Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én lennék a család...

Tényleg én lennék a család szégyene? Jogosan kapom ezeket állandóan?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok, és egy erős gimnáziumba járok. Nem mondom hogy kitűnő vagyok, de az èrettségitárgyakból mint 5 vagyok. Emellett azért vannak tantárgyak amikből csak a "túlélésre" hajtok. Sokat tanulok hétköznaponkènt este 11-ig szoktam. Nem járok bulizni hétvégente, nem iszok, nem drogozok, nem cigizek, nem pasizok, egyszerűen nem érzem fontosank, és kedvem sincs ezekhez. Szüleimnek egy problémájuk van velem, az az, hogy nem vagyok nagyon vékony. Személy szerint én meg vagyok elégedve magammal, tény hogy van rajtam egy 5 kg felesleg, de szerintem egyáltalán nem zavaró.. és hónapok óta ezen megy a vita, hogy nem igaz hogy nem tudok lefogyni ("megrendelésre" nem is fogok). És nem arról van szó hogy nem mozgok, a sulis tesióràk mellett heti 3x járok edzőterembe, ami a plusz két óra tesit bőven ki is váltja. A szüleim fizetik a bérletemet, és ezzel tisztában vagyok hogy addig fizetik amég ők akarják, ebbe nincs beleszólásom, de most azt mondják hogy ha nem fogyok adott héten adott mennyiséget, akkor nem járhatok edzeni, hanem be kell járnom a suliba délutàni tesire. Tudom hogy ez nem nagy probléma, tudom hogy vannak nagyobb problémák is, de engem ez akkor is nagyon rosszul érint és értelmetlennek tartom a követelésüket. Ennyit rólam. Van két hugom. Az idősebbik 15 éves. Idén már a màsodik "komoly" kapcsolatában van, minden héten bulizni jár, hogy osztálytársaimtól hallom vissza, hogy miket művel. Cigit találtam nála, iszik is emellett. Nem tanul jól, csak egy tantárgyból 5, de a szüleimet ez nem érdekli, vagy inkább olyan mintha nem is akarnának ezekről a dolgokról tudomást venni. És mindig én vagyok leszidva, én vagyok a hülye, akiből soha nem lesz semmi, aki még le se fog tudni érettségizni, mert olyan buta, akinek soha nem lesz párkapcsolata, mert hogy néz màr ki.. és még tudnám sorolni. Ezek alapjàn Ti mit gondoltok? Tényleg jogos amit mondanak? Csak én gondolom rosszul?
2017. febr. 24. 20:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
30%

17 évesen, azért nyugodtan nyithatsz a rendes fiúk felé a korosztályodban. Pl. 18 - 20 éves srácok felé.

Egy sajnos benne van, ha kibeszéled a családodat, ok, megítélik a szüleidet, de a legtöbb ember, aki megítéli őket, majd figyeld meg téged is megítél. Baj, ha bajok vannak otthon, de sok esetben nem térül meg ezekről széles körben beszélni. Azért, mert olyan a társadalom, mint a tyúkudvar, egymást a felfedett gyengeségeiken keresztül kezdik ki. Egyszóval ezekről, csak tényleg szűk körben, legjobb barátnak szabad, vagy iskolapszichológusnak négyszemközt, vagy életvezetési tanácsadónak négyszemközt.

Nekem ez a tapasztalatom, volt, hogy valakinek kiöntöttem a gondolataimat/gondjaimat, aztán ez visszaütött...

2017. febr. 24. 22:16
 12/15 anonim ***** válasza:
8%
De unom már ezt a sok szörnyülködésre kihegyezett mesét. Bár eddig a "vernek és enni sem kapok" volt a sláger, ez a "le kell fogynom 5 kilót" ez új. Még azt kellett volna belevenned, hogy már átlag alatti a súlyod, de egy modellügynökség megkeresett, hogy milliós szerződést kapnál, ha még soványabb lennél, és emiatt erőlteti a kopasz, csúf hókuszpók, meg a banya, hogy fogyjál.
2017. febr. 24. 22:42
 13/15 anonim ***** válasza:
93%
Mondd neki, hogy rendben, de menjen csak ő is veled edzeni, hogy ne legyen ilyen lapos a segge és legyen valami formája a lábának. Majd kiderül, neki hogy esik :)
2017. febr. 25. 07:44
 14/15 anonim ***** válasza:
29%

Én ebben a pillanatban kib*sznám a konyhaasztalra a kondibérletem (már ha ki lehet... fogalmam sincs, hogy nézhet ki, mást sportolok :D ), és mennék a délutáni tesikre. Végül is heti három tesit így is túlélsz, nem? Az a plusz kettő már lepkeszellentés a büszkeséged érdekében.

Illetve, nem tudom, nálatok hogy van, de az én gimimben úgy volt (és nem volt olyan rég), hogy ha valamelyik iskolai csapatban játszol, akkor szkippelheted a külön hülyeségeket (nekünk úszás és tánc volt, ehelyett én kosarazni jártam). Érdemes lenne utánanézned, de azért a szekrényugrás se olyan borzasztó :)

(És itt még csak a büszkeségedre hivatkoztam, arra nem is, hogy 17 évesen még bőven szükséged van tápanyagra a fejlődéshez és a tanuláshoz se árt, ha van benzined)

2017. febr. 25. 17:59
 15/15 anonim ***** válasza:
97%

22 éves vagyok és van egy 15 éves húgom.

Nem vagyok vékony az igaz de jól érzem így magam, a szüleim ezzel piszkálnak 9 éves korom óta. Hiába voltam/vagyok kitűnő köztársasági ösztöndíjat, rektori dícséretett kaptam diplomaosztókor nem érdekelte őket. Csak a súlyom miatt piszkálnak most is. De a húgom már most szó szerint kis ribi lett, nem tanul, iszik cigizik de ő a kis kedvenc mert vékony.

Haza sem járok mióta elköktöztem. Jól érzem magam, vannak barátaim, életem, párom csak a családomat vesztettem el.

2017. febr. 25. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!