Anyam tul sokat var el tolem?
Anyam tul sokat var el tolem es ennek koszonhetoen nagyon stresszes vagyok. 12 eves fiu vagyok. Amugy szerintem nagyon jo tanulo vagyok masokhoz kepest. hatodikos vagyok es otodik ben masodik felevben mar sikerult full otosre kijonnom. Most elso felevben biologiabol egy szuk 0,10 pont miatt nem sikerult kijonnom otosre es meg a matekbol negyesre. Amikor nincs itthon munkaban van este nyolckor hazajon es orokke a kerdesei felem hogy tanultale? Amit megkerdez legalabb tizszer. Ebboo mar elegem van. Azzal fenyeget orokke hogy elveszi a tablettemet mert sokat rontott rajtam es n3m csak fenyeget mert meg is teszi mar tettte meg es elvette sgy szul felevre. Nem tudok kikapcsolodni orokke streszes vagyok es orokke kritizal hogy en nem tudok semmit. Amikor ma jottem haza hogy biologiabol es matekbol nem fogok kijonni de masbol igen otosre es azokbol csak negyesre ezt mondta: na ennyit koszonhetunk a tablagepemnek es a telefonomnak. Es hogy masodik felevben el fogja venni es azzal a folyamatos menettel mar annyira elvette a kedvemet a tanulastol hogy regebb szerettem tanulni de mostmar megutaltam. Emellet minden hetvegen kulonorara jarok angolra es romanra (mivel erdelyben lakok). Emellet meg a heten egyszer tancolni jarok. Elveszi az egyetlen kikapcsolodasi lehetoseget tolem. Es sokszor azt mondja hogy ha nem volt hazi es nem tanultal mert nem volt amit (ezt mondtam en neki) es holnap rossz jegyet kapsz ide haza ne gyere! Igaz hogy nem vagyok egy jo gyerek sok rosszat mar csinaltam de o valtsa ki belolem. Olyan is van amikor egy nap ot orat tanulok es mar akkor is veszekedik. De legtobbszor 2-3 oraba beleszoktam ferni. Tehat vegzi olyan ot hat ora fele amikor bedolok az agyba es tablagepemen szorakozok. Es ha meg nem eleg meg minrig ugy banik velem mintha kicsike lennek. Es ne mondja senki hogy internetfuggo vagyok mert nem. Ha hivnak orokke szoktam menni egy programot se bontok meg ez miatt. Sosem jatszik velem egyszerse egy kartyajatekot vagy egy tarsasjatekot! Ha kerdem orokke szokott segiteni es elmagyarazza de maskepp nem foglalkozik. Ha elvarja tolem hogy mimdenben otos legyek akkor segit a tanulasban es kikerdezi a lecket.
HELP!! SEGITSETEK!!! NEM BÍROM MÁR!!!0
Hát, egyutt tudok veled érezni. Anyud korán kezdi :D Nm akarok így egyoldalúan itélkezni, de a leírtak alapján anyud nem vmi jó szülõ. Fontos h a dicséret ne maradjon el, az meg ha négyesed van egy bizonyítványban hát most..nem rosszból de faszt se izgat. Ha majd mész munkát keresni, az lesz a legfontosabb h hanyasod volt áltsuliba aha.. jó persze, tanulni kell, de ne a jegyért tanulj hanem a tudásért. No mert arra szükséged lesz. Ezekkek a papírokkal meg kitörölheted a segged. Majd az érettségi meg max diploma számít.. vagy ha már általános , akkor az utolsó év a felvételihez (nem tudom, milyen országban laksz, milyen a rendszer)
Mindenképp meg kell beszélned anyuddal, hogy te igenis teljesítesz, és értékelhetné, mondjuk hogy te tanulsz els próbálod kihozni magadból a maximumot, kortársaid meg a kocsmában vedelnek meg szívnak. Vhogy próbáld vele megértetni vele h te igyekszel és h ezt nézze. Meg h a jegy szart se számít. Ilyen alapiskolás meg pláne. Okéoké tudom ez kell majd a fölvételihez (majd a végzõs bizi), meg minden de am tök fölösleges.
Ne szorongj ezen! Biztos szar , de amugy, szard le magasról. A tiszteletnek anyud iránt persze meg kell hogy legyen, de ne legyen megfelelési kelnyszered. Persze úgy nehéz ha õ tart el, de vmilyenszinten próbálj magadnak ellenni. Ne az õ igényeinek, elvárásainak akarj megfelelni hanem a sajátodnak. Döntsd el hogy mit akarsz kezdeni az életeddel, tegyèl meg érte mindent, és me érdekeljen más. Ne engedd magad befolyásolni. Malr amennyire ez lehetséges.
A kisfiúshoz csk annyi, h meg kell mutatnod h nem vagy az, ha azt akarod h ne úgy tekintsen rád. Pl ne o csinálja a kajád (most nem az ebédre gondolok), magad ruházkodj, tehát minimális esetben igényeld a segítségét.
A szeretet a te korodban fontos, es anyukád egész biztos nm koszivu, vhogy mondd el neki h torodjon jobban veled.
No, ez hosszu lett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!