Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, ti megengednétek a 20...

Szülők, ti megengednétek a 20 éves lányotoknak, hogy elköltözzön az ismeretlenbe?

Figyelt kérdés

Vidékiek vagyunk, de a lányom Pestre megy majd tanulni szeptemberben és már most oda akar költözni. Jelenleg nincs munkája, bébiszitterkedni akar és úgy gondolja, hogy Pesten egyből találna gyermekfelügyelet állást. Azonban nekünk senki ismerősünk nincs ott, aki tudna segíteni neki albérletet keresni, ráadásul most lett vége a kapcsolatának, így szerintem nagyon menekülni akar a múltból.

Mi nagyon féltjük, nehogy valami ismeretlenhez költözzön, aki bántja, illetve számunkra a főváros is mumus, veszélyes hely.

2017. márc. 22. 07:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

20 évesen nyilván nem kérné az engedélyemet. Felnőtt ember, akinek csak tanácsot adhatok, amit vagy megfogad, vagy nem.

Interneten lehet albérleti hirdetéseket nézni, akkor képben lenne a lakhatás költségével. Bébiszitter állást tényleg nem olyan egyszerű találni, hisz a szülő a legdrágább kincsét nem akarja egy teljesen idegen, referencia nélküli emberre bízni (akit ráadásul be is enged a lakásába). Szóval a lányod kicsit el van tájolódva a lehetőségeit illetően, de az is butaság, hogy a "főváros egy mumus, veszélyes hely". Szeptembertől úgyis ott fog élni, kár hergelnetek magatokat.

2017. márc. 22. 11:12
 12/17 anonim ***** válasza:
85%

20 éves felnőtt ember. Viszont gyerekfelügyeletből nemhogy albérletet, de szobát sem fog tudni bérelni. Nézzétek meg az albérlet árakat, 1 szobás kis lyukak mennek el havi 80-100-ért, plusz rezsi.

Véleményem szerint teljesen tök fölösleges már fél évvel egyetem kezdés előtt felmenni, csak azért hogy fogyjon a pénze az albi miatt. Ha egyetemre is megy és nem vagytok tehetősebbek, akkor is javasolnám a kollégiumot. Havi 10 ezer mégiscsak jobban hangzik, mint egy szobára rezsivel kifizetni 50-60 ezret.

2017. márc. 22. 11:18
 13/17 anonim ***** válasza:
85%

20 évesen már nem engedés kérdése a dolog. És az sem igaz, hogy Pesten belül is csak x helyen történhet baj, mivel az egész országban akárhol történhet. Vannak helyek, ahol nagyobb a valószínűsége, és amit nyilván elkerül az ember, de ugyanúgy összefuthat egy idiótával az ember a XI. kerületben, mint Mucsogaröcsögén.

Azt viszont nagyon rossz ötletnek tartom, hogy csak úgy elinduljon, biztos munka nélkül, hogy majd lesz valahogy. Ráadásul ebből ítélve elég naiv lehet, nehogy átvágják az albérlettel vagy munkával...

Csak bébiszitterkedésből kb lehetetlen megélni. Nagyon kevés az olyan ember, aki (akár szobát is biztosít, és) naponta több órára kér felügyeletet, többnyire max a külföldiek, náluk pedig elvárás a nyelvtudás és a tapasztalat, sokszor a jogosítvány is. Az átlag órabér 1000 Ft, és átlag 3-4 óránál többet nem kell ott lenni.

Szóval elég elrugaszkodottak a tervei, és az is benne lehet a pakliban, hogy kiad többszázezer forintot a kaucióra és első havi bérre, stb, majd nem talál olyan hamar megfelelő állást, és akkor kidobott pénz az egész.

Ha mindneképp jönni akar, először tájékozódjon az árakról, a környékekről, jelentkezzen több helyre dolgozni (nem feltétlenül ajánlom a bébiszitterkedést, engem elég sokan keresnek már, mert ismernek, de még így sem merném bevállalni, hogy csak ebből éljek, pedig teljesen be vagyok táblázva néha), és csakis akkor induljon el, ha már van munkája. Persze, jobbak itt a lehetőségek, mint vidéken, de ahogy külföldön, úgy itt sincs kolbászból a kerítés, nem érdemes a semmibe elindulni, hogy majd lesz valahogy.

2017. márc. 22. 13:32
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem veszélyesebb, mint egy vidéki kisfalu, sőt!

Annyi, hogy nem kell éjjel halál kihalt helyeken kóvályogni, mert az tényleg necces.

Egyébként támogatnám, de közölném vele, hogy bébiszittelésből maximum egy szoba jut neki, és kész.

Mellesleg bébiszitternek NEM fogják alkalmazni, ha előtte babát sem fogott :)

Én szitteltem négy évig, de védőnőként tanultam az egyetemen, szóval volt fogalmam, mit tegyek, ha sír a gyerek, leesik, fullad, stb.

A két szép szeméért én sem bíznám rá senkire a gyermekem, alap egy elsősegély-tudás, meg némi, gyerekkel kapcsolatos legalább elméleti információ.

2017. márc. 22. 17:04
 15/17 anonim ***** válasza:
55%

Felnőtt, oda megy, ahová akar.

Ha nagyon tiltjátok, talán rosszabbat tesztek vele, mintha elfogadnátok. Így legalább a jó viszony megmarad, ha gáz lenne valamiért, visszajön, nem haraggal váltok el, és utána megy amerre lát.

2017. márc. 22. 17:48
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Mit kell ezen megengedni?Felnőtt nő,ha ő ezt szeretné,akkor hadd menjen.

Esetleg néhány jó tanáccsal látnám el. Bár a leírtak alapján kb szatyorban nőtt fel, nem igazán van képben a dolgokkal.Ahogy a többiek is írták, nem fog tudni albérletet fent tartani ebből.

Nyugati országokban érdemes ilyen jellegű munkát vállalni.Ott jobban megfizetnek és sok esetben a szállást és az étkezést is biztosítják.Van ahol a nyelvtanulásban is segítenek(állják a tanfolyamot pl). Több lehetőség van egy jobb európai országban ezen a téren,mint itt.

De semmiképp sem tartanám vissza.Sosem lesz talpraesett,jég hátán is megélő,ha még ennyi idősen is visszahúznátok.

2017. márc. 23. 10:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Szia !Igen ,megengedném neki! 21 évesen én is teljesen egyedül költöztem fel Bp-re egy Borsodi városból.Én is magamra voltam utalva...eleinte egy albérletben laktam egy szülövárosimmal,ott jöttem össze a másik lakótársammal,aki ma már a férjem és 11 éves a kislányunk . 14 évet éltem Budapesten és imádom,a mai napig otthonomnak tekintem ,de ismerve az ország helyzetét elköltöztünk egy éve Németországba :-) -De nem is ez a lényeg ..Ne féltsd a lányod ,Bp nem a világ vége ,a baj pedig bárhol megtörténhet ,nem csak ott ...
2017. márc. 24. 06:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!