Szerintetek igaza van az anyámnak?
Szóval az anyám folyton azt mondja, hogy egy életképtelen, idióta szardarab vagyok (ezekkel a szavakkal), mert félénk vagyok és rendszeresen, amikor mennem kell pl. vele boltba és bemegyünk, hangosan megkérdezi mindenki előtt, hogy "Köszöntél a néninek/bácsinak???"(19 vagyok amúgy....)
Meg folyton, mikor megyünk valahová, útközben megmondja, hogy majd mit csináljak meg mit ne, hogy ne nézzenek fogyatékosnak...
Pl. pár hónapja elmentem fodrászhoz és eddig azt hittem, max éttermekben szokás borravalót adni, ezért mikor mondta a fodrász, hogy mennyit kell fizetnem, ugyanannyit adtam oda és mikor hazajöttem, anyám egyből kérdezte, hogy mennyibe került, mondom X ft-ba, erre kérdezte, hogy és mennyit adtam oda, mire mondtam, hogy hát ugyanannyit, mert mennyit adtam volna?....Erre elkezdett üvöltözni velem, hogy szégyent hozok rá, ilyenkor pár száz forinttal többet kell mindig odaadni, most azt hiszik rólunk, hogy smucigok meg csórók vagyunk, hogy amiért tudtam többet odaadni, meg bunkónak is néznek, miattam, ha legközelebb ő is megy, nem fogja normálisan neki se megcsinálni a haját, mert megsértődik ránk a fodrász, meg ilyenek...
És hétfőn kellett megint mennem, és direkt előtte itt mondta nekem, hogy adjak többet oda, mint amennyit kér a fodrász, de amikor kész lett a hajammal, odament egy másik nőhöz, aki ott volt, és kérdeztem, hogy akkor mennyivel tartozom, mondta, hogy 4500 ft-tal, de most nem tudja elvenni, szóval tegyem már oda az asztalára, én meg egy ötezrest raktam oda és elmentem. És ma találkozott anyámmal a fodrászom a boltban és mondta, hogy többet hagytam ott, mint kellett volna, szóval odaadta anyámnak azt az 500 ft többletet, erre mikor anyám hazajött, elkezdett csapkodni meg üvöltözni, hogy hogy lehetek ilyen nyomorult, bamba f4sz, mert hogy amikor fizetek és borravalót is adok, oda kell adni a kezébe és hangosan mondani, hogy köszönöm szépen és abból tudja, hogy nem kell visszajárót adnia, én meg csak az asztalára tettem le és csak annyit mondtam, hogy köszönöm, viszlát és elmentem, ezért nem tudta, hogy direkt hagytam ott többet...
Szóval szerintetek ez nagyon gáz? Tényleg szégyent hozok ezzel a családra?
Megpróbálom elengedi a fülem mellett, de elég nehéz, ha a saját anyja mond valakinek ilyeneket..
És egyébként abban is lehet valami, hogy talán ő az egyik oka annak, hogy az én önbizalmam is kb egyenlő a nullával, régebben gyakran csinálta azt, hogy miközben mentünk az utcán és mondjuk jöttek velünk szembe más járókelők, mondta nekem, hogy visszafordult és látta, hogy akik az előbb jöttek el mellettünk, röhögtek rajtam, vagy hogy hallotta, ahogy kibeszélnek a kinézetem miatt..
Nyugodtan mond meg anyádnak, hogy fodrásznál, kozmetikusnál manapság már nem adnak borravalót. Ez akkor volt jellemző, amikor még szövetkezetekben dolgoztak, alkalmazottként, nem pedig vállalkozók voltak. Fix minimális fizetésük volt, akkor tényleg "illett" borravalót adni, mert nem saját zsebükre dolgoztak, hanem a szövetkezetnek.
Akár meg is mutathatod anyádnak, amit írtam. Fodrász és kozmetikus közeli rokonokkal a hátam mögött ezt 1000%-ig biztosan tudom.
Ennyi idősen viszont már illene tudni, hogy hangosan köszönünk, ha bemegyünk egy boltba vagy ismerőssel találkozunk. Előzd meg, ne legyen rá alkalma, hogy szóljon.
Ettől függetlenül, nem teljesen normális a reakciója. Ezeket nem most kéne megtanítania, hanem már kicsi korodtól kezdve így kellett volna nevelnie, tehát valahol az ő sara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!