Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogos, hogy ha úgy érzem,...

Jogos, hogy ha úgy érzem, hogy 28 évesen már jó lenne elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy szinte csak az anyukámmal van kapcsolatom. Mindig megkérdezi, hogy hol jártam, mit csináltam kivel voltam. Bejön pakolni a szobámba, amit nagyon nem szeretek. Nem erőszakol rám semmit, mégis ügyesen megmond mindent hogy ő szerinte hogy kéne csinálni, ha nem úgy csinálom akkor bűntudatot kelt bennem. Hozzá kell tenni, hogy van egy krónikus betegségem ami miatt nagyon félt, és azt mondja engem nem szabad magamra hagyni. Viszont így meg nagyon rossz minősége van az életemnek.
2017. márc. 22. 20:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

"főleg ha egy fiú, vagy egy lány"

Mi a harmadik lehetőség?

2017. márc. 22. 23:07
 12/14 anonim ***** válasza:
79%
Egy szem fiú/lány, remélem így megérted.
2017. márc. 22. 23:25
 13/14 anonim ***** válasza:
91%

Amíg kérdésed nem felel meg a "szükséges és elégséges" követelménynek, nem lehet érdemleges választ adni rá.

- Nem írsz arról, van-e jövedelmed, vagy anyádnak kéne állnia különélésed anyagi terheit,

- nem árulod el betegséged, nem tudhatni, akadálya lehet-e különélésednek,

- "Nem erőszakol rám semmit" - mégis mindent kivánsága szerint teszel. Önmagad szerint képes lennél egyedül élni?

2017. márc. 23. 05:40
 14/14 anonim válasza:
Ennyi információ alapján nehéz véleményt alkotni. Mindenesetre az egyértelmű, hogy nem egészséges ez a függés. Az, hogy otthon laksz, még nem jogosítja fel, hogy megsértse a magánszférádat (főleg, hogy 28 éves, felnőtt vagy). Azt írod, nem erőltet rád semmit, de ha nem úgy csinálod, ahogy ő akarja, akkor bűntudatot kelt benned, tehát érzelmileg zsarol, magyarul mégis csak rád erőszakolja az akaratát. Állj a sarkadra és legyél határozottabb, különben semmi sem fog változni.
2017. márc. 24. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!