Ezzel most mit kezdjek? Egyszerűen semmit nem képesek megcsinálni.
Szóval 16 éves lány vagyok, szüleimmel élek, van 2 húgom.
Minden úgy kezdődött, hogy 7 évvel ezelőtt elköltöztünk egy nagyobb családi házba, az előző házunkat (ami egyébként egy utcával arrébb van) gyakorlatilag teljesen bebútorozottan otthagytuk. Úgy képzeljétek el, hogy ottmaradt a kanapé, a nappali bútor, tv-tartó állvány, szekrények, előszobai bútorok. Ezzel még nem is lenne baj, úgy voltam vele, hogy majd veszünk újat.
Viszont... Kanapét úgy másfél év után sikerült venni, azokat is csak ideiglenesként, hogy egyszer majd veszünk újakat. Tv-állvágy azóta sincs, szóval a tv a földön van. A kanapékon kívül csak egy dohányzóasztal van, aminek az alja mindenféle cuccal tele van pakolva, roskadásig. Egyéb bútor nincs itt.
Mivel a konyha és a nappali egy légtérben van, így az őket összekötő folyosón van a hörcsögketrec + a cuccai (mármint a hörcsögnek). Szintén a földön.
Aztán jön a hálószoba. Ezzel van a legnagyobb bajom. És igazán itt kezdődik a probléma. Anyum és kistesóm (aki 11 (lassan 12 éves)) alszanak itt, Apum meg kistesóm szobájában alszik. Egyrészt ez szerintem régen nem egészséges, mint ahogy az sem, hogy tesóm még mindig szopja az ujját, Anyáék meg úgy vannak vele, hogy majd kinövi. A hálószobában sincs ruhásszekrény, helyette ilyen ruhatartó állványon (ami kis híján szétesik) vannak a ruhák. Körben pedig össze-vissza dobálva a vasalnivalók.
Ma pedig mondtam Anyának, hogy mi lenne, ha hétvégén átmennénk a régi házba, és onnan kiválogatnánk, ami kell, amiket eladományozunk, amiket eladunk, és amiket kidobunk. Folytatván a gondolatmenetet mondtam, hogy amiket eladunk, azoknak a pénzéből vehetnénk új bútorok (nappaliba, hálószobába pl)
Erre felháborodottan mondta, hogy ő szívesen venne, de Apa nem képes arra, hogy elmenjen vele egy boltba, és megnézze a bútorokat, merthogy utoljára is, amikor az Ikeában jártak, inkább másfél óráig állt a sütikhez, minthogy vele nézze a bútorokat (mondjuk szerintem ez nem pont így történt). Folytatta azzal, hogyha arra nem képes, hogy felszerelje az órámat és a parafa-táblámat, akkor egy évig várhatunk azzal, hogy összeszerelje (nyáron rendeltünk egyébként bútort, és azt is következő nap összeszerelte).
Na most ezt hogyan oldjam meg, egyszerűen rohadtul idegesít, hogy már 7 éve itz élünk, és még mindig nem sikerült a legalapabb bútorokat megvennünk.
Mielőtt írnátok, hogy biztos nincs rá pénz, hetente járnak pl.cukrászdába, otthogynak 3000-4000 ezer forintot, ezen kívül, szerintem az eladott cuccok nagy része állná a költségeket.
Vissza nem tudjátok vinni a cuccokat ?
+menj el te anyuddal megnézni a bútorokat,apud meg tesóid meg majd összeszerelik együtt.
Tisztázzuk! Hét éve a házat lezártátok, bútorokkal együtt, és azóta nem lakik ott senki, még mindig a saját tulajdonotok, vagy eladtátok a bútorokkal együtt? Utóbbi esetben nehezen tudom elképzelni, hogy az új tulajtól elkéritek a hét éve neki eladott bútorokat.
Anyádnak meg üzenem, hogy apa nem kell ahhoz, hogy megnézze a bútorokat az IKEÁ-ban, anya megteheti egyedül is, akinek nincs férje, az is így csinálja.
Köszönöm a válaszokat
A régi házat még nem adtuk el, tartunk ott tyúkokat, és Apa növényeket termeszt (mármint a ház udvarában). A házban nem lakik senki.
A bútorok azért maradtak, mert a mostani ház szerkezete magyon eltér a régitől. A régiben 5-6 méteres a belmagasság, a mostaniban 3 méter, az ottani bútorok 3 méter magasak, így nemigen férnének be, másrészt úgy volt, hogy majd mindenből újakat vesznek.
Egyébként nem csak bútorokat adnánk el hanem pl.töménytelen mennyiségű játékot és ruhát is
Én is mondtam Anyának, hogy akkor menjen el egyedül, vagy menjünk el ketten, de Apa nélkül nem akarja megvenni...
Így már értem. Na de a tévéasztalkát, komódot, kisszekrényt, előszobafalat, ami 3 méternél kisebb, csak át lehetne vinni az új házba, még ti ketten az öcséddel is fel tudnátok tenni egy taligára, nem? A többit meg mielőbb el kéne adni, mert nagyon sokat árt a bútoroknak, hogy évekig állnak egy lakatlan házban.
Minden esetre furcsák a szüleid...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!