Ti hogy mondjátok el a szüleiteknek hogy kaptatok egy egyest? Hogyan reagálnak?
Mivel nem vagyunk istenek, ezért hibázunk. Mindenkivel előfordul. Természetesen nem kell megsimogatni az egyesért a gyerek buksiját, de nem is kéne érte leordítani a fejét, és főleg nem megverni. Ilyenkor elég lenne a gyerekkel megbeszélni, hogy hol hibázott, mit felejtett el, vagy miből nem készült, és megkérdezni, hogy hogyan fogja kijavítani. Ha a szüleid nem ilyenek, próbál elmondani nekik, hogy miért szerezted (csak őszintén), és hogy tudod, hogy hibáztál. Majd mond el, hogy hogyan tervezed kijavítani.
Egyébként egy darab egyes semelyik tantárgyból nem a világvége, sőt szerintem ha megbeszéled a tanároddal, hogy készülhess javító feleletre, akkor lehetséges, hogy megengedi Neked. :D Tán még jó néven is veszi :D . Sok sikert a kijavításhoz! :D
Egy elégtelen osztályzat egyáltalán nem nagy ügy. Senki sem tökéletes. Ha egyébként stabilan jól teljesít a gyerek, semmi gond nincs ebből. Persze le lehet üvölteni a hajat a fejéről állat módjára, meg büntetni orrba-szájba, de attól az egyes még ott lesz, a gyerek meg szépen megtanulja, hogy az ilyesmiről hazudni kell.
Szerintem az egyetlen normális reakció, hogy a szülő megkérdezi, hogy mi volt a probléma, tudja-e egyedül orvosolni vagy szüksége van segítségre.
Természetesen ha a gyerek bukdácsol, csupa egyes, kettes, az nagyon nincs rendben, de az már egész más helyzet.
"Kaptam egy egyest, irodalomból.."
*Aztán mielőtt megszólalna, vagy reagálna ezt mondod:*
"DE!!! Ki tudom javítani, mert:..."
Anyu... Van egy rossz hírem.... Kaptam egy egyest...
Ügyes vagy, nagyon... Milyen tárgyból sikerült?
Kémia...
Gratulálok!
De nem értem az anyagot!
Persze! Ezt most kell mondani, már karót kaptál!
De én tanultam! Tényleg!
Az hogy ülsz a könyv fölött, az nem tanulás! Menj a szobába szépen, és próbálj még tényleg tanulni!
Valahogy így szokott lenni....
Vagy pedig el de mondom a rossz jegyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!