Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek a gyerekemért, ha...

Mit tehetek a gyerekemért, ha azt kell elszenvednie hogy hazudnak rólam? (Válás után, két család)

Figyelt kérdés

Mozaikcsaládról van szó, válás után két család alakult ki, az egyikben a fiammal együtt élünk a párommal, a lányom az apukájával maradt, ott is működő mozaikcsalád van, mostohatestvérekkel.

A lányom beszámolt róla, hogy az apukája egy komplett hamis mesét alkotott rólam, és ad át az új feleségnek amiben én egy inkompetens anya, és rossz házastárs, kultúrálatlan személy vagyok, és a házasságunkról egy egész más történetet alkotott, mint ami a valóság.

Lányomnak nagyon rosszul esik, zavarja, de nem akarja megcáfolni, mert nem akar "bekavarni" az apjának, szereti a nevelőanyját és a mostohatestvéreit, természetesen örül, hogy egy jó hangulatú családban élhet, és az apja jó irányba változott, kedvesebb és mosolygósabb lett. 15 éves a kislányom, és három éve váltunk el. Lányommal napi kapcsolatban vagyok ami beszélgetés telefonon vagy cseten.

Mivel az információ a lányomtól származik, és ő megkért, hogy ne szóljak az érdekében, elég hülye helyzetben vagyok, mert féltem a kislányomat a lelki bántalmaktól, amit az anyjáról való hazudozás okoz imádott apjától, ugyanakkor szerintem jogos a félelme hogyha rákérdez ezekre, abból hátránya származik neki is, az ottani családnak is. (Áruló)

Semmiképpen sem tartom ezt egészséges állapotnak, de igazából tanácstalan vagyok abban, hogyan segíthetnék a lányomnak feloldani ezt, vagy az apját hogyan állíthatnám le.

Azt a kérdést már feldolgoztuk, hogy miért tud apja jó lenni egy másik asszonnyal, aki ugye nem az anyja, miért az anyjával nem..? Ezt feldolgoztuk, elmondtam, hogy én nem az a nő vagyok, minden ember más, ők jobban megértik egymást ketten, stb...

De ezzel nem tudok mit kezdeni sajnos. Magam miatt nem érdekelne, csak egészségtelennek tartom, hogy ezt az idillt egyedül a lányom nem képes felhőtlenül megélni ami a kialakult új családban van, mert árnyékot vet rá a hazugság ténye. "Apám hazug" "a család hazug" ez elmegy-e odáig, hogy majd az életét is hazugnak érzi a lányom?

Lelkifurdalása nincs, nem érzi úgy, hogy meg kellene engem védenie erkölcsileg. De teljesen összezavarja ez.

Valami ötletet adjatok kérlek, hogy én mit tehetnék ebben a helyzetben? Az apjával és a feéleséggel nincs kapcsolatom mert engem annyira traumatizált a házasságunk, hogy nem tudonék és nem is akarnék "haverkodni", ha pedig megindokolnám miért, akkor jönne az hogy alájuk akarok kavarni, mert én ugyanis egy "őrült nőszemély"-nek lettem beállítva alaposan, hogy ha véletlen tényeket mondanék el a házasságunkról, ne higgye el a hölgy. Aki nem mellesleg eléggé szimpatikus, és a lányom nagyon kedveli.

2017. jan. 25. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

" itt egy külső szemlélő az, aki szerint másképp történtek dolgok. "

Nem kerulte el mert ez nincs a sztoriban egyreszt masreszt meg a gyerek nyilvan elfogult az anyjaval szemben, harmadreszt meg egy qrva szot sem ertettel meg abbol amit irtam.

2017. jan. 25. 14:21
 12/13 anonim ***** válasza:
60%

1-es és 10-es:

Ti olvastátok, hogy egy 15 éves lányról van szó? Mit vártok a bíróságtól, pszichológustól? A lány azzal a szülőjével él, akivel akar. Ha az apjánál van, akkor egyértelmű, hogy saját akaratából él vele, nem a bíróság ítéletét hajtja végre szenvedve-fogcsikorgatva.

2017. jan. 25. 14:51
 13/13 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.

A lányomnak jó ott, nem akar átjönni, bár a lehetőség adott, és ezzel tisztában van, én pedig dehogyis erőltetném. Aki azt írta, hogy ez nagyon is jó nekem így, annak fogalma sem lehet arról, hogy milyen minőségű eltéphetetlen szeretetkapocs van a lányom és köztem! Ezt semmi nem tudja megrontani, van, és kész. Nem távolság, vagy idő függő... Rajongó szeretet ez, az anya-lánya kapcsolaton felül. Nagyra tartjuk egymást. Nekem sajnos nem volt ilyen kapcsolatom egyik szülőmmel sem, pedig szerettük egymást, és nem váltak el a szüleim. (Sajnos...)

Elbeszélgettem vele erről a hamis történet dologról. Igazából nincs jó "megoldás". Mindenképpen hülye helyzet, annyi elért a lányom, hogy a jelenlétében már nem beszél az apja hülyeségeket rólam.

Ez a lényeg hogy tisztelje már meg a lányomat, a lányomnak pedig ne egy hazug embert kelljen már igazolnia, ne hozza már ilyen helyzetbe.

Ezt a lányom ügyesen elintézte az apjával.

Egyébként TÉNYLEG letojom, hogy mit beszél rólam, és igazából ezt el is könyvelhettem előre, hiszen megesett, hogy a jelenlétemben is állított rólam baromságokat. Érzéketlen vagyok erre szinte. De a lányomat tekintve: egy csodás teremtés, és ezzel nem vagyok elfogult, ez nem csak az én véleményem és nem örülnék, ha eltorzulna ez a csodálatos lelke. Most már megnyugodhatok, hogy nem fog.

Két szóval kifejezte az apjának, hogy tartsa már az érzéseit tiszteletben, anélkül, hogy "alátett volna" az ő párkapcsolatuknak. Apja be is húzta a nyelvét azóta, szóval rendeződni látszik. De sajnos ott a tüske a lányomban, zavarja, hogy valamit tud, amit a mostohaanyja nem. Megszerette a mostohaanyját, tehát ezért zavarja ez. Azért nem beszéltem az exférjjel erről, mert 1. Nem akarok a lányomnak kellemetlenséget 2. Jól funkcionál, és jókedélyű az a család is, és a kislányom ott él.

2017. jan. 31. 00:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!