Meg kellene tudnunk élni ennyi pénzből?

Hát ha összeszámolod:
100+20+25= 145e Ft
Ha abból levonod az 50-et (legmagasabb rezsi), akkor is marad 95 ezer forint anyudnak + a te étkeztetésedre.
Én egyetemistaként 30e Ft-ot költök kajára, de úgy, hogy jó minőségű ételt eszek és főzök magamnak. Üdítőt nem veszek, rágcsálnivalót néha.
Ha 40e+40 ezerrel számolok a kettőtök étkezésére még akkor is marad 15e forint (és ne felejtsük el, hogy a legmagasabb rezsivel számoltam). Ez persze kell neki még mosószerre, tisztálkodószerre, wc papírra, ruhára, stb.
Szóval ha nem szórja a pénzt, akkor szerintem ki lehet belőle jönni.

Az én párom 135 ezer körül szokott kapni.Nekem 55 ezer forint a külföldi családipótlékom.(Együttesen tehát 190 ezer forint/hó)
60 ezret fizetünk albérletre,és rezsire,plusz negyedévente gázszámla.(5-20ezer) (80 ezer,ha egy téli hónapot nézünk,nyáron csak a gáztűzhely fogyasztását fizetjük)
Az ő bérletét állja a munkáltató,én tanulóbérlettel járok,ami 1190 ft. (15 km-es vonatbérlet)
A kajára heti 10 ezer forintot költünk.(Ami egy átlag hónapban 40 ezer)(kb.41.200) A párom fizujából a többi megy tisztítószerre, tisztálkodószerekre,wcpapír,stb.(a maradék ugye 13800)
Az én pénzem vagy félre rakjuk,vagy utazunk belőle párom apukájához,elmegyünk moziba, esetleg kajálni,édességet,rágcsálnivalót,ruhát,ilyeneket veszünk belőle.
Ha nem maradna pénzünk,váratlan kiadással néznénk szembe,szüleimre mindig számíthatunk.
Ha csak a párom fizetését nézzük,mi megtudnánk élni annyi pénzből is,de nyilván csak a létszükségletet elégíti ki. Tehát én azt mondom,hogy ez kb a minimum,ami kell..(Nyilván évekig ennyi pénzből nem élet az élet,de idővel te is dolgozni fogsz,majd jobban megtudtok élni,de szerintem átvészelhető ez az időszak is)

Szűkősen, de meg lehet élni belőle... bár én inkább tengődésnek nevezném.
Úgy tűnik, apukádtól szeretnél több pénzt, ehhez viszont nagyon nem mindegy, hogy ő hogyan él, mennyit keres, stb... mert ha albérletben tengődik és minimálbéres, akkor ez van, a nincsből ha akarna, se tudna támogatni. Ha viszont már a kitudja hanyadik nőjét veszi meg és csinálja fel a rózsadombi villájában, akkor igenis támogatnia kellene téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!