Szerintetek segítse a gyerek a szüleit ha nehéz anyagi helyzetben vannak és a "gyerek" dolgozik és jól keres, de még otthon lakik?
Ha a szülei házában fogyaszt, akkor mindenképpen ki kell valamilyen formában venni a részét a háztartásból. Még akkor is, ha nem szorulnak rá anyagilag.
Nem tudom, lehet mi voltunk fura család, de nálunk mindig is alap volt, hogy a szobánkat mi takarítottuk (nyilván nem 5 évesen, de 10-12től felfelé már igen), a ruháinkat ha nem is magunknak mostuk, de gondoskodtunk róla, hogy annak aki éppen bepakol a mosógépbe ne legyen gondja a szortírozással. Ez csak olyan off, nem várok vállveregetést, csak azt hittem, hogy ez más családokban is természetes és bevett gyakorlat.
A sztorihoz visszatérve, bárhogyan is éljünk anyagilag, nem hagynám, hogy a szüleim, pláne kisgyerek testvéreim nélkülözzenek, miközben én tudnék rajtuk segíteni.
Én férfiként is átérzem a 20 éves lányod helyzetét. Nekem se tetszett volna, ha nem tudtam volna továbbtanulni, mert olyan szüleim lettek volna, akik szinte a semmire újabb gyereket csináltak volna. Emiatt kénytelen lettem volna gyengén megfizetett munkát vállalni, ki akartak volna rakni, mert szerintük kevés pénzt adok haza, otthon levő anyám még a házimunkát is rám akarta volna tolni. Ilyen helyzetben nyilván a jellemem is sérült volna, így én sem viselkedtem volna normálisan.
A mi családunkban (nálam, húgomnál, szüleimnél, testvéreiknél, nagyszüleimnél...) az volt a természetes, hogy fiatal felnőtt gyerekeik indulását szépen segítették a szülők. Gyakran pont úgy, hogy felnőtt gyerekeik iskoláik elvégzése után is náluk lakhattak pár évig ingyen (sokszor párjaikkal), ezért cserébe annyit vártak el, hogy a fiatalok dolgozzanak munkahelyen, spóroljanak.
Az a mondás nálunk, hogy amit kapunk szüleinktől, azt a gyerekeinknek KELL visszaadni! 80-90-es dédszülők, nagyszülők is megsértődtek volna, ha gyerekeik pénzt akartak volna adni nekik.
Nekem is kicsit egyoldalúnak tűnik az anya leírása. Szerintem nem szép a leválni készülő gyerek pénztárcájában kotorászni. Azon gondolkozz inkább hogy tudod mihamarabb gyarapítani a családi vagyont te is. Értem én a gyest, de ti nem engedhetitek meg magatoknak. Keress olyan munkát, ami picit többet fizet, mint a gyerekmegőrzés és állj munkába, add a gyereket fizetős bölcsibe. Esetleg te magad adj fel hirdetést, hogy vállalsz gyerekvigyázást. Pl ovisért menni az oviba és játszani vele, amíg szülei érte tudnak menni. Ez nem is egésznapos elfoglaltság, a sajátodat se szorítanád hátra, hiszen lehet vele együtt csinálni és máris több pénz marad. Nektek 10000 Ft is számít és idővel egyre többet tudsz te hozzátenni a családhoz.
Elhiszem, hogy a lányod nagyon rossz reakciókat mutat, de elég rossz feltételeket biztosítotok neki, nem csoda, hogy nem segítőkész veletek szemben.
Ha a szüleim épphogy megélnek, én meg jól keresek, nem a drogos pasimat pénzelném (Szóba sem állnék vele, ha drogos kezdjük ott), hanem azt a pénzt a szüleimnek adnám. Azt meg nem bírnám végig nézni hogy a kis tesóm vajas kenyeret eszik (nincs baj a vajas kenyérrel egyébként, de 2 éves gyerek azért ne azt egyen már..).
Szóval megmondanám a "nagy" lánynak, hogy vagy ad haza x összeget, és emellett besegít, mert ő is itt lakik, vagy mehet a kis barátjához, mert nem a szolgája vagyok.
Nem kell, hogy segítse őket, de otthon lakni se kell.
Apadnal laktok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!