Szerintetek normális dolog az napjainkban, ha valaki még mindig azt kéri a gyerekeitől, hogy magázza?
nekem az egyik haverom (33) és a testvérei (35-37) mindig is magázták a szüleiket.
nekem furcsa, mert az én dédim és nagyszüleim sem követték ezt a példát.
szerintem amúgy az erősen vallásos családoknál van ez még mindig, haveromnak is az anyja meg az apja bibliát olvas meg minden vasárnap templomba járnak.
gondolom régen ezzel, vagy csak ezzel akarták a tiszteletüket kimutatni a szülők iránt, manapság már ennek több módja is lehet, nem csak az hogy magázzák a szülőket a gyerekeik.
Nem, mert távolság tartó, hideg-rideg. Szerencsére nagyszuleimet nem kelet tegeznem, 100 éves dédimet sem kellett.
Távoli, ismeretlenebb rokont persze h tegeztem, de gyerekkent is azt életem hogy "na ez se olyan közeli, csak egy ismerls vagy és kész. Nem szeretlek igy mint a családom, akikert rajongok".
Nekem ma i s ez jn le kozeli/ismerosi társaságban. Persze boltban /hivatalos helysn/idegennel más a helyzet.
Anyámnak és a nagybátyámnak még magázniuk kellett a szüleiket, mi már tegeztük a nagyszülőket.
Hidegségre vall, távolságtartásra, formális kapcsolatra. Egy szülő-gyermek kapcsolat normál esetben ennél azért meghittebb.
Szerintem nem ettől függ, mennyire állnak közel egymáshoz a családtagok, de manapság már furcsa.
Az 50-es évekből még hallottam olyat, hogy a szülők (valami eredetileg arisztokrata család) megkérték az óvónőt, hogy az ő gyereküket magázza, mert náluk otthon mindenki magázódik (a felnőtt is a gyereket), tegezni csak a cselédet szokták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!