Ha felnőtt fiatok szigorúan nevelné a gyerekét beleszólnátok hogy legyen lazább?
Anyám beleszólt, anyósom is. Anyósomnál nem szóltam egyszer sem a gyerekre, na akkor elszabadult a pokol és mondta, hogy segítsek :D Anyám meg teljesen kiakadt, hogy viselkednek. Rögtön megérzik, ha valakinél laza a fegyelem és a fejére nőnek.
A szigorú, de szeretetteljes neveléssel nincsen semmi baj, legyenek szabályok, határok, ettől még lehet szuper a légkör. A gyerek meg majd eldönti felnőttként, hogy mi lesz belőle.
A gyereke előtt soha nem szólnék rá, nem szólnék bele.
De kettesben szóvá tenném, ha valamit nem tartanék helyesnek. Óvatosan.
12 vagyok.
nem értem miért pontozzátok le azt aki szigórúan nevelné a gyerekét. engem is úgy neveltek és hálás is vagyok érte, mert nem tartanék ott, ahol. elég szétnézni a régi gimnazista osztályomat, akiket lazán fogtak a fele csőcselék lett. na most akkor ki nevel jól? :)
"elég szétnézni a régi gimnazista osztályomat, akiket lazán fogtak a fele csőcselék lett"
Érdekes, hogy mindig csak azok szajkóznak ilyen kijelentéseket, akiket a saját bevallásuk szerint szigorúan neveltek.
Nem tudom, mit takar ez a "csőcselék" kifejezés, de kezdem egyre inkább úgy gondolni, hogy olyan emberekre is használják ezek a katonásan nevelt egyedek, akik köszönik szépen, jól vannak, csak nem pont pipa-életet élnek.
De felhívnám a figyelmedet arra, hogy ha helytálló is a megállapításod, az csak annyit jelent, hogy a lazábban nevelt volt osztálytársaidnak csak a fele "csőcselék" a te szavaiddal élve. A másik fele még szerinted sem az. Tehát mit bizonyít az elméleted? Semmit.
Nem mindegy, hogy a nevelés milyen szigorúságot jelent, következetes-e, hiteles-e és hogy a gyerek hogyan viszonyul hozzá. nyilván, :) ha a gyerek is harcias tipus érdeklődhet a katonaság iránt, és ha úgy gondolja, hogy ez neki való, miért is kéne a nagyszülőnek beleszólni. Valószínüleg a nagyszülő inkább csak félti a gyermeket, ha nem ért egyet a dologgal, vagy ha világnézeti különbség van, az pedig inkább személyiségbeli különbséget jelent, nem feltétlenül egyszerű ellenkezést, vagy egyet nem értést. És biztos az is számít, hogy ez a szigorú nevelés tényleg szigorú-e vagy inkább csak helyes támogatás, terelgetés, vannak különbségek a nevelési sémák közt...
Neveletlen Levente :D :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!