Milyen anya az ilyen?

"Akarmi volt elotte, nincs ra mentseg!"
Ezzel vitáznék. Attól hogy valaki mozgássérült, még nem lesz sem szent, sem angyalka. És attól hogy valaki anya, nem köteles mindent eltűrni- még a gyerekétől sem.Ugyanis az anyák sem szentek, és nem mártírok. Szóval mint mondtam: Érdekelne a másik fél verziója is.

A történet nagyon hiányos, ezért én nem ítélkeznék ilyen hamar.
Eleve nagyon sokan úgy gondolják, hogy a fogyatékosság mindenre mentséget adhat, pedig ez nagyon nem így van. Sajnos én is találkoztam már ilyen esettel. Lány, 2 bottal járt, mert valami miatt a bal lába nem funkcionált. (nem tudom pontosan mi volt a baja)
Tipikus olyan ember volt, aki a "nekem mindent szabad" mentalitást képviselte, és pár barátnőjével rendszeresen beszólt másoknak, főképp lányoknak. De ha valaki vissza mert szólni, akkor vérig volt sértődve, mert ő fogyatékos, és örüljön az illető, hogy nincs a csaj helyében.
Valakit aztán egyszer addig szekált (és elég durván) míg az ki nem osztotta őt a francba, és a kiosztásnak a fő témája az volt, hogy a lány fogyatékos, és ezt a fogyatékosságot direkt mások ellen használja fel.
A csaj vérig sértődött, de később elsírta magát, de még a barátnői sem adtak neki igazat. Ezek után senkinek sem szólt be.
Egy anyuka ugyanúgy nem szent, és nem mártír. Ha a gyerek épelméjű (ha nem ép agyilag, akkor az megint más eset...), és "nekem mindent lehet mert fogyatékos vagyok" természetű, akkor nem kell csodálkozni, hogy egyszer mindenki elveszíti a türelmét. A fogyatékosság senkit sem jogosít fel arra, hogy bunkó, lekezelő és barom legyen másokkal. Pláne, ha az illető mások segítségére szorul.
A hálátlanság egy olyan ember számára, aki a fogyatékosnak mindenben segít, sokkal de sokkal fájóbb és igazságtalanabb pont, mintha ezt egy olyan embertől kapná, akinek semmi baja. És ez alól a szülők sem kivételek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!