Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám mindig tanulni akar. De...

Apám mindig tanulni akar. De látszik, hogy kezd besokalni. Miért nem érzi ő is?

Figyelt kérdés
Édesapám 53 éves, nagyon jó egészségnek örvend. Mindig olvas, rengeteget tanul, és sokat is dolgozik. Több egyetemet is elvégzett, és jövőre is be akar egyre iratkozni. De mellette elég stresszes a munkahelye, és a családdal sincs valami sokat. Nagyon jó a munkahelye, édesanyám is nagyon jól keres, szóval anyagilag nem megterhelő, csupán egészségügyileg nem tesz neki jót. Mit tudnánk csinálni? 21/F
2017. jan. 29. 16:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem legyél büszke az apukádra, hogy van igénye és kellő szorgalma is ahhoz, hogy folyamatosan képezze magát. Arról meg próbálj vele beszélni, hogy fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, meg akár megajándékozhatjátok egy stresszkezelési tanfolyammal is, elkerülni a stresszt nem lehet, de sokat segít, ha jól tudja kezelni.
2017. febr. 1. 22:43
 12/17 anonim ***** válasza:
46%
Pótcselekvés. Az én apám 47 évesen iratkozott be egy második egyetemre, de képtelen odafigyelni, már nem fog úgy az agya, mint egy 20 évesnek, ha nem sikerül egy vizsgája, teljesen ki van készülve, meg depressziós lesz. Én 45 felett már nem támogatom a felsőoktatásban tanulást, semmi értelme, csak nyűglődnek. Előtte van bőven idő kitanulnia magát egy embernek, én is 30 éves koromig tervezem maximum.
2017. febr. 2. 14:36
 13/17 anonim ***** válasza:
75%

12-es: Kevés ennyire begyepesedett emberre valló választ láttam eddig, mint a tiéd?

Egy 40 fölötti ember miért ne lenne képes tanulni, illetve szellemi teljesítményt nyújtani?

Nézz már utána, hányan találtak ki "idösen" nagy dolgokat, hány ember kezdett ilyenkor még valami teljesen újba????

2017. febr. 2. 14:55
 14/17 anonim ***** válasza:

"Én 45 felett már nem támogatom a felsőoktatásban tanulást, semmi értelme, csak nyűglődnek. Előtte van bőven idő kitanulnia magát egy embernek, én is 30 éves koromig tervezem maximum."

Remélem, ezt nem komolyan írtad?!?!?!?!?

Mi az, hogy elötte van ideje kitanulnia magát?????

Sokan fiatalon keresnek egy szakmát/végzettséget, és aztán rájönnek, hogy mégsem ez az, ami a szivük vágya - csak éppen jó ideig nincs lehetöségük váltani, mert ott a család és öket el kell tartani. Utána - amikor a gyerekek önállósodnak -, akkor van kellö idejük és lehetöségük megvalósítani azt, amiröl álmodtak, és elkezdeni valami mást tanulni. Ez pedig általában böven 40 fölött következik be, szóval igenis van jogosultsága akkor még valami újat elkezdeni.

Ami meg azt illeti, hoyg nem fog az agya - ez igencsak emberfüggö, aki rendszeren használja az eszét, anak még 60-70 évesen is befogadóképes.

Csak pár példa a környezetemböl: egy idös nö 70 évesen látott életében elöször számítógépet, ma - 10 évvel késöbb - sokkal jobban elboldogul vele, mint a 25 éves unokája.

A másik valaki 60 évesen kezdett angolt és oroszt tanulni, és 5 év alatt eljutott oda, hogy mindkettöböl megvan a felsöfokú nyelvvizsgája.

A harmadik 55 évesen iratkozott be egyetemre germanológiára, tavaly lett meg a diplomája és müfordítóként dolgozik.

Ez csak a közeli család, de távolabbi ismerösök közt is sok van, aki idösebben kezd el tanulni és legalább olyan jó eredményeket ér el, mint sok fiatalabb.

2017. febr. 2. 15:04
 15/17 anonim ***** válasza:

"Remélem, ezt nem komolyan írtad?!?!?!?!?

Mi az, hogy elötte van ideje kitanulnia magát????? "

Te így gondolod, én meg máshogy. Miért neked lenne igazad, azért, mert személyes példákat írsz? Én is azt írtam, mert ezt tapasztalom a környezetemben, tehát ugyanúgy lehet igazam, erre vannak a nézőpontok:)

És nem azért, mert alapból buták, akiket ismerek, apámnak is egyetemi tanárok gyerekeként folyton képeznie kellett magát, tájékozott, nem hagyták elkallódni. De ebben a korban már nem olyan rugalmasak és nem fog úgy az agy az ilyen jellegű magolásra, mint huszonévesen, és szerintem igenis teher az állandó felkészülés.

2017. febr. 2. 16:29
 16/17 anonim ***** válasza:
HA valaki szerint a tanulás "magolás", akkor annak nem sok joga van véleményt mondani, mert foglama sincs, miröl beszél.
2017. febr. 2. 16:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Majd pont te döntöd el, hogy kinek van joga véleményt formálni. Magolást úgy értettem, mint magolást, az egyetemi tanulás azon részét, amikor bizony magolni kell, sokszor felesleges, mégis kötelező dolgokat.

Nagyon meg lehetsz sértve, menj el picit pihenni.

2017. febr. 2. 17:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!