Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Akinek nagyobb gyereke meghalt...

Akinek nagyobb gyereke meghalt, hogy élte túl?

Figyelt kérdés
hirekben sokszor hallok ilyet,nekem ugyan először apm majd pár évre rá anyám halt meg 22 éves voltam(lány) tehát már önállónak kellett lennem,még nem költöztem el,tehát egyedül maradtam a házban,vegetáltam,mint egy szellem ugy éreztem magam,legalább ha tesóm lett volna,de sosem volt,a barátnőimbe csalódtam,mindenkinek megvan a maga baja,meg túl unalmas lehettem nekik,mindig én hivtam őket.egyik bartnőm sajnálta a hugát,mert meghaltak a nagyszüleik és pszichiáterhez jár,én fiatalabb voltam mikor apám meghalt,arra mgse mondott semmit,másik barátnőm elvetélt,igy ő arról beszél,hogy gondoljak arra sokkal durvább ha a gyereked hal meg.tehát senki nem vett engem tul komolyan,és igazából én nem tudom ezeket kmolyan venni,a szüleimet kb 20 évis ismertem,a meghalt magzatot ő meg nem is látta,hogy lehet ugyanugy szenvedni attól akit nem is ismersz,szerencsére megtaláltam a párom,azóta értelmet találok az életemnek.de ugy gondolom azokat lehet komolyan venni akiknek nagyobb gyereke hal meg.legalább már kis ideje ismerte,aki ismer ilyet,miért következett be?és hogy lehet túlélni? minden történetet elolvasok...
2017. máj. 25. 12:59
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
80%
9# azért tedd a szívedre a kezed, nem mindegy, hogy egy már megszületett gyermekről beszélünk vagy egy magzatról. Emellett 22 évesen a kérdezőnek valószínű, hogy nem 70-hez közeli szülei voltak. Az sem mindegy, hogy hány évesen veszíted el őket. Sosem könnyű, de azért más ha félig (vagy teljesen) gyerek vagy már vagy felnőtt, esetleg családos. Aláírom, hogy egy gyermek elvesztése a legfájdalmasabb, de ne mondjátok, hogy egy magzat elvesztése egy hangyányit is nagyobb fájdalom, mint elveszíteni 22 évesen a szüleidet.
2017. máj. 25. 17:30
 12/23 anonim ***** válasza:
23%

11, nem magzatot írtam, ezért nem kell korrigálnom.

De a kérdezőnek szerintem a 2 éves is "értéktelenebb" és kisebb fájdalmat jelent, erre reflektáltam.

2017. máj. 25. 17:40
 13/23 anonim ***** válasza:
77%
12# a kérdező mindenhol vetélést vagy magzatot irt. Nem meglévő gyermeket és pláne nem tisztes kort megért szülőket, szóval a válaszod nem releváns és kiforgattad a kérdést.
2017. máj. 25. 17:57
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Egykori munkatársam 2 éves kisfia halt meg lakástűzben. Csak leszaladt a boltba, a szomszéd néni vigyázott rá. Mindez december 24-én. Minden reggel a temetőben kezdett. Fél egy év múlva ment vissza dolgozni. Mára van 3 gyermeke, de a kicsiről sem felejtkezik el soha.
2017. máj. 25. 19:25
 15/23 anonim ***** válasza:
84%

"Mikor az eset történt, pár hónappal rá a feleségem kolléganője egy beszélgetés közben ezt mondta neki:"Képzeld az unokanővérem fia meghalt egy GK balasetben. Te azt el sem tudod képzelni, miket él át szegénykém!" " Amikor apám öngyilkos lett, ismerősök, barátok mindig elfelejtették a dolgot, anyumnak is hasonlóakat mondtak, nekem meg pár héttel a halála után arról siránkozott egy barátom, hogy mennyire szörnyű, a barátnője nagymamája kórházba került 80 évesen, el sem tudom képzelni, milyen mélyen van most lelkileg (mármint az a barátom). Én meg csak hümmögtem. Az emberek elfelejtik ezt.

Bocs az offért, de amit leírt az úr, ez nagyon tipikus jelenség.

2017. máj. 25. 19:40
 16/23 anonim ***** válasza:
74%
Borszató lehetett ezeket átélni. Összehasonlíthatatlan egy vetéléssel, pedig az is szörnyű dolog.
2017. máj. 25. 19:44
 17/23 anonim ***** válasza:
84%
Azt nem kellene elfelejteni, hogy mindenkinek a maga fájdalma a lényeg, az a nagyobb fájdalom, nem amit a másik él át. Xy-na meghal az anyja, Z-nek a gyereke, W-nek a férje - mindez közel se fog annyira megrazni, sőt, talán még érdekelni se, mint amikor a saját macskadat veszíted el. Igen, szándékosan hasonlítottam emberekhez a macskát, hátha így jobban érthető, hogy mire akartam kilyukadni. Nem erzeketlenek, csupán mindenkinek a saját fájdalma a fontosabb
2017. máj. 25. 19:58
 18/23 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat,ez igy van tnyleg mindenkinek a saját fájdalma erősebb és másokra érzéketlenebb és bunkó.

és igen a 9-es nagyon hülye példával jött elő, azt gondolja hogy 70 éves öreganyámat választanám 2 éves gyerekem helyett,gratulálok az értelmi szintjéhez.de a felvetésemre nem válaszolt,hogy ő mit választott volna 22 éves korában.egy vetélést vagy a fiatal szüleit.erre biztos nem mer válaszolni.

2017. jún. 2. 05:38
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Miért bunkó? Te is bunkó vagy, amikor a saját szüleid elvesztését nagyobb tragédianak érzed, mint az ismeretlen Kovács Pisti feleségének a vetélését?
2017. jún. 2. 06:44
 20/23 A kérdező kommentje:
és te mit választanál?bocs de ha épp vigasztalom az ismerősöm és probálok együttérezni vele,de ő azt mondja,el setudom képzelni mit érezhet...persze hogy rosszlesik,erre mit kelleett volna mondanom?,hát hogy azért az én helyzetem durvább volt?"én nem voltam ilyen érzéketlen..
2017. jún. 2. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!