Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális ha a jómodú szülők...

Normális ha a jómodú szülők direkt nem engedték tanulni a gyereküket és nem segítették, hogy egyszer átvegye a családi vállalkozást?

Figyelt kérdés

Szüleim a semmiből építették fel magukat. Érettségijük volt, a diplomát és az angol vizsgát 42 évesen tették le. Soha nem támogatták, hogy tanuljak, az elvük az, hogy előtte bizonyítani kell ahogy ők tették! De manapság tanulás nélkül hogyan és mit lehet bizonyítani? Sajnos 4 ponttal csúsztam le az állami támogatottról, de amúgy is kijelentették hogy ők egyetemre 1 forintot nem adnak. Először keressek pénzt aztán lehet menni egyetemre meg tanfolyamokra.

Normál esetben a szülők azt akarják hogy a gyerekük egyszer átvegye a cégüket, tanuljon. De ők még azt se engedték hogy diákmunkában középiskolásként a legalja melóra beálljak. Soha nem főnöknek akartam odamenni, az elejétől mindent meg akartam tanulni! Később a saját fizetésemből elmentem targoncás tanfolyamra, hogy ezzel is bizonyítsak és jelentkeztem az apámnál, hogy itt a papír, jönnék a raktárba melóra! Visszautasított, mert hogyan nézne ki az, hogy ő a saját fiát beteszi a cégbe, elvenném más ember elöl a munkát akik még jelentkeztek.

Az egész filozófiájuk ez. Hogy soha semmit nem szabad adni a gyereknek nehogy valaki azt higgye hogy ők támagatják bármiben. Mert az szerintük olyan mint a korrupció.

Ahhoz képest hogy mára már megtanultam volna a szakmájuk nagyrészét és akár 10 éven belül átvehetném a céget, egy gyárban melózok másoknak (bár sokat tanultam) és gyűjtök az egyetemre, angoltanfolyamra. De a szüleimet nem érdekli. Anyám kijelentette hogy 5-10 évig bírják még aztán eladják az egészet! Mert ne higgye senki hogy ők csak úgy alátettek bármit a gyereküknek. Tiszta beteges ez szerintem.

Az egész onnan jön hogy nekik nem volt semmijük, csak jókor voltak jó helyen, aztán ezt most valami óriási dolognak állítják be utólag. Ők régen nem is akartak tanulni, csak 40 évesen jöttek rá, hogy kéne.

2017. márc. 13. 12:27
1 2
 11/16 acelsziv ***** válasza:
90%

"Betegesen, fóbiásan meg akarnak felelni másoknak"

Itt a válasz a kérdésedre.

2017. márc. 13. 15:48
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Hát ez elég gáz, a legtöbb szülő segíti a gyerekét. Azt még érteném, hogy azt akarnák, hogy alulról küzdd fel magad, de ez, hogy direkt még akadályoznak is benne...
2017. márc. 13. 19:18
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
Ez nagyon gáz.. Nem, egyáltalán nem normális. "Családon belüli korrupció." Ez nagyon beteges gondolkodás.
2017. márc. 13. 20:47
 14/16 Fatal_3rror_ ***** válasza:
66%

"Vagy mondjuk meg a valóságot ? Ahhoz hogy egyetemen tanulhassunk sokunknak fel KELL vennie a diákhitelt, és súlyos pénzekkel lógunk mire végzünk."

És akkor mi van? Most csak azért mert sokan hitelesek, akkor legyen már mindenki másnak is szar?

"A szüleim sikeresek, és nem akarnak alám tolni mindent, elvárják hogy dolgozzak meg érte, mekkora köcsögök!!!"

Azért más dolog az "alám tolás" és a támogatás. Normális szülőnek az a célja, hogy a gyereke sikeres legyen, minél többre vigye. Ehhez ha tetszik, ha nem kell a pénz is. Normális ember azért dolgozik, hajt, hogy az utódjának majd jobb lehessen és ne kelljen nélkülöznie.

2017. márc. 13. 21:34
 15/16 anonim ***** válasza:
54%

most van egy éved hogy bizonyits keres melot teperj éa jövöre probáld ujra az államit

ha látják hogy önálloan is boldogulsz talán változik a véleményük

2017. márc. 14. 11:44
 16/16 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem is hibbantak.

Ha én sikeres válakozó lennék tanittatanám a gyerekemet,hogy később átvegye a businest és egy még jobban menő cég tulajdonosa legyen.

Családon belüli korrupcio...ja persze azt nem veszi észre,hogy saját gyerekét gátolja a fejlődésben? De vissza adhatod neki azzal,hogy meg csinálod az egyetemet stb és a végén nem kívánod a családi válakozást korrupcio gyanujába keverni. Keressenek valakit aki szeretne ezzel foglalkozni.

De hogy boldog legyèl,elég sok hires és gazdag ember gondolkodik hasonlóan a szüleidhez. Azaz a gyerekek semmit nem fognak örökölni,dolgozzanak meg a sikerért/pénzért.

Pl:Gordon Ramsey,Bill Gates,stb

2017. ápr. 16. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!