Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Feljelenthetem a szüleimet?

Feljelenthetem a szüleimet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 15 éves vagyok, van egy húgom. A szüleimmel eléggé rossz a kapcsolatunk. Még mielőtt valaki belém kötne, igaz hogy nem értek ehhez.. De a szüleim nagyon rossz szülők :( nem is értem hogy hogyan születhettem meg.. Már kiskoromban sem volt jobb a helyzet. Nem foglalkoztak velem, nem mutatták ki hogy szeretnek. Ezért (gondolom én) kialakultak nálam lelki problémák. Tisztában vagyok velük, vagyis tudom hogy vannak, ennek ellenére nem vagyok képes vagy nem merek segítséget kérni senkitől se. Na mindegy. A szüleim nagyon önzők, nem régiben apám rászokott az E-cigire, és sokat költ rá, annyira hogy ennivalóra meg ilyenekre nem marad pénz. Anyámnak itt borult ki a bili, ezért kitalálta hogy itt fog minket hagyni az apámmal aki amúgy is önző. Meg mondta anyám hogy ő kér pénzt SAJÁT MAGÁNAK ennivalóra, mert nem érdekli a helyzetünk a húgommal.. Mondta hogy most foglalkozzon velünk apám, most vegyen ő nekünk ennivalót, de mivel ő önző ezért nem foglalkozna velünk.. Meg szüleim sokszor bántanak, kiskoromban vertek.. Most lelkileg bántanak, hogy milyen szar vagyok, hogy megfogok bukni, csak lelomboznak:'( nem bírom.. Legszívesebben elköltöznék.. ><

Mi lenne a megoldás? Mit tehetnék?:(

Bocsi a helyesírási hibákért, telefonon vagyok.

2017. márc. 29. 18:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Legelőször a nagyszüleiddel beszélj. Van erre lehetőséged? sajnos ha állambácsi beleavatkozik, azzal senki se szokott jól járni...
2017. márc. 29. 21:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Tudtam hogy valaki biztos belém fog kötni.. Meg hogy a telefon. És nem a rendőrségre gondoltam. Na mind1, törlöm a kérdést.
2017. márc. 29. 22:13
 13/16 anonim ***** válasza:
11: A gyerek igenis jól jár.
2017. márc. 30. 00:34
 14/16 anonim válasza:
Írtak itt páran a rendőrségen kívül is megoldást. Nincs sok lehetőséged, de azért egy-kettő akad, amin el lehetne gondolkozni.
2017. márc. 30. 11:28
 15/16 anonim válasza:
58%
Plusz, ha feljelenteni szeretnéd őket, azt a rendőrségen teheted meg.
2017. márc. 30. 11:29
 16/16 anonim ***** válasza:
79%
13-as: azért jár jól a gyerek, mert olyan marha jó dolog lelencházban élni, ugye? Nem annyira kicsi gyerekekről van szó, hanem olyan életkorúakról, akik már fel tudják fogni és mérlegelni a dolgokat, ezért is irta ki a kérdést a kérdező. Szerintem családon - rokonságon belül kellene segitséget kérnie, azzal sokkal jobban jár. Talán egy pedagógus is segithetne, bár a hátuk közepére kivánják az efféle problémákat. Itt 3-4 évet kell kihuznia a kamaszkorunak, utána esetleg önállósodhat és nem lesz kiszolgáltatott. De ez az én véleményem, nem muszáj vele egyetérteni.
2017. márc. 30. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!