Mit gondolsz egy ilyen "apáról", aki ilyen környezetben akar gyereket nevelni?
Csak néhány kép a lakókörnyezetéről az apának.....
Nekem ismerősek ilyen képek. Apám nagyon rendes ember, mindent megszerel, felépít a családjáért, de rendet tartani nem tud. Ez még nem feltétlen a gyűjtögető kategória, ha nem az egész lakás ilyen. Viszont ilyen barkácsoló típusú férfi mellett nagyon felértékelődik a nő rendrakási képessége. Egyrészt térben és időben is meg kell húzni a szerelés határait. Másrészt egy ilyen férfi ugyan felépít nektek egy házat a két kezével, de amint vége a konkrét szerelésnek, építésnek, minden kiesik a kezéből és sose pakol el. A motiváció az emögött, hogy úgyis mindjárt szükség lesz rá megint, minek elrakni.
Gyakorlati tanácsom, hogyha szeretnél rendet, akkor neked kell kialakítani azt, legfőképp, hogy hol nem hagyhat szerszámot, szerelési anyagot semmiképp. Némiképp meg kell majd küzdened minden felületért, amire szükséged van. Viszont utána lehet arra hivatkozni, hogy az a család helye, el kell pakolni onnan. Még ezután is te fogod elrakni, de ekkor már nem lesz veszekedés belőle.
Ha nem is épít, szerel, hoz létre új dolgokat, akkor nagyobb a baj és kénytelen leszel szembesíteni azzal, hogy mikor hozott létre valamit utoljára.
Szerintem csak rendetlen és nehezen válik meg dolgoktól. Ez nem gyüjtögetés, legalábbis nem súlyos. Én csak azt látom, hogy nem pakol el és nincs valami sok pénze.
Az én bejárati ajtóm előtt egy ezeréves szakadt lábtörlő van. A pince előtt mindenki felhalmozza a társasházban a törött szekrényeket, a vakolatot pedig valami huligán lerugdosta és foltokban hiányzik.
Ha lefotóznám csak azt részletet, azt mondanád utolsó putri. Ha a nagymamámék csirkeóljába benéznél, rosszul lennél. Ezeréve nem volt meszelve a fal, rohadnak a fa ülők. Nem ott laknak, nincs pénz megcsinálni újat venni és energia sincs rá. Minden nap kktakarítja a kakit, és berakja a friss szalmát, csak koszos az épület.
Amíg a gyerekeit tisztán tartja, az ételük rendben van, meleg van és a rendetlenség ellenére tisztaság van, ott, ahol a gyerekek vannak, semmi bajuk nem lesz.
Vidéken mit gondolsz mi megy? Csóróbb körülmények között ez teljesen hétköznapi.
Keress rá gyüjtögetős fotókra, nem ezt fogod viszontlátni.
Figyelj, amíg szereti, és jól bánik vele, nem mindegy?
Nekünk sem volt kertünk, semmi, élettér alig mert nagyapám is minden szrt összeszedett, viszont emellett imádott.
Faragott nekem kardot (lány létemre), egy csomót barkácsoltunk, beszélgettünk, csomót segítettem neki a fóliában az állatokkal...
És, igen, az udvar lomis volt (borzalmasan), de attól imádtam gyereknek lenni, mert mindenki szeretett.
Mondjuk tényleg nem látszik az egész lakás,ez tényleg ijen fészer/garázs/stb szóval mellék épület szerü.
Ismertem hasonló embert panelban...a konyhát rendeztebe műhelynek.
Annyiban igazuk van a válaszolóknak,hogy határt kell szabni.
Sőt ha van lehetőség akkor ezt száműzni a lakótérből.
A "mindjárt szükségleszrá",nem elég indok hogy 3hónapig lábalatt legyen,majd amkor kell előveszi.
De ezzel elkéstél. Max a gyerekek (nem fogják) de megprobálhatnák rávenni a rendrakásra de ha 1hétig oda vannak akkor ez nefog menni.
Szakember sem fog segíteni,mert nem lesz felügyelve.
Sajna a betegember magára hagyva ritkán javul.
Félre ne érts nem hibáztatlak (de igen) de előbb kellet volna kérdezni.
Sok cucc az előző tulajtól maradt, sokat hozott, de amugy egyre több minden vandorol a lakótérbe. Mi nem lakunk már itt, sajnos sokáig tűrtem túl sokág! A házba amúgy senki nem jár barát ismerőse pl, mert vhol szégyelli. Egy diplomás nehogy már ilyen kupiba lakjon!
A tárgyai amúgy fontosabbak mint az emberi kapcsolatai,előző gyerekeit is otthagyta. Nem fizikailag agressziv (neha max), hanem verbálisan "lelki terrorizál". A gyerekei NEM akarnak vele élni mert egy utolsó sóher ( lányom szavai).
Már éjszaka meg mertem volna esküdni, hogy egy gyermekelhelyezéses fikatopik készül. Beigazolódott a sejtésem.
Kérdező, légy erős: faluhelyen kb minden második ház így néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!