Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy rejtsem el a sebeim...

Hogy rejtsem el a sebeim anyaek elol?

Figyelt kérdés
rendszeresen vagdosom magamon direkt a combomon hogy ne lassak meg... egyszer bevallottam nekik hogy csinalom aztan megigertettek velem hogy soha tobbet. aztan persze csinaltam azota sokszor...tenyleg abba akarom hagyni es buntudatom van mert hazudok nekik de nem megy. a meleg miatt a combomon nem folytathatom lassan mas helyet kell keresnem a testemen ahol csinalom..de mar tele van sebekkel mit csinaljak hogy ne jojjenek ra? nagyon felek hogy csalodnak bennem vagy valami nagyobb baj lesz..

2017. márc. 30. 17:48
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
67%

Istenem, minden napra jut ket onvagdoso tini. Miert?? Ez meno? Szerintem putri, egyaltalan semmi vagany nincs benne.

Mi lenne, ha inkabb olvasnal, baratokkal lognal, nyelvet tanulnal?

2017. márc. 30. 18:40
 12/33 anonim ***** válasza:
96%

Ne új helyet keress a testeden, hanem egy szakembert inkább.

Ha az okokat és a problémádat több ezer embernek most el tudtad mondani, akkor próbálkozzál ezzel szüleidnél és szakembernél is.

Helyetted nem tudja senki sem megoldani a problémád.

Arról nem is beszélve, hogy csak egyszer kell, hogy elkapj valami fertőzést, és mehetsz a kórházba vérátömlesztésre.

A nyomai pedig örök időkre is rajtad maradhatnak. Aztán 25 éves fejjel majd nem mersz már strandra menni, mikor már benőtt a fejed lágya, mert tele vagy hegekkel. Vagy majd nem mersz mutatkozni a párod előtt, és magyarázkodhatsz majd a gyerekeidnek.

Ezt nem bunkóságból írtam, vagy azért, hogy megmondjam a tutit. Pár osztálytársam is csinálta ezt menőségből. Némelyeknek végig az alkarján ott maradtak a hegek, és nagyon utálják is magukat ezért. Eltüntetni őket pedig nem kis pénz.

2017. márc. 30. 18:47
 13/33 anonim ***** válasza:
98%
Ne rejtegesd, hanem kérj segítséget, ez nagyon komoly dolog!
2017. márc. 30. 18:55
 14/33 anonim ***** válasza:
56%
Az önvagdosás nem menő, hanem egy szakértők véleménye szerint is komoly dolog, amivel nehéz leállni. A vagdosástól az ember megnyugszik, mert olyan hormonok kezdenek hatni, amik egyfajta eufórikus állapotot idéznek elő. De itt mindenki annyira okosnak képzeli magát, gondolom mind orvosok vagytok.
2017. márc. 30. 18:59
 15/33 anonim ***** válasza:
43%
Nem képzelem magam semminek, de hadd ne sajnáljam azt, aki magának csinál problémákat.
2017. márc. 30. 19:04
 16/33 anonim ***** válasza:
98%
Ne rejtsd el, hanem kérj segítséget tőlük, illetve fordulj pszichiáterhez. Segíteni fognak.
2017. márc. 30. 19:22
 17/33 anonim ***** válasza:
Irj privit, ha gondolod, hatha tudok segiteni. En is egyidos lany vagyok veled, nekem is vannak lelki gondjaim, de azert nem vagdosom magam es meg sem.fordult ilyen sohasem a fejemben!
2017. márc. 30. 19:59
 18/33 anonim ***** válasza:
0%

ha hosszú a hajad csapassad a tarkódon!

ha meg frufrut növesztesz mehet a homlokba is!

2017. márc. 30. 20:07
 19/33 anonim válasza:
100%
Írod, hogy anyukádékkal már próbálkoztál egyszer, és azóta nem mered nekik újra előhozni. Akkor gyakorlati első lépésként azt javaslom, a neten keress rá egy pszichológusra, akiben a fotója alapján megbíznál, írd meg neki emailben ugyanígy a dolgot, és kérj tanácsot! Biztosan segít, hogyan indulj el! Szerintem vannak "pszichológus válaszol" rovatok is, oda is írhatsz.
2017. márc. 30. 20:11
 20/33 anonim ***** válasza:
73%

"Tipikus kisebbségi komplexus vegyitve önbizalomhiánnyal. Nem figyelnek rám nem szeretnek jó akkor vagdosom magam hátha akkor valaki megszán."

Neki üzenem, meg az ilyen beszólókra, hogy "mi a f-ra jó ez??", hogy csak az esetek kisebb részére utaltok a figyelemfelhívókra.

Az esetek nagyobb hányadában egyfelől trauma áll mögötte, másfelől nem sajnáltatni akarja magát a nagyobb hányada az önvagdosóknak, hanem laikus, öntudatlan és sikertelen kísérlet az önvagdosásuk a traumájuk feldolgozására -tehát nem tehet erről a legtöbbjük-; részben sok esetben hozzájárul ehhez a lelki fájdalom levezetése ilyen módon (vagdosással).

Léteznek egyéb okok is, azokra most itt nem térek ki.

2017. márc. 30. 20:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!