Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan vagyok mérges emiatt?

Jogosan vagyok mérges emiatt?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok, és a gondom az, hogy a családban egyetlen számítógép van, amit nekem sokszor kéne használnom a tanulmányaim miatt. Igen, dolgoztam és dolgozok is, amikor csak tudok, de a keresetemet oda szoktam adni anyáéknak, hogy ezzel is segítsem az itthoni anyagi helyzetet, tehát nem tudom összespórolni jelenleg a pénzt egy saját laptopra. Anyám állandóan azt hajtogatja, hogy a tanulás az első, stb, de nem enged oda a géphez, (holott nekem tényleg azon kéne dolgoznom), mert neki írnia kell a hülye blogját, amire amúgy senki se kíváncsi. Ráadásul anyu nem is dolgozik, bármikor írkálhatna, amikor nekem óráim vannak. Mellesleg, azért nem dolgozik, mert ő aztán nem hajlandó elmenni egy munkahelyre, ahol neki főnöke van, és azt kell csinálnia, amit mások mondanak, mert neki az már nem esne jól... Szerintem szörnyen önző módon viselkedik, hogy amikor a tanulás miatt szeretnék odaülni a géphez, elzavar, mert ő éppen ír, mert ez a hobbija. Amíg ő a gép előtt ül 3 órán át, én simán befejezném a feladataimat, amik tényleg fontosak, és nem kéne éjjel ezzel foglalkoznom. A kutya se olvassa az írásait... Egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy lehet ilyen az anyám. Csak túlreagálom, vagy mást is ennyire kiakasztana ez?

2017. febr. 26. 12:19
1 2
 11/18 acelsziv ***** válasza:
87%

"egy laptopra több havi keresetemet kéne félretenni,"

Ez nem feltétlen van így. Kaphatók használt prémium laptopok is elég jó áron. Garanciával méghozzá.

Pl egy Lenovo T420 kb 50 000 forint és még mindig jó gép

2017. febr. 26. 14:08
 12/18 anonim ***** válasza:
93%
ha olyan az anyagi helyzetetek, hogy a Te keresetedre is szükség van, akkor bizony menjen el anyuka dolgozni. Ha pedig nem hajlandő, akkor az a minimum, hogy enged téged rendesen tanulni, hogy később saját lábra állj, minél sikeresebben. Ha erre sem hajlandó, akkor pedig az a megoldás, hogy nem szedi el a pénzed, amig a tanulásodhoz szükséges eszközöket (ez esetben számítógép/laptop)be nem szerzed. Olyan nincs, hogy ebből a hárombl egyre sem hajlandó. Apukád merre van? Fel nem foghatom miből éltek. Ha apukád is veletek él, akkor meg vele kell beszélned, hogy a jövőd érdekében milyen lépések szükségesek. Nehogymár egy munkanélküli hobbiíró, aki nem mellékesen elsősorba édesanya, a saját agymenéseit a gyermeke valós igényei elé helyezze, az meg nopláne nonszensz, hogy ezt hagyjátok is neki. Le kell ülni megbeszélni. A fentebb említett három verzióból választhat, örülhet,hogy van miből egyáltalán és nem kész tények elé van állítva. Eszem megáll.
2017. febr. 26. 14:38
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Már bocs kérdező, de ha az én anyám ilyeneket csinálna, meg így viszonyulna hozzám, akkor tőlem egy büdös petákot sem kapna, annyi szent. És én ezt meg is mondanám neki. Menjen el dolgozni, ha élni akar valamiből, ne az egyetemista lányát fejje meg. Pont.

Apád merre van, hogy ezt így elnézi? Konkrétan anyukád miatt van kevés pénze a családnak, mert egy lusta disznó, aki nem akar elmenni dolgozni. Én a megkeresett pénzemet teljes mértékben magamra költeném, max apudat segíteném vele, ha úgy van, de anyád egy fillért nem látna tőlem többet, az biztos. Nem a te feladatod a munkaképes, de lusta anyádat eltartani, pláne úgy, hogy egyetemre jársz mellette, amit anyád látványosan lesz@r.

Ha apád is hajthatatlan, akkor megtartanám a pénzt, meg abból vennék csak magamnak kaját, meg efféle mindennapi dolgokat. Anyád meg oldja meg egyedül, vagy apád pedig tartsa el anyudat, ha ez nem zavarja.

2017. febr. 26. 18:37
 14/18 Martin3410 ***** válasza:
Ne adj anyádnak egy fillért se mert nem érdemli meg menjen el szépen dolgozni másrészt meg el lehet menni a könyvtárba is tanulni ha nem tudsz mit tenni sajnálom hogy ilyen önző anyád van.Másrészt meg ha nem adnál neki pénzt akkor simán össze jönne egy pár hónap alatt egy laptop ára.Nem reagálod túl jogosan vagy mérges rá más családoknál is csak egyetlen egy számitógép van még is megtudják oldani a dolgaikat.
2017. febr. 26. 20:18
 15/18 anonim ***** válasza:
79%
Apád is elég papucs lehet, ha eltűri, hogy anyud szó szerint rajta (meg rajtad) élősködik...én már rég elzavartam volna dolgozni.
2017. febr. 26. 21:58
 16/18 anonim ***** válasza:
58%

Azt írta dolgozik, nem tudom miért nem lehet figyelmesen olvasni...

Kérdező! Vedd meg 0%- os részletre, sok helyen vannak ilyen kedvezmények és akkor havi szinten nem egy teljes fizu árát kéne belelapátolnod.

Addig meg marad a könyvtár, estig.

2017. febr. 27. 08:50
 17/18 anonim válasza:

Miért adod neki oda a pénzed, ha görény veled?

Ezért nem értem a nőket...

Én a helyedben egy ft-ot sem adnék, már csak azért sem, mert nem dolgozik, tehát henyél. Az enyém sem dolgozik, meg is mondtam neki, hogy a Blahán kolduljon, ne nálam.

Ha meg nem tetszik neki, el lehet költözni valami olcsó albérletbe.

2017. márc. 1. 00:05
 18/18 anonim ***** válasza:
Használt laptop szóba jöhet, 30-40 ezerért is adnak nagyon jó minőségű laptopokat. Ha nem bízol meg az eladókban, akkor írj facebookon az ismerőseidnek, hogy használt laptopot vennél és kész.
2017. márc. 1. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!