Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Visszamenöleg kérhetem a...

Visszamenöleg kérhetem a gyerektartást magamra? 19éves vagyok

Figyelt kérdés

19eves vagyok.

Anyunak volt egy kapcsolata amikor terhes lett velem mondta apam hogy nem akar engem..es vetessen el..anyam nem tette,es mivel kijelentette apam hogy nem kellek neki ezert anyam nem kovetelte tole a gyerektartast..en szeretnem ezt vissza menoleg kerelmezni..Vilageletebe gazdag volt es a parlamentbe dolgozik..es a vicces hogy az utcankba lakik..de ha koszonok neki akkor elfordul..:(

Lehet visszamenoleg igenyelni? Vagy nem? 1998. 03.19en szulettem. Esha lehet igenyelni pontosan hol? Mitkell tegyek?

2017. ápr. 22. 12:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
94%

1. A gyerektartást csak az anya kérheti, a gyerek nem, mert nem a gyereknek hanem a gyerekre jár.

2. Gyerektartást max. 6 hónapora visszamenöleg lehet kérni.

3. 18 éves kor fölött nem jár gyerektartás, csak rokontartás.

2017. ápr. 22. 15:41
 12/16 anonim ***** válasza:
86%
Az sem mindegy szerintem, hogy ha ennyire nem akart, akkor az apaságot elismerte-e egyáltalán. Mert ha nem, akkor végképp semmi esély, szerintem.
2017. ápr. 22. 19:05
 13/16 anonim ***** válasza:
70%

Teljesen esélytelen.

- Csak anyád kérhetné

- Ő is csak fél évre visszamenőleg, mivel 19 vagy, ez kilőve.

- Te rokontartást kérhetsz a jövőre vonatkozva, amit a bíróság vagy megízél vagy nem., de azért kb. 15 ezerért felesleges pereskedni és tisztelhetnéd anyád döntését.

2017. ápr. 22. 19:29
 14/16 A kérdező kommentje:
Megoldodott,papirok nelkul vissza kaptam apamtol 15evet. :) puszi mindenkinek
2017. júl. 14. 17:22
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez mekkora kamu! xD
2018. febr. 14. 11:49
 16/16 anonim ***** válasza:
85%

Kamu hát :D

Ha minden alatt a pénzt érted, akkor neked fogalmad sincs semmiről.

A szeretetet, törődést miként tudta pótolni?

:D :D :D

2018. febr. 14. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!