Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek? Szüleim azt...

Mit tegyek? Szüleim azt akarják hogy maradjak velük és fizessek bele a hitelükbe, én viszont el szeretnék költözni.20/L

Figyelt kérdés

Sajnos a szüleimnek elég sok hitelük van. Mindketten vállalkozók,és most ugy tűnik hogy az összes munkàsemberük felmond (még nem biztos). De ha ez megtörténik, akkor nekik annyi. Nem fogják tudni fizetni a hitelt. nem tudom mi lesz velük.

Én viszont el akarok költözni. Konkrétan vissza az exemhez. Akitől amúgy ők "választottak el". és most totàl kivannak. hogy hogy lehetek ilyen hülye, meg mellettük lenne a helyem. De ezt nem értem. Ők olyanok hogy kb azt akarják hogy soha ne menjek el tőlük. De most akkor a rengeteg hitelüket is én fizessem? Egyébként most pont munkanélküli vagyok egy hónapja, ezért is akarok elköltözni, fel Pestre, mert ott lenne munka, itt nem.

De nem akarom a szüleimet se szar.ban hagyni, ki tudja mi lesz velük?

Anyàm már így is azt mondogatta apámnak hogy tartson ki mert a lányunkat (vagyis ugye engem) már rég elvesztették.

szerintetek mit tegyek? Maradjak itt velük, próbáljak meg itt munkát találni és segítsem őket? Vagy költözzek el, éljem a saját életemet úgy ahogy én szeretném mert hát mégiscsak az én életem?

2017. máj. 22. 22:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/74 anonim ***** válasza:
87%

Nem a te dolgod megoldani a szüleid anyagi problémáját! Inkorrekt és csúnya dolog ilyet várni egy gyerektől (most szépen fogalmaztam).

De az sem feltétlenül jó ötlet, hogy az exedhez költözz. Szerintem csöbörből vödörbe, egyik függőségből a másikba kerülsz így.

2017. máj. 23. 01:00
 32/74 anonim ***** válasza:
59%

traktor? tehát mezőgazdálkodnak. az a legegyszerűbb dolgok egyike, csak kell tudni pályázatot írni.

5-6 munkás, akkor ha csak szántóföldi növénytermesztéssel foglalkoznak, kb 3-500 ha-on gazdálkodnak, amiből nincs olyan hitel, amit ne lehetne fizetni.

Ha állatokkal, akkor abban már elég nagy nehézségek is lehetnek.

te nem segíthetsz rajtuk egy minimálbéres fizuval. Menj el, ha szeretnél

2017. máj. 23. 01:13
 33/74 anonim válasza:
77%
Ha a szuleid valasztottak el az exedtol akkor egyertelmu h szeretitek egymast az exeddel. Koltozz vele ossze... Csak lelkiismeret furdalast akarnak kelteni. Menj fel Pestre, az exszel egyszerubb lesz lakast fenntartani es igy haza is tudsz penzt utalni :)
2017. máj. 23. 01:35
 34/74 anonim ***** válasza:
94%
Szép dolog a segítség, de itt annál többről lenne szó. Normális szülő nem várja el a gyerekétől, hogy az áldozza fel az életét, és töltse azzal a fiatalságát, hogy az ő elbaltázott döntéseit helyrehozza. Ahogy írtad, a fizetésed csak csepp lenne a tengerben, hiszen nem írtad, hogy olyan hiányszakmád lenne, amivel több-százeres fizetésért tudnál elhelyezkedni. Közel sem biztos, hogy nem ugyanaz lenen a vége és nem lyukas vödörbe hordanád a vizet. Most 10 évig akarsz még úgy dolgozni, hogy tul. képpen nem jut nehogy előre, de lehet, hogy még a te nyakadba is beénekelnek valami hitelt. Költözz fel Bp-re és támogasd őket, amennyire belefér, pl. hazalátogatáskor vigyél élelmiszercsomagot. Ha ennyire fleleőtlen költekezők, akkor ez talán a legnagyobb segítség, amit adhatsz, nem az, ha pénzt nyomsz a kezükbe. Ha munkanélküli vagy, akkor az is segítség, ha nem kell még téged is "etetni".
2017. máj. 23. 04:11
 35/74 anonim ***** válasza:
94%

Akkor maradj!

Ne haragudj, de felteszel egy kérdést, hogy el szeretnél költözni, de nekik hitelük van, s most mit csinálj. S mindegy egyes válaszodban pedig az olvasható, hogy milyen szerencsétlenek, s mi lesz ha elmész, s mindenki hibás, csak ők nem.

Ha tetszik, ha nem, de nem véletlenül mondják, hogy munkában és pénzügyekben nincs olyan, barát, meg rokon. Rengeteg ember sokszor abba bukott bele, hogy családtagnak, rokonnak akart segíteni, vagy épp tőlük volt várva a megoldás, aztán pedig sorra buktak bele az adott dologba. Itt a gyakorin is rengeteg kérdés van abban, hogy hány olyan ember van, aki jóhiszeműleg segíteni akart barátján, ismerősén, rokonán, szülein, testvérén aztán ő járt a legrosszabbul.

Ahogyan írod van olyan hitel, amit a szüleid tíz évvel ezelőtt vettek fel, tehát az eladósodásuk nem hozzád köthető, s nem is beszélték meg veled. Azaz erkölcsi szempontból nem vagy hibás.

Hibáztak, nem kicsit. Mindenbe belefogtak elb*szták, azaz nem túl sikeres emberek. Egyben önzők is. Mert mi lesz veled? Majd 30-40 évesen kezded el élni az életed? Mikor szülsz gyereket (ha akarsz), mikor ismerkedsz, mikor építed ki saját életed, mikor csinálsz saját egzisztenciát? De a legfőbb kérdés: mész utcára, ha végül mégis bedől a hitelük és nem lesz kihez fordulni?

Gondolkodj...

2017. máj. 23. 04:54
 36/74 A kérdező kommentje:

27 ezt nagyon benézted, irtam hogy exemhez mennék vissza, neki pedig saját lakása van...

azt meg hogy 100-at adnék haza, csak pèldának irtam, hogy annyi se segitene rajtuk.

28, azt válaszoltam hogy félek, az a kevés amit tudnék nekik utalni, semmire sem lenne elèg

29, nem, nem tudok segíteni azért mert...

32 teljesen benézte, és nem mezőgazdasàggal foglalkoznak. Ill azzal is csak minimális szinten. a fent írt vállalkozásuk kerítésépítés.

2017. máj. 23. 05:23
 37/74 anonim ***** válasza:
94%
Ez az ex egyébként biztos,hogy jó ötlet ha szétmentetek?Bár ez meg már egy másik vonal...
2017. máj. 23. 06:01
 38/74 anonim válasza:
93%

Szóval röviden: hoztak egy rossz döntést, ezért érzelmileg zsarolnak a pénzed miatt?

Nem téged kéne tönkretenni anyagilag és idegileg, hanem azon kéne gondolkozni, ha elmennek a munkások, akkor kiket vesznek fel helyettük. Vagy egyáltalán miért mennek el a munkások? Min kéne változtassanak, hogy megoldják a problémájukat?

Abba gondolj bele, amikor majd a halálos ágyadon fogsz feküdni, és visszagondolsz, hogy jó volt-e az életed, akkor megbánod-e, hogy otthon maradtál, vagy otthagytad őket.

Ha el tudtak az exedtől választani, akkor valószínűleg túlságosan megengeded neki, hogy beleszóljanak az életedbe. Ha te úgy döntesz, hogy segíteni szeretnél nekik önszántadból, és otthon szeretnél maradni, nincs azzal semmi gond. Ha viszont ők akarnak erre kényszeríteni, folyton stresszben tartani, hogy majd mi lesz velük, ha elmész, és miattad fognak csődbe menni, az szerintem nagyon szemét dolog.

Egy másik alternatíva pedig, hogy azt mondod, hogy fizeted a hitelüket, de akkor onnantól kezdve a te neveden van a cég, te fogod irányítani, ha akarnak, akkor dolgozhatnak neked.

2017. máj. 23. 07:04
 39/74 anonim ***** válasza:
91%

Az, hogy segíteni akarsz a szüleiden rendes dolog, de nem biztos, hogy úgy kell, úgy a leghasznosabb segíteni, ahogy ők akarják. Az eddigi rossz döntéseik alapján, szinte biztos, hogy nem kell rájuk hallgatnod.

Most eltartanak, tehát kiadás vagy nekik, nem is kevés, hiába érzed úgy.

Tehát először keress munkát magadnak, a lehető legjobban fizetőt, amit el tudsz érni. A munkakeresésnél a fejlődés lehetőségét nézd meg, de a többi elvárásból vegyél le, mint a jó helyen van, szép az iroda, cukik a kollégák. Válaszd a nagyobb fizut és kész. Költözz oda, ahol a meló van, lehet a barátodhoz, lehet szobát bérelni, vagy egy ideig akár munkásszállóra is, legyen olcsó. Ugye nem felejted, segíteni akarsz...

Egy-két hónapig derítsd ki, hogy mennyiből élsz meg, kicsi tartalékot is képezz, utána meg beszéld meg a szüleiddel, hogy mennyivel támogatod őket. Én azt ajánlanám, hogy ne pénzt adj, hanem valamelyik hitelüket fizesd, esetleg beszéld rá őket a pénznyelő autó vagy traktor eladására és olcsóbb beszerzésére. Persze ezt ki kell előtte számolni, lehet, hogy olyan a hitelkonstrukció, hogy nem lehet menekülni belőle. Akkor adják bérbe a traktort és apukád vezesse, ne munkás.

2017. máj. 23. 07:51
 40/74 A kérdező kommentje:

38-as igen, jól látod a helyzetet. Mindig "anyuci szoknyája mellett ülő làny" voltam, aztán amikor 18 évesen megváltoztam, akkor az az egész családnak nem tetszett, mert hirtelen volt az egyik pillanatról a màsikra.

a munkások azért akarnak elmenni mert keveslik a fizetést, ami havi 150-200 ezer ft, sokszor a semmire.

a hitel nem feltétlenül a vállalkozásukhoz köthető.

2017. máj. 23. 08:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!