Anyam tul sokat var el tolem?
Anyam tul sokat var el tolem es ennek koszonhetoen nagyon stresszes vagyok. 12 eves fiu vagyok. Amugy szerintem nagyon jo tanulo vagyok masokhoz kepest. hatodikos vagyok es otodik ben masodik felevben mar sikerult full otosre kijonnom. Most elso felevben biologiabol egy szuk 0,10 pont miatt nem sikerult kijonnom otosre es meg a matekbol negyesre. Amikor nincs itthon munkaban van este nyolckor hazajon es orokke a kerdesei felem hogy tanultale? Amit megkerdez legalabb tizszer. Ebboo mar elegem van. Azzal fenyeget orokke hogy elveszi a tablettemet mert sokat rontott rajtam es n3m csak fenyeget mert meg is teszi mar tettte meg es elvette sgy szul felevre. Nem tudok kikapcsolodni orokke streszes vagyok es orokke kritizal hogy en nem tudok semmit. Amikor ma jottem haza hogy biologiabol es matekbol nem fogok kijonni de masbol igen otosre es azokbol csak negyesre ezt mondta: na ennyit koszonhetunk a tablagepemnek es a telefonomnak. Es hogy masodik felevben el fogja venni es azzal a folyamatos menettel mar annyira elvette a kedvemet a tanulastol hogy regebb szerettem tanulni de mostmar megutaltam. Emellet minden hetvegen kulonorara jarok angolra es romanra (mivel erdelyben lakok). Emellet meg a heten egyszer tancolni jarok. Elveszi az egyetlen kikapcsolodasi lehetoseget tolem. Es sokszor azt mondja hogy ha nem volt hazi es nem tanultal mert nem volt amit (ezt mondtam en neki) es holnap rossz jegyet kapsz ide haza ne gyere! Igaz hogy nem vagyok egy jo gyerek sok rosszat mar csinaltam de o valtsa ki belolem. Olyan is van amikor egy nap ot orat tanulok es mar akkor is veszekedik. De legtobbszor 2-3 oraba beleszoktam ferni. Tehat vegzi olyan ot hat ora fele amikor bedolok az agyba es tablagepemen szorakozok. Es ha meg nem eleg meg minrig ugy banik velem mintha kicsike lennek. Es ne mondja senki hogy internetfuggo vagyok mert nem. Ha hivnak orokke szoktam menni egy programot se bontok meg ez miatt. Sosem jatszik velem egyszerse egy kartyajatekot vagy egy tarsasjatekot! Ha kerdem orokke szokott segiteni es elmagyarazza de maskepp nem foglalkozik. Ha elvarja tolem hogy mimdenben otos legyek akkor segit a tanulasban es kikerdezi a lecket.
HELP!! SEGITSETEK!!! NEM BÍROM MÁR!!!0
Anyád nem rossz, csak szeretné ha lenne jövőd. Ez természetes. Ha 12 évesen az egyetlen kikapcsolódási pontod a tablet, akkor azt ajánlom találd fel magad, mert elég nevetséges, hogy a legnagyobb büntetés az elektronikus eszközeid elvétele. Menj ki focizni a barátaiddal, olvass könyvet...stb.
Jó, ez a túlzott teljesítményhajkurászás tényleg elég kemény, de a két óra nem a világvége. Hogyha már most ezen kiakadsz, mi lesz ha gimnáziumba mész, vagy inkább előtte nyolcadikban a felvételi előtti hajtásnál?
Hidd el, nagyon kevés gyerek szeret tanulni. Én eddig szerettem, most is szeretek. Kivétel vagyok, mivel a szüleim csak egy 4-es átlagteljesítményt várnak el tőlem, bár hozzáteszem, hogy négyesnél nem viszek haza rosszabb jegyet.
Végzel hat felé, és bedőlsz az ágyba? Hatkor? Jó korán, legalább van időd aludni. Más nyolckor esik haza edzésről, utána még álljon neki tanulni...érted.
Nem itt kéne sajnáltatni magad, hanem anyukáddal megbeszélni ezt, vagy bent egy tanárral, és ő beszél majd anyukáddal. Ezzel itt semmit se fogsz elérni.
És nem bírod? Lesz még ennél sokkal, de sokkal rosszabb is.
És 12 évesen még "kicsike" vagy. Egy kisfiú. Mert még arra se vagy képes, hogy kiállj magadért a szüleiddel szemben.
Szóval összegezve: igen, nem normális hogy anyád ennyire maximalista, de ettől még nem rossz szülő. A rossz szülő ott kezdődik, hogy lekakilja magasról a gyermeke iskolai teljesítményét, nem fürdeti, nem ad neki enni, nem fizeti be iskolába se ebédre, sose vesz neki koszos ruhákat...stb, remélem érted.
(Szerintem valamit kihagytam abból, amit mondani akartam, de mindegy, majd eszembe jut)
Ügyes vagy kisfiam! *fejsimi* :)
Most boldog vagy?
De tényleg ezt vele beszéld meg, ne velünk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!