Hogyan tudnék segíteni az öcsémen? Miért viselkedik így? 20/L
Kezdeném azzal, hogy már egyetemre járok egy másik városba, így most ott lakom egy kollégiumban, többnyire hétvégenként megyek csak haza. Szóval nem tudok öcsémmel mindennap beszélni, pedig eléggé szüksége lenne rá, mert nincs senki, akivel ilyeneket negbeszélhetne.
A lényeg, hogy öcsém most 17 éves és eléggé csendes, zárkózott. Nem az van, hogy egyáltalán nem beszél, mert ha kérdezzük, válaszol, meg ilyenek, de amúgy így általánosságban sosem kapcsolódik be a beszélgetéseinkbe, szimplán csak hallgat és ha próbáljuk bevonni, csak pár szavas válaszokat ad.
Nem volt mindig ilyen, csak kb 3-4 éve kezdett ilyenné válni és a családban nem történt semmi, szóval erre sem lehet fogni. Illetve barátai vannak, de nem sokat beszél róluk.
Anyáék nemigen törik magukat, hogy mi baja lehet, de én szeretnék segíteni neki, legalább megtudni, hogy mi lehet a baja, mert nyilván nem a semmi miatt vált ilyenné.
Az a baj hogy így, hogy keveset vagy otthon, nem igazán fog megnyílni előtted, szerintem :/
De próbálkozz minél bensőségesebb kapcsolatot kialakítani vele, hogy teljesen tudjon bízni benned, aztán kiderül, hátha.
De a hozzáállásod az dicséretes. 23/F
Kérj tőle valamit, hogy segítsen be Neked. Mindegy hogy mi az nem is kell számodra releváns dolognak lennie, csak Ő foglalkozzon vele miközben tudja, hogy Neked kell. Esetleg nézd meg a youtube-os előzményeit, keresgélj, hogy mi érdekelné, aztán találj ki valamit azzal kapcsolatban. Ha ügyesen csinálod, nem is csettintésre, de záros időn belül meg fog Neked nyílni.
De hozzátenném, hogy léteznek csendes emberek, szóval ne eröltesd, szimplán lehet hogy csak a természete ilyen. Ne értsd félre, nem azt mondom hogy ameddig él ilyen lesz, de nekem is voltak korszakaim, amikor hallgatagabb voltam az itthoniakkal. Sokszor egészségesebb, mint kimondani.. :)
21/F
Nekem keresztanyukam ilyen befordulos,egyedul el,sokszor hallgatag,nem szivesen beszelget (uj) emberekkel. Nagyon nyomasztott,mert emlekszem,amikor kicsi voltam,sokat nevettunk egyutt.
Sok mindent kiprobaltam,es ugyan hulyesegnek tartotta az egesz csalad (miert egy nala 20 evvel fiatalabbnak mondana el,mi bantja),vegul nagyjabol sikerrel jartam. Probaltam kikerni a dolgokrol a velemenyet,ereztettem vele,hogy fontos nekem,amit mond,adok a szavara. Igyekeztem megdicserni,persze ezt nem kell tulzasba vinni,de egy-egy kedves szo mindenkit feldob. Ha tortent velem valami,akar jo,akar rossz,az elsok kozott avattam be a dolgaimba. Igy szepen lassan kezdett megnyilni nekem,kesobb el is meselte,hogy a tulsulya miatt lett ilyen zarkozott. Annyira nyomasztotta a dolog,hogy azt hitte,a csaladja is rossz szemmel nez ra emiatt,pedig szo sem volt ilyenrol.
Szerintem ezekkel az apro modszerekkel probalkozz te is,hatha sikerrel jarsz. Szoritok.
4#
A válaszíró 0%-ban hasznos válaszokat ad.
Ilyet sem láttam még. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!