Elszeretnék költözni tanulmányok végett, hogyan lehetséges?
Sziasztok! 14 éves lány vagyok,Szerbiában(Vajdaságban) élek,most fejezem a 8. osztályt.
!!Főképp Tanulás!! és párkapcsolat végett németországba szeretnék költözni,páromhoz és szüleihez (Párom 19éves,van neki munkája,illetve semmi rossz szándéka nincs,2 éve vagyunk együtt,novemberben lesz 3 éve)
Kitűnő tanuló vagyok,és szeretnék jobb iskolát választani,mert hát itt Vajdaságban nem túl jók az iskolák,és nekem fontos a jó iskola.
A német nyelvet elég jól beszélem,2 év alatt sokat megtanított nekem a párom,és azt szeretném megkérdezni,hogy lehetséges-e elköltöznöm külföldre,szüleim nélkül,és ha igen,akkor mi szükséges hozzá?
Éppenséggel tudom,és azt is,hogy ha értelmes kommentet nem tudsz írni,akkor ott a kilépés (piros gomb a jobb felső sarokban),vagy a vissza gomb:)
Legkozelebb hagyd ki a teljesen folosleges infokat mint a pasid kora, es akkor talan ertelmes valaszt is kapsz.
14 eves vagy es tavoli rokonhoz koltoznel ki vagy valamit kamuzz es akkor nem a kapcsolaton akad le mindenki.
Éppenséggel tudom,és azt is,hogy ha értelmes kommentet nem tudsz írni,akkor ott a kilépés (piros gomb a jobb felső sarokban),vagy a vissza gomb:)
Kicsilány, legalább nézd meg az oldal felépítését, mielőtt nekiállsz észt osztani..amúgy se fog meghatni egy 14 éves kolbászhiányos kislány okítása:-D
16 éves volt mikor összejöttünk,illetve már elsős kora óta ismeri őt anyum,mivel bátyjám és a párom osztálytársak voltak:)
Akkor is lecsukják, ha valaki elmúlt 14 és 14 év alattival kezd azt bizony börtönbe csukják...bár a szülei se lehetnek semmik ha megengedik hogy veled babázzon.
Hagyjuk a barát részét. Bár nem ismerem a szerb jogszabályokat, de gondolom ilyesmiben nem nagy különbségek lehetnek. Tehát
1. a szüleidnek ( mindkettőjüknek) teljesen egyet kell értenie a terveddel, különben a rendőrség hoz vissza.
2. mivel kiskorú vagy odakint valakinek el kell látnia a szülői, gondviselői feladatokat. Nos a német jogot se ismerem, de feltételezem, hogy a szülői jogokat nem könnyen fogják megadni valakinek, aki vér szerint neked senkid se. Márpedig a suliba járáshoz teljesen jogtisztán kell ott tartózkodnod.
Németországban 1600 euróból csak 200 eurót költ?
Naív vagy te még, kislány, a "párod" meg hazudik, ha ilyet állít!
Arról nem is beszélve, hogy egy német iskolába szülői engedély és biztosított lakhatási és eltartási bizonyítvány nélkül nem vesznek fel.
Abból a 200 euróból pedig nincs a barátodnak lakása, ebben biztos lehetsz!
Lélegezz egy mélyet, és ébredj fel!
Almodozz tovabb tini.
200 eu jot nevettem
Egy alberlet 800 eu tol van plusz tb rezsi stb.
Ne legy lolita menj sportolj irany futni.
A kapcsolat felnottek dolga te tanulj almodozz kirandulj sportolj.
Anyad helyebe a pisit feljelentenem gyerekkel valo szexert
Hahó, emberek, a kérdező "párja" a szüleivel él még, úgyhogy nem csoda, ha csak ennyit költ a keresetéből. A kérdező a pasi szüleire alapozza, hogy kimenne.
De kétlem, hogy szülői beleegyezés nélkül ezt meg tudná valósítani, nem beszélve a pasi szüleiről, akik felelnének érte.
Igen, pasi kérdésen én is leakadtam, fura, de próbáljunk meg tőle elvonatkoztatni.
Kedves kérdező, szeretnék tisztelettudóan a kérdésedre válaszolni.
Tudtommal 16 éves kor alatt a szülői beleegyezés sem elég a szülői háztól való külföldi elköltözéshez, hacsak nincs valami családbántalmazási feltétlen indokod (pl. múltkor ok nélkül összevertek a szüleid és majdnem belehaltál, vagy sz*xuálisan zaklattak...)
Gondolom ilyen nincs, tehát sajnos várnod kell két évet. Különben nemhogy a párodat csukják börtönbe, hanem a szülei is kapnak valami szépet a nyakukba. Külföldön élek, Németországhoz igen csak közel, tehát tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok. Próbálj olyan gimnáziumot keresni, ahol cserediákprogrammal tudsz menni akár kétszer is fél évre, és az teljesen legális 16 éves kor alatt is.
Én el akarom neked hinni, hogy komoly a kapcsolatotok a barátoddal, még akkor is, hogyha ez tényleg nagyon nagyon furcsán hangzik. Minden jót kívánok nektek, és ha semmi nem jön össze akkor is tartsatok ki egymás mellett! Az igaz szerelem mindent eltűr és kibír!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!