Szociopata anya?!
Sziasztok. Nem diagnosztizálták anyámnál, de a szociopaták kb minden jellemzője igaz rá. Orvoshoz nem akar fordulni, ugye nem látja be hogy probléma van. Nagyon megkeserítette az életem, nem írom le részletesen, de a lelki testi erőszak nálunk minden napos volt mindig is, mostanra szerencsére a testi erőszak csökkent, de a lelki az már elviselhetlenné nőtt. 25 éves vagyok stabil jó munkahelyem van, és egy szuper párom már jó ideje. Úgy gondoltuk összeköltözünk, jelenlegi lakóhelyemtől 12km-re, közel a munkahelyünköz, albérletbe. Nos a probléma csak anyám, mindent bevet ellenem, mivel anyagilag is tőlem függ nagy részben,(egézséges munkaképes nő- csak épp dolgozni nem igazán akar) illetve még rengeteg buta oka van amit felhoz költözésem ellen (ezekbe most nem mennék bele, anyira érthetetlen és beteg dolgok) annak ellenére hogy én próbáltam neki elmagyrázni, hogy mindig is támogatni és segíteni fogom. Az a helyzet a folyamatos lelki terror, az apró zsarolásai, a lelkiismeretfurdalás keltése, és hogy előadja magát mindenkinek hogy ő a szegény anyuka, és én milyen gonosz hálátlan stb vagyok , már nem tesz annyira tönkre, és hajthatatlan vagyok a költözés terén, ezt nagyon jól látja, és ez bosszantja. Így már annyira eldurvult a helyzet, hogy azzal zsarol hogy meggyílkol engem, meg pár személyt az életemben. Sajnos júniusban költözhetünk, és addig még sok idő van hátra. Átmehetnék páromékhoz, de ők közel vannak, bármikor ránk-rájuk törhet, nagyon félek hogy bántja őket.. így próbálok itt kitartani, és kitalálni valamit, folyton nálam van a gázsprém hogy megtudjam magam védeni ha úgy van, mert nagyobb kárt én kénytelen lennék benne tenni, de nagyon félek hogy egyszer megöl éjszaka vagy valami. Sajnos tényleg képes ilyenre, képes nagyon durva dolgokra. Valahogy más módon megtudom magunkat védeni?? csináltam hangfelvételeket, vannak lementett beszélgetések, ezekben benne van mikkel fenyegetőzik kiket akar bántani, meg hogy mennyire nem tiszta a gondolkodásmódja. Mert másoknak nagyon előadja magát, annyira elbüvölő meg elragadó tud lenni, úgy tud hazudni mint a vízfolyás szemrebbenés nélkül. Bármiből kimentené magát. De ezekkel a felvételkkel érnék valamit? Vagy hagyjam magam megverni amikor nekem ugrik, és látlelet?? Vagy mit tudnék tenni amig megtörténik a nagyobb baj és esetleg más szerettemet is bántja? Tudom meneküljek, de tudja hol a munkahelyem, bármikor megtud jelenni, tudja merre járok, tudja hol laknak azok akik fontosak.. Sajnos nem olyan egyszerű hogy lelépek és kész.
(elnézést a keszekuszaságért, és a helyesírási hibákért, eléggé feldúlt és lefáradt vagyok)
Tejoeg!!Apukád van?
Én a helyedben feljelenteném!!!
Ha Csak fenyegetőzésnek gondolja, ez már akkor is durva!!!!Mindig ilyen volt?
Egyébként én vagy a rendőrséghez fordulnék, Vagy én is zsarolással fenyegetném.
rendőrség és feljelentés és igenis költözz a barátodhoz mert:
ha otthon randalírozik akkor rendőrség nem sokat tesz(csak a család stb.) na de ha párodnál nos ők lényegében idegenek és akkor anyud nagyobb pácban lesz plusz apám skizofrén alkoholista állat és ugyanilyen épp ezért biztos vagyok benne hogy benned még merne kárt tenni de ahhoz már nem lenne mersze hogy párod családját is bántsa, ahhoz már túl gyáva lenne.
Azonnal lépj le otthonról, és ne hagyd, hogy zsaroljon.
Te mindenben segítetted eddig, ergo tiszta lelkiismerettel lephetsz le.
Ha balhét csinál máshol, másnál, ott lesznek tanúk.
Ne hagyd, hogy tönkrevagja az életed :)
2. válaszoló: Igen van apám valamerre, fél éves koromig se bírták együtt, aztán azóta néha találkoztunk, de anyám megoldotta hogy ne nagyon legyen kapcsolat köztünk. Mondjuk apám sem igazán harcolt értem.
Igen anyám mindig ilyen volt, már fiatal korában is, ahogy nagyszüleim, rokonok mesélték.
Megfogadtam egyébként részben a tanácsod, köszönöm. Megzsaroltam, mondjuk nem olyan durván mint ő. Megmondtam neki akkor támogatom ha hagy elmenni. Viszont ha nem, akkor itthon maradok, de egy forintot sem adok neki többé semmibe, és garantálom hogy olyan pokollá teszem én is az itthoni légkört, hogy idővel könyörög majd hogy húzzak el innen. Eddig úgy néz ki ezzel elértem valamit, de ha nem akkor tényleg meglépek páromékhoz addig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!