Elengednétek 16 évesen a Balaton Soundra?
16 éves fiú vagyok és anyukám nem akar elengedni a fesztiválra ,pedig saját pénzből mennék ,mert biztonsági őrként dolgozom alkalmanként.90kg vagyok kondizok és ketrecharcozok ,tehát megtudom védeni magam...Azért fontos nekem a fesztivál ,mert én zenekészítéssel is foglalkozom és a példaképeim lépnek fel.A barátaimmal mennék akik már nagykorúak plusz pár lánnyal akiknek a szülei örülnének ha a lányokkal mennék és "vigyáznék" rájuk.Anyukám tulságosan félt ,több napra sehova sem enged el ,ha lány lennék még meg is érteném ,hogy 16 évesen nem enged el.
Mit mondjak neki h elengedjen ?
Te nem vagy orvoskolléga, azt látom.
Abból amit leírtál nem. Az alap a bizalom. Nem bízik benned, az írásod alapján joggal. Túl magabiztos vagy és "nagyon érett".
A következő pár évben is lesz még Sound. Bármennyin ott lehetsz majd. Nekem nem tudnál olyat mondani, amiért elengednélek. Nálad egy évvel idősebb a fiam, szóval átérzem anyukád problémáját.
Nem vagyok pedig vaskalapos szülő, mert többet is megengedtem/megengedek neki, mint azt a "normális" szülők megteszik.
A szülő-gyerek kapcsolat azon múlik, mennyire bízhat benned, mennyire tudod vele megosztani, ami a fejedben van. Hol van a "félek tőle/a következményektől - hazudok neki" határ a kapcsolatban.
Ha megbízható vagy, igen.
én 16évesen már a barátnőimmel nyaraltam külföldön ( nagykorúak) és semmi baj nem történt. van aki 25évesen sem tud magára vigyázni, van aki 16évesen már tud.
tényleg érdekelne, hogy van e valami oka hogy nem enged el, vagy csak az elv...hogy "csakazértse". a mai szülők szerintem sokkal jobban féltik a gyerekeiket, és mimózákat nevelnek belőlük.
Más egy "sima" nyaralás meg egy balaton sound, de amúgy elengedném , ha megbízható lenne. Olyan emberek meg mindig lesznek akiktől félteni fogjuk, mert sokan ezzel a "benne megbízom, de más emberekben nem" szöveggel...részeges drogos idióták sajnos akkor is létezni fognak amikor 45 éves lesz, ez ellen nem lehet tenni...az a fontos, Ő milyen ember, és a baráti társasága.Feltételezem ismeri őket.
Akkor érteném maximum, ha már lett volna több "balhéja" a gyereknek, és megalapozott lenne a félelem. Mert amúgy meg egy 16évest simán el kéne engedni normál esetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!