Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elszeretnék költözni tanulmány...

Elszeretnék költözni tanulmányok végett, hogyan lehetséges?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 éves lány vagyok,Szerbiában(Vajdaságban) élek,most fejezem a 8. osztályt.

!!Főképp Tanulás!! és párkapcsolat végett németországba szeretnék költözni,páromhoz és szüleihez (Párom 19éves,van neki munkája,illetve semmi rossz szándéka nincs,2 éve vagyunk együtt,novemberben lesz 3 éve)

Kitűnő tanuló vagyok,és szeretnék jobb iskolát választani,mert hát itt Vajdaságban nem túl jók az iskolák,és nekem fontos a jó iskola.

A német nyelvet elég jól beszélem,2 év alatt sokat megtanított nekem a párom,és azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges-e elköltöznöm külföldre,szüleim nélkül,és ha igen,akkor mi szükséges hozzá?

2017. ápr. 6. 18:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Miért kell, hogy minden ilyen témánál előkerüljön egy hozzád hasonló tapló? :)

Gondolom történelmet nem sokat tanultál, ha már leszerbezed a kérdezőt és a barátját, holott sehol sem említette, hogy szerbek lennének. Hidd el, ha az lenne, még ennyire sem tudna magyarul. Ki is a butuska akkor?

Egyébként nem rosszabb a kérdező helyesírása, mint más magyarországi magyar tizenéveseké, akik írását ezen az oldalon olvastam. Nem mellesleg a tiéd sem hibátlan. ;)

Kérdező:

Törvény tiltja Szerbiában, hogy 18 év alatt a szüleidtől/gyámodtól külön élj. Szóval bukott ügy, még akkor is, ha a szüleid megengednék neked, amit egyébként sem tennének, ha van egy kis eszük.

Ha rossz a családi helyzetetek, akkor menj kollégiumba.

Általánosítani pedig nem kell, nem rossz az összes vajdasági középiskola, sőt, vannak kifejezetten jó iskolák is.

Ha ennyire elvágysz az országból, akkor pedig mehettél volna pl. egy szegedi középsuliba, bár erről most már lekéstél.

2017. ápr. 8. 00:23
 22/22 jafnrétti ***** válasza:
52%

"Tudtommal 16 éves kor alatt a szülői beleegyezés sem elég a szülői háztól való külföldi elköltözéshez"

És a kollégisták? Országon belül is sok gyerek 14 évesen kollégiumba költözik a tanulmányai miatt, de vannak olyanok is, akik külföldre mennek tanulni. Szóval elviekben lehetséges, más kérdés, hogy a kérdező szüleinek álláspontját nem ismerjük, nem tudjuk, hogy ők elengednék-e, vagy hogy a pasi szülei egyáltalán vállalnák-e a felelősséget a kérdezőért, amíg ott tanulna.

2017. ápr. 8. 08:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!