Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megszakítani szülővel a...

Megszakítani szülővel a kapcsolatot azért mert?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok sajnos eddig kellett türnöm anyagi okok miatt a viselkedését. Párom nem volt akihez elköltözhettem volna. Gyerekkoromtól kezdve erzelmileg zsarolt. Mindenen képpes veszekedni ami nem úgy történik ahogy ő eltervezte. Szerinte neki sohasem segít senki de pl. Takarításnál, ruhaterítésnél mindenbe belekötött hogy semmit nem csinálok jól.Hogyha vele lesz valami mi lesz velem stb.Szóval mióta elköltöztem jobban érzem magam, úgy érzem nem szeretek hazamenni. Akik voltak ilyen helyzetben megszakítottak a kapcsolatot vagy párszor hazamentek?
2017. febr. 4. 09:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
57%

Miért kellene emiatt megszakítani a kapcsolatot?

Otthon gyerekként voltál kezelve, most elkezdtél önállóan élni.

Néha látogasd meg a szüleidet, ha egyelöre túl problémás, akkor csak pár órára, és majd meglátod, hogy alakul a helyzet. Ugyanis tapasztalat szerint idövel a szülö is megszokja, hogy nem gyerekként kell tekintenie rád, meg te is túlteszed magad a korábbi sérelmeken (amik részben csak mondvacsináltak).

Azt a kitételt viszont nem értem, miért kellett volna valakihez költözni, ez nem önállóság, hanem másik függöeg kezdete lett volna.

Amennyiben most ezt tetted, akkor alaposan gondold át, miért nem tudsz egyedül, öallóan élni, miért kell melléd feltétlen más valaki is.

2017. febr. 4. 09:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Anyagi okok miatt a fizetésemből nem tudtam volna megélni. Igen mondvacsinált ok hogy egy normális hétvégém nem volt a veszekedések miatt meg hetekig nem tudtam aludni mert éjfélekig vitazott.
2017. febr. 4. 10:00
 3/11 Jövő válasza:
27%
Megértem a helyzetedet, én is voltam ilyen helyzetben.Én úgy oldottam meg a dolgot, hogy szemléletmódot váltottam.De, ez én vagyok!Viszont van egy régi közmondás, hogy "jobb távolról szeretni, mint közelről utálni!"Azt is tudni kell, hogy senki sem érzi át teljesen a te helyzetedet.Rágódj csak rajt!Mivel most jobban érzed magadat, próbálj meg higgadt maradni.Keresd a jót édesanyádban.Biztos van olyan!Idővel máshogyan fogod látni a dolgokat.És ne feledd, ANYA CSAK EGY VAN!
2017. febr. 4. 10:01
 4/11 anonim ***** válasza:
40%

Másik oldalról nézem.

30 éves korodig vagy a szülőd nyakán, eltartanak és nyilván elvárják, hogy ennyi idő alatt már rendesen kivedd a részed a ház körüli teendőkből, ha már nem tudsz önálló életet élni. Amikor a gyereked ennyi idősen is otthon van, nem az az első gondolatod hogy milyen talpraesett és milyen jól fog boldogulni, inkább az hogy 40 évesen is veled fog lakni. Naná hogy jönnek a konfliktusok.

Senki ne magyarázza be nekem, hogy ennyi idősen nem lehet dolgozni és elköltözni legalább egy szobányi albérletbe és leválni a szülőről aki felnevelt.

Mi a hála? Megszakítod a kapcsolatot. Lehet hogy ő se bánná, gondolom nem egy ilyen hálátlan, önállótlan gyerekre vágyott ő sem, hanem valakire akire büszke lehet.

2017. febr. 4. 11:29
 5/11 A kérdező kommentje:
A problémák a gyerekkoromtól kezdődtek nem 30 évesen. Hiába csináltam bármit nem volt jó. De büszke vagyok rá, hogy ebben a légkörben pl. Mikor hetekig minden este ment a vita amiatt sokszor hajnalban aludtam el,le tudtam vizsgázni a fősulin. Mindig dolgoztam nem kellett nekem venni semmit, de arra hogy egy normális környezetben éljek nem volt pénzem.
2017. febr. 4. 11:50
 6/11 anonim ***** válasza:
41%
Bármennyi sérelem is van benned szerintem nem érdemes. Nem vagy már rá kényszerülve,így nem kell túl gyakran hazajárnod,ha nem szeretnél,de hónaponta egy "tiszteletkört" érdemes megtartani.Adj időt neki,hátha a későbbiekben javuló tendenciát mutat a viszonyotok.Otthon úgyis nyugodtan lehetsz...,ha erősen nyomaszt az a minimális időtartam,amit a társaságában kell töltened, még mindig ott a lehetőséged úgy dönteni,hogy megszakítod a kapcsolatot...,ezt egyedül te érezheted... viszont ne felejtsd el,hogy neki nem volt kötelessége jól bánni veled(ez nagyon elkeserítő persze).Volt hol laknod és volt mit enned.Gondolj arra,hogy lehetett volna rosszabb,talán ez könnyít rajtad picit.Mindig annak kell örülni,amit megkaphattunk.
2017. febr. 4. 11:57
 7/11 anonim ***** válasza:
56%
Előző vagyok :egyébként hasonló helyzetben vagyok érzelmi zsarolás terén...1-2hónaponta egyszer hazamegyek...nekünk jó hatással volt a viszonyunkra,hogy nem kellet együtt élnünk.
2017. febr. 4. 12:07
 8/11 anonim ***** válasza:
43%

"sajnos eddig kellett türnöm anyagi okok miatt a viselkedését."

Akkor ne mint szülőnek, de mint eltartódnak mutass egy kis hálát és havonta nyisd rá az ajtót. Ne csak az élősködés menjen nagy fog-összeszorítva, hanem a viszonzás is.

2017. febr. 4. 12:53
 9/11 anonim ***** válasza:
94%
Szintén 30 éves vagyok, nekem is hasonló életem volt eddig, sőt mióta párom lett azóta elszabadult a pokol. Hiába volt munkám, hiába tanult lányt találtam magamnak anyámnak semmi nem felelt meg. Sajnos 2015-ben munkahelyi balesetem volt, így több mint fél évig ágyhoz voltam kötve. Párom erre az időre odaköltözött hozzánk. Akkor kezdődtek igazán a gondok, pedig átvállaltuk teljes mértékben a kiadásokat. Anyámnak még egy csomag zsepit sem kellett vennie. Megtanítottuk az internetet használnia, vettünk neki egy tabletet....összejött egyarab gyerekkel, minden pénzét neki adta hónapokon keresztül, majd kitalálta hogy feleségül megy hozzá. A gyerek 29, anyám 67 éves. Hiába mondtuk, hogy csak a vízum miatt erőlteti a házasságot, de még mi voltunk a rosszak. Addig addig vitáztunk ameddig ki nem rakott minket a házból. Gyakorlatilag tavaly nov. 22.-én, pont tél előtt lettem hajléktalan. Szerencsémre a párom tesója befogadott minket, így amég nem gyógyulok fel teljesen, nem a híd alatt kell laknom. Nem tartom vele a kapcsolatot, mivel a szülinapomkor még csak annyit sem érdemeltem hogy dobjon egy sms-t vagy valamit.
2017. febr. 4. 18:45
 10/11 anonim ***** válasza:
91%

4-es hsz.: nem tudom te hol élsz és mennyiből, de hidd el, nem képesek rengetegen fenntartani magukat a fizetésükből. én keresek bm alkalmazottként most némi emelés után, 3 éves ottani munkaviszonnyal, közalkalmazotthoz képest elég felelős beosztásban 117.000 ft-ot. szégyen. a cafetéria felhasználásunkat megnyirbálták, a hiteltörlesztést nem lennék képes kicsengetni, ha párom nem keresne jól. őszintén szólva semmit se lennék képes kicsengetni. ráadásul kiderült hogy a fizetésünk 1 részét is lenyúlta az állam, most perelem a "céget". szóval ne dobálózz ezzel a mostani divatos pocskondiázással, hogy 30 évesen lépjen le a gyerek, ha már dolgozik. hova menjen, ha egy 20-30 nm-es luk kis lakás is több 10 ezer ft, és még nem evett, nem fizetett rezsit és nem vett ruhát. az egyebekről nem is beszélve...

28/N

2017. febr. 4. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!