Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az utóbbi időkben a testvérem...

Az utóbbi időkben a testvérem lett az "isten" anya szemében?

Figyelt kérdés

3 éve elköltözött otthonról a nővérem. azóta éjjel nappal azt hallgatom, hogy mennyire büszke rá, saját lábán áll, önálló, hasonlók. sokszor nekem mondogatta is, hogy erre-arra nem vagyok képes, gyerek vagyok, egyedül nem maradnék életben ilyesmik.. azért baromira rosszul esik.. és el is felejti, hogy a nővérem úgy költözött el, hogy a párja igencsak tehetős - ő is, és a családja is. a srác családjától gyakorlatilag ingyen kaptak lakást, bútorokat, mindent. nyaranta nyaralás, ilyesmik. a nővérem éppen ezért csak dolgozgat, havi 90-100 ezret keres, de mivel a srác oldaláról van bőven, nem szűkölködnek. ellenben itt vagyok én, napi 8-10 órát dolgozok, minden nap 4-kor kelek, általában este 7 körül érek haza, örülök neki, hogy megkapom a 120 ezret, örülök, hogy a tanult szakmámban találtam munkát, és nem keresek úgy, hogy elköltözhessek. a párom szintúgy, vendéglátós, szerencsétlen a lelkét is kidolgozza, a pénze neki is 120 körül van, tehát egyszerűen nem telik nekünk lakásra Pesten. (ott dolgozunk mindketten, de horror árakon vannak szobakonyha lyukak.. ) autónk sincs. hiszen, mivel otthon élünk mindketten, a fizetéseinkből haza adjuk a rezsire, egyéb dolgokra valót. nekem pl. minden hónapban marad 70 ezer ftom. abból esélytelen fenntartani egy autót vagy lakást. mégis én vagyok a szr, és elfelejtik, hogy a nővérem sem lenne önállóbb, ha nem talált volna egy pénzes pasit maga mellé. és már nagyon rosszul esik, hogy ezt kell hallgatnom állandóan, hogy ő mekkora király, bezzeg én... nem egy vita volt már abból, és mikor ki mertem ejteni azt, hogy "persze, ha nekem is gazdag pasim lenne, már nem élnék otthon", akkor ment a felháborodás, hogy hogy merészelek ilyet mondani.......... komolyan elegem van már.. mit lehet tenni? semmit... nincs pénzem arra, hogy elmenjek. kénytelen vagyok tűrni. de elegem van már...

23/N

2017. márc. 18. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
39%
Ha ilyen vacakul kerestek, miért nem mentek pl. külföldre hajóra dolgozni? Ugynaúgy sok meló, de sok pénz is, lakhatás és kaja megoldott, együtt is vagytok. Utána már lesz tőkétek, amivel el tudtok indulni, na meg a szülők pampogását sem kell hallgatnotok.
2017. márc. 18. 12:11
 2/5 anonim ***** válasza:
80%

Hát ha nincs pénzetek önálló életre, akkor csak tűrni tudsz.

De ha tényleg ilyen kevés pénzért dolgozol a szakmádban, akkor érdemes lenne váltani, még ha nem is abban dolgozol.

Álláshirdetésekben olvastam, hogy operátirok elég jó lovét visznek haza. Sőt anyám, és öcsém is operátorként dolgozik, túlorával 150.000 ft kapnak napi 8 órában. Igaz droid munka, de a szükség nagy úr...

2017. márc. 18. 12:18
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Keress ra: narcisztikus anya, golden child, scapegoat(bünbak, ez lennel te. Tesod meg az aranygyerek aki "tokeletes" anyad szemeben)

Türni tudsz, gyüjts az elköltözésre.

2017. márc. 18. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is kíváncsi lennék,hogy ha nem egy gazdag palit fog ki a nővéred,akkor mennyire lenne ilyen ügyes, önálló. Jó lenne ha édes anyád tisztán látná a tényeket és azután dicsérgetne illetve ítélkezne! Egyébként operátorként legutóbb 163 ezret kaptam, plusz 28 ezer kafetéria, de ezért kellett túlórázni az biztos, meg eléggé monoton munka.
2017. márc. 18. 14:23
 5/5 anonim válasza:
65%
Egyrészt a szülők ilyenek. Amikor Tesóm külföldre költözött és jól keresett, ő volt a szent. Én meg az "elérhető" gyerek, akinek jobban beleláttak az életébe és kritizáltak is sokszor. Habár az én szüleim azért nem ennyire durván, mint amit te írtál. Aztán fordult a helyzet nálunk, Tesóm itthon, én vidéken. Azóta ő van jobban kritizálva. Szerintem próbáljatok meg mindenképp elköltözni, hosszú távon sokkal jobb. A másik, hogy a vendéglátásban azért normál helyen minimum 200-at meg lehet keresni Bp-n, bár a meló sok. Nézz valami jobban fizető állás után a pároddal együtt! Ebben a szakmában jobb fizura van lehetőség.
2017. márc. 18. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!