Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak, ha anya szerint...

Mit csináljak, ha anya szerint hülyeség a high-end sminktermék, én viszont csak olyanokat használok?!

Figyelt kérdés

Anyának annyiból áll a smink, hogy szemhéjtus és szempillaspirál, néha rúzs.

16 éves koromig én sem sminkeltem komolyabban, de azóta megtanultam és rájöttem, hogy a high end sminkcuccok sokkal jobbak, mint a drogériás márkák. Szóval én már nem igazán vásárolok a DM-ben, vagy a Rossmannban. Tegnap eljött velem rúzst nézni a MAC-be és teljesen ki volt akadva, hogy én több, mint tízezerért veszek két darab rúzst, mikor ő egy évben nem költ el ennyit sminkre...

Plusz én rendesen sminkelek, tehát primer, alapozó, púder, kontúrozás, stbstb.

Én 19 vagyok, ő 43, szóval azt sem lehet mondani, hogy annyira idős lenne és ezért lenne ez.

2017. febr. 19. 11:21
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Egyszerűen így sokkal szebbnek érzem magam, a stílusomhoz is jobban illik ez, mint a szempillaspirál-szájfény párosítás.
2017. febr. 19. 12:19
 22/30 anonim ***** válasza:
71%
Tehát ez a hobbid :)
2017. febr. 19. 12:22
 23/30 anonim ***** válasza:
91%

Ha te dolgozol meg a pénzért, akkor arra költöd amire akarod, azt is beleszámítva, hogy ha elfogy a pénz nem hozzájuk rohansz utánpótlásért.

Van amiből én is drágábbat használok: alapozó, púder, minden másból olcsóbb kategóriát. A kettő együtt szokott lenni 14 ezer(kryolan) és fél évig bőven elég. Még a MAC-et aláírom, tartós, jól pigmentált, de a többinél tényleg csak a márkát kell megfizetni, semmivel nem jobb egy Chanel mint egy Astor vagy Rimmel, próbáltam mindet, csak a Chanel kb négyszeresébe kerül az utobbi kettőnek.

2017. febr. 19. 12:25
 24/30 anonim ***** válasza:
93%
Én is jól keresek, bőven átlag felett, ettől függetlenül értelmetlen pénzszórásnak tartom a százezreket sminkre. Jó minőséget lehet normális áron is kapni.
2017. febr. 19. 12:30
 25/30 anonim ***** válasza:
32%

Semmit ne csinalj, engedd el :) Az embereknek mas-mas dolgok fontosak, mindenki masra kolt.

En anyukam szeret sminkelni de o sem hasznal MAC-et, mert dragallja, o helyette vesz 8 diszparnat meg 4 teritot :) Mert neki az a hobbija.

Sminkeles: nem baj ha valaki tudja hogy mi lehet esetleg elonyos az arcan es tudja kiemelni, tudja mi az ami kevesbe elonyos es tudja hogy lehet korrigalni. A "fiatalon mindenki ude" az tok szepen hangzik egy szepirodalmi regenyben, de az eletben valaki pattanasos, zsiros arcu, vagy epp szogletes arcbol varazsolna finomabb vonasokat, netan fako borre segit ra egy kis pirral. Ha valaki TUD szepen kiemelni az mindenkepp elony. Egy szep lany is szebb lesz egy kis sminktol.

32 eves vagyok, bababorom van (17 eves korom ota sminkelek pedig), megis szeretem kiemelni az arcfomam egy kis konturral vagy epp a szemoldokomet MAC szemoldokzselevel, csak tudni kelll hasznalni a termekeket.

Szoval anyud hulyesegnek tartja, de felnott vagy, nem artasz vele senkinek, nem kell foglalkozni a megjegzesekkel. Hadd adja ki a velemenyet, attol megkonnyebbul ;)

2017. febr. 19. 12:33
 26/30 anonim ***** válasza:
56%

Ez tényleg megért egy kérdést, hogy anyukád megszól, mert feleslegesen dobálod ki a pénzedet.....

Ha meg dicsekedni akartál, akkor pacsi, tényleg nagyon szupi, hogy 10 ezerért veszel rúzst.

19 évesen biztos nagy szükséged van alapozóra, mi lesz veled 40 évesen?

Remélem a lányom belátja ennyi idősen, hogy ezek felesleges külsőségek.

A kérdést még most sem értem, mit vársz? Írjunk privit anyukádnak?

2017. febr. 19. 12:57
 27/30 anonim ***** válasza:
75%
Ennyire ronda vagy, hogy ennyi sminket pakolsz magadra?
2017. febr. 19. 13:26
 28/30 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem is hülyeség, meg még jó sok ember szerint. Meggyőzni úgyse tudsz senkit az ellenkezőjéről, de van egy jó hírem. Nem is kell! Egyszerűen annyi a dolgod, hogy nem dörgölöd mindenkinek az orra alá. Ha meg mégis, akkor vedd tudomásul, hogy bizony lesznek olyanok, akik nem fognak ettől hasra esni és rajongva ámulni.
2017. febr. 19. 13:26
 29/30 anonim ***** válasza:
73%

Napi 2-3 videót feldob nekem a fészbuk meg a jutub, amin eleve szép arcú lányok tizenhat tonna sminket kennek magukra 40 rétegben, teljesen eltorzítva, elfedve a valódi, saját vonásaikat, rájuk sem lehet ismerni. És mind egyformák lesznek a sablonra húzott szemöldökükkel.

Azt megértem, hogy hobbi szinten jó szórakozás időnként csinálni egy komolyabb sminket. Az meg nem érdekel, hogy a lányom a SAJÁT pénzét mire költi, amíg magát tartja el és nem éhezik.

De ha azt látnám, hogy napi szinten órákat tölt azzal, hogy felkenjen magára egy maszkot, mert csak úgy érzi szépnek magát, akkor nagyon elbeszélgetnék vele.

Egyáltalán nem tartom normálisnak, sem (lelkileg) egészségesnek, sem szépnek, hogy egy fiatal, szép lány csak úgy érzi jól magát, ha sablonra rajzolta az arcát.

Ettől függetlenül szíve joga mindenkinek azt csinálni magával, amit akar, csak ne várjátok el, hogy mindenkinek ez legyen a normális.

Amúgy pedig a legdrágább, legmárkásabb sminktermékektől is pont ugyanúgy rommá megy 5-10 év alatt az arcbőr, csak azokat még mindig tesztelik állatokon. Ennyi a különbség.

2017. febr. 19. 14:00
 30/30 anonim ***** válasza:

A 29-es válaszoló pont leírta amit szerettem volna!

Attól még,hogy ilyen meg olyan drága egy kozmetikum még árthat! Hiába Chanel a neve, ha van nála sokkal jobb ami olcsóbb. Te csupán a márkát fizeted meg, persze ez a te pénzed, arra költöd, amire akarod.

Az ilyen lányokat előbb uszodába kell vinni első randin :))))))

2017. febr. 20. 08:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!