Mit tegyek Anyukámmal?

Figyelt kérdés

Úgy szégyellem magam, hogy 38 éves anyukaként le kell írnom a problémáimat...

Édesanyám nagyon sokat segít munka mellett vigyáz az unokájára és sokszor küld kaját hétvégére. Többször mondja, hétvégén, hogy ne menjünk nehogy megfázzunk, nem kell neki a segítség Apukám bevásárolt mindent. Pihenjünk, csináljuk csak a dolgainkat. Van elég... Mosni, takarítani gyereket nevelni... Aztán meg derült égből a villámcsapás egy-egy látogatás alkalmával nekem esik és ordítva elzavar, hogy én semmit sem segítek neki. De ha odamegyek, hogy főzzünk együt, kiteregetek, azt mondja, hogy megzavarom a napi rutinjába, menjek csak haza.

Volt hogy oda költözünk hozzájuk, hogy segítsünk a nagy házban, vagy átvesszük tőlük a házat és veszünk Nekik egy lakást. De pár nap múlva elzavart, hogy ő az ő életét már nem tudja megváltoztni. Nem is akartuk, csak segíteni szerettünk volna. Igaz, volt az életében jó pár tragédia, de azok engem is megviseltek. Úgy érzem mintha engem vádolna ill. rajtam akarná levezetni a feszültségét... Nem tudom mit tegyek.

Múlt héten meghalt a párom apukája, és most azért nem beszél velem, mert nem akar eljönni a temetésre. Nekem meg nagy szükségem van rá! Olyan tehetetlen vagyok :(

2017. ápr. 2. 16:43
 1/5 Pemmencs válasza:
76%
Próbálj meg nyugodt maradni, az idősek nehezebben alkalmazkodnak, mint a fiatalok. Megszokásaik vannak, amiket ha felborítanak nehezen tudnak helyreállítani. Időskorban már egyáltalán nem rugalmas az ember, nekem a 82 éves nagymamám ilyen, aki nehezen jön rá, hogy jót akarok neki és nem ellene vagyok, hónapokon át gondolkozik rajta, és a végén rájön, hogy tényleg az oldalán állok. Várd ki türelemmel, hogy feloldódjon benne az amit el szeretnél érni. Soha nem szégyelld leírni ami bánt, néha könnyebb kíírni magadból. Kitartást!
2017. ápr. 2. 17:10
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Gondolom, a főzésben nem kell neki segítség, de talán a kert, udvar gondozásában meg a takarításban örülne egy kis segítségnek. A takarításban mondjuk kevés férfi jeleskedik, az időseknek meg már nehezebb. Ilyesmikben segíts és ennek örülni is fog.
2017. ápr. 2. 17:25
 3/5 anonim ***** válasza:
73%
Ezt mindenképpen meg kell beszélned anyukáddal :/
2017. ápr. 2. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Én különösen jeleskedem a takarításban férfiként.Amúgy a kert gondozásban segíthetnél biztos amúgy én a helyedben megkérdezném hogy mi a baja veled...
2017. ápr. 2. 19:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak olyan emberek, akiken NEM lehet segíteni... Az anyukád is ilyen.
2017. ápr. 2. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!