Vennél a rövidlátó gyereked -0,75 és -1, 0 dioptriájú szemére szemüveget?
Nem igazán látom a táblát, ezért elmentünk orvosi vizsgálatra, ahol bebizonyosodott, h tényleg nem jó a szemem. De a szüleim nem akarnak venni szemüveget merthogy ilyen kis dipotriára még nem kell, csak tovább romolna tőle meg más lebeszélődumák. Pedig nem vagyunk szegények, szóval nem tudom miért nem ér nekik KB. 40e forintot a látásom. Ti megvennétek?
14L
effektíve ez még tényleg nem olyan, hogy kéne rá szemüveg nekem -2-es és -0,5 a szemem, de el vagyok vele így is a hétköznapokban. Néha fáj a fejem, olyankor felveszem a szemüvegem. Egyébként meg monitorhoz kell, mert azt már nem mindig látom jól.
Viszont ha nem látod a táblát, akkor meg kell. Jobban nem fog romlani a szemed. Esetleg menj el különböző optikákba árajánlatot kérni. Néha vannak nagy akciók és egész olcsón lehet szemüveget csináltatni.
Légy erőszakos. Ha az orvos szemüveget írt fel, akkor arra szükséged van. Az iskolában látnod kell a táblát, a kivetítőt, akkor is, ha apró betűkkel írt a tanár. Lehet, hogy éppen ki tudod betűzni, de fárasztóbb, lassabban megy, mint ha normálisan látnál.
Fordulj az osztályfőnöködhöz, esetleg a gyermekvédelmi felelőshöz! Majd ők elmagyarázzák a szüleidnek, miért is kell a szemüveg. De lehet, hogy elég, ha a szüleidet figyelmezteted, hogy ez lesz a következő lépésed, ha nem kapod meg a szemüveget.
A rövidlátás addig szokott romlani, amíg növésben van az ember. Ez pedig megtörténik akkor is, ha hordod a szemüveget és akkor is, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!