzátok le azt aki szigórúan nevelné a gyerekét. engem is úgy neveltek és hálás is vagyok érte, mert nem tartanék ott, ahol. elég szétnézni a régi gimnazista osztályomat, akiket lazán fogtak a fele csőcselék lett. na most akkor ki nevel jól? :)

2017. máj. 27. 15:08
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"elég szétnézni a régi gimnazista osztályomat, akiket lazán fogtak a fele csőcselék lett"

Érdekes, hogy mindig csak azok szajkóznak ilyen kijelentéseket, akiket a saját bevallásuk szerint szigorúan neveltek.

Nem tudom, mit takar ez a "csőcselék" kifejezés, de kezdem egyre inkább úgy gondolni, hogy olyan emberekre is használják ezek a katonásan nevelt egyedek, akik köszönik szépen, jól vannak, csak nem pont pipa-életet élnek.

De felhívnám a figyelmedet arra, hogy ha helytálló is a megállapításod, az csak annyit jelent, hogy a lazábban nevelt volt osztálytársaidnak csak a fele "csőcselék" a te szavaiddal élve. A másik fele még szerinted sem az. Tehát mit bizonyít az elméleted? Semmit.

2017. máj. 27. 16:40
 17/18 anonim ***** válasza:
25%
gondolom a munkanélküliség és az iskolázatlanság, a folytonos pia és bulik az élet alappillérei. na ilyenek ők. de nyugodtan pontozgassatok csak, legyen meg a nemi életetek mára :)
2017. máj. 27. 18:46
 18/18 anonim ***** válasza:
37%

Nem mindegy, hogy a nevelés milyen szigorúságot jelent, következetes-e, hiteles-e és hogy a gyerek hogyan viszonyul hozzá. nyilván, :) ha a gyerek is harcias tipus érdeklődhet a katonaság iránt, és ha úgy gondolja, hogy ez neki való, miért is kéne a nagyszülőnek beleszólni. Valószínüleg a nagyszülő inkább csak félti a gyermeket, ha nem ért egyet a dologgal, vagy ha világnézeti különbség van, az pedig inkább személyiségbeli különbséget jelent, nem feltétlenül egyszerű ellenkezést, vagy egyet nem értést. És biztos az is számít, hogy ez a szigorú nevelés tényleg szigorú-e vagy inkább csak helyes támogatás, terelgetés, vannak különbségek a nevelési sémák közt...

Neveletlen Levente :D :)

2017. máj. 27. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!