Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülőként zavarna, ha a...

Szülőként zavarna, ha a lányod ennyit sportolna?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, mások hogy állnak ehhez.

Eddig nem igazán foglalkoztam a sporttal, általánosban anya egyik régi barátnője volt a tesitanárom, kb. semmit nem csináltam az órákon.

Gimiben meg az összes tesiórám 1.-2. órában volt, folyamatosan elkéstem és a tanár buktatással fenyegetett, szóval kaptam az orvosomtól felmentést. Azóta a legtöbb mozgás, amit végzek, az a lépcsőzés az iskolában. De nem vagyok elhízva, csak van egy kis feleslegem, amitől szabadulni akarok.

Nemrég elkezdtem sportolni, reggelente futógépezek, vagy taposógépezek, délutánonként heti 2 alkalommal megyek polefitnessre (kedd, csütörtök) és háromszor pilatesre (hétfő, szerda, péntek).

Szülői szemmel ez sok szerintetek?

(17 vagyok)

2017. márc. 23. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van rá időt egyáltalán nem. 18 vagyok, hazaérek 3ra eszek, tanulok 6ig általában, csütörtökönként aerobikra megyek meg szerdán pingpong a suliban. Sajnos nekem a komoly sport ennyi, suliba inkább biciklivel vagy gyalog megyek, de 1hónapja síelésnél a térdem megsérült, most csak séta van. Hiányzik nagyon ez a kevés mozgás, az itthoni hasprés fekvő és társai szinte semmik. Én rettenetesen örülnék ha egyszer (ha lesz) a gyermekem sportolna magától
2017. márc. 23. 15:32
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne sok?
2017. márc. 23. 15:32
 3/9 anonim ***** válasza:
33%

Engem egyedül a pole zavarna. Minden híresztelés dacára nem sport az, amit egy fallikus rúd körül tekeregve, azon akrobatizálva végeznek tapadós kisszerkóban. Egy erős nő ilyet nem tesz.

A gyakorisággal nincs bajom.

2017. márc. 23. 15:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Anya szerint ez rengeteg és bőven elég lenne mondjuk heti 3x eljárnom pilatesre.

Meg hogy régen a szomszéd utcába kocsival mentem, meg ágyúval sem lehetett felkelteni, most meg azért felkelek korán, hogy "szenvedjek".

2017. márc. 23. 15:34
 5/9 anonim ***** válasza:
1. Megint: 1éve még kéziztem, ma már sajnos nincs és mivel jön a tavasz (es ha a terdem is helyre all) végre teniszezhetek még ha csak heti 2hetente egyszer is... addig is mozgok
2017. márc. 23. 15:34
 6/9 anonim ***** válasza:
75%

Én örülnék neki. Egy ennyit sportoló lány nem lesz drogos, nem lesz depressziós stb. Kell, hogy mindenkinek legyen hobbija, és ha ez a hobbi még egészséges is, az csak jó szerintem.

És nyugodtan tekeregj a rúdon, annak semmi köze ahhoz, hogy "erős nő" vagy-e (pontosabban leszel-e) vagy sem. Ilyet csak végtelenül prüd emberek írnak le, akiknek fogalmuk sins a polefitnessről meg a fiatalokról.

Egyedül a taposógéptől óvnálak, az könnyen tönkreteheti az izületeidet. Inkább csak fuss. És néha azért legyen pihenőnap, hogy az izmaidnak legyen ideje regenerálódni, tehát ne fuss minden nap, csak mondjuk minden másnap. Mindenhol ezt ajánlják.

2017. márc. 23. 15:54
 7/9 anonim ***** válasza:
67%

6. válaszolóval egyet értek taposóügyben (is).

Anno én "dühödten" taposóztam, benne volt az edzésrendben, aztán utána már magamtól és akkor túlzóan nehéz fokozatra állítottam. Évekkel később jöttem rá, cikkeket olvasva, hogy az ízületbántalmaim onnan származhatnak.

2017. márc. 23. 15:58
 8/9 anonim ***** válasza:

Sokan kezdenek el így a semmiből sportolni.

Én is kb megbuktam tesi órákon és semmit nem mozogtam éveken keresztül.

Aztán később felnőttként megjött hozzá a kedvem ,fokozatosan elkezdtem mozogni.Azóta több év eltelt és még mindig csinálom, az életem része lett.

Szerintem mindenképpen jó, az egészséged meg úgy az általános állapotod is sokkal jobb lesz, ha sportolsz.

És hogy ez most konkrétan pole az tök mindegy szerintem

2017. márc. 24. 07:40
 9/9 anonim ***** válasza:
Szuper hogy sportolsz,na de mi a kérdés?Gondolom csak megerősítést akartál,hogy micsoda jóóól csinálsz mindent és szuper vagy.Ezek a "sportok" viszont semmit sem érnek.
2017. ápr. 3. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!