Megszakítani szülővel a kapcsolatot azért mert?
Miért kellene emiatt megszakítani a kapcsolatot?
Otthon gyerekként voltál kezelve, most elkezdtél önállóan élni.
Néha látogasd meg a szüleidet, ha egyelöre túl problémás, akkor csak pár órára, és majd meglátod, hogy alakul a helyzet. Ugyanis tapasztalat szerint idövel a szülö is megszokja, hogy nem gyerekként kell tekintenie rád, meg te is túlteszed magad a korábbi sérelmeken (amik részben csak mondvacsináltak).
Azt a kitételt viszont nem értem, miért kellett volna valakihez költözni, ez nem önállóság, hanem másik függöeg kezdete lett volna.
Amennyiben most ezt tetted, akkor alaposan gondold át, miért nem tudsz egyedül, öallóan élni, miért kell melléd feltétlen más valaki is.
Másik oldalról nézem.
30 éves korodig vagy a szülőd nyakán, eltartanak és nyilván elvárják, hogy ennyi idő alatt már rendesen kivedd a részed a ház körüli teendőkből, ha már nem tudsz önálló életet élni. Amikor a gyereked ennyi idősen is otthon van, nem az az első gondolatod hogy milyen talpraesett és milyen jól fog boldogulni, inkább az hogy 40 évesen is veled fog lakni. Naná hogy jönnek a konfliktusok.
Senki ne magyarázza be nekem, hogy ennyi idősen nem lehet dolgozni és elköltözni legalább egy szobányi albérletbe és leválni a szülőről aki felnevelt.
Mi a hála? Megszakítod a kapcsolatot. Lehet hogy ő se bánná, gondolom nem egy ilyen hálátlan, önállótlan gyerekre vágyott ő sem, hanem valakire akire büszke lehet.
"sajnos eddig kellett türnöm anyagi okok miatt a viselkedését."
Akkor ne mint szülőnek, de mint eltartódnak mutass egy kis hálát és havonta nyisd rá az ajtót. Ne csak az élősködés menjen nagy fog-összeszorítva, hanem a viszonzás is.
4-es hsz.: nem tudom te hol élsz és mennyiből, de hidd el, nem képesek rengetegen fenntartani magukat a fizetésükből. én keresek bm alkalmazottként most némi emelés után, 3 éves ottani munkaviszonnyal, közalkalmazotthoz képest elég felelős beosztásban 117.000 ft-ot. szégyen. a cafetéria felhasználásunkat megnyirbálták, a hiteltörlesztést nem lennék képes kicsengetni, ha párom nem keresne jól. őszintén szólva semmit se lennék képes kicsengetni. ráadásul kiderült hogy a fizetésünk 1 részét is lenyúlta az állam, most perelem a "céget". szóval ne dobálózz ezzel a mostani divatos pocskondiázással, hogy 30 évesen lépjen le a gyerek, ha már dolgozik. hova menjen, ha egy 20-30 nm-es luk kis lakás is több 10 ezer ft, és még nem evett, nem fizetett rezsit és nem vett ruhát. az egyebekről nem is beszélve...
28/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!