Mit és mikor vacsoráztok?
3 fiam van (9,12,14 évesek) az iskolában ebédelnek és 6 óra körül vacsorátunk (edzés és külön óra van suli után) De uzsonnát visznek magukkal.
A vacsora nálunk meleg étel, de sok szülő és ismerös hideg étel készít.
Melyik a jobb?

Amikor éhes vagyok.
Tegnap éjjel 2-kor ettem és fél négykor feküdtem le, és délután 1-kor keltem. Ma még így nem került sor ebédre, egy fél zsömlét ettem csak szendvicsnek meg kávét.
Szerintem Te is bízd a gyerekekre, hogy akkor egyenek, amikor éhesek, és jólesik nekik, és azt, amit kívánnak.
Én legalábbis eléggé kínzásnak érezném, ha nem tehetnék így.:)

Nálunk is késő délután van meleg étel hétköznapokon. Akkor vagyunk mind együtt otthon. Otthon kényelmesebb meleg ételt enni, mint munkába vagy suliba vinni. Nem is mindenki tudja megmelegíteni.
De ha a suliban is meleget esznek, akkor este lehet nyugodtan hideg kaja.

Változó, de mindig megtervezem előre. Most ezek lesznek:
ma:retró szendvics(vaj, szalámi, főtt tojás, sajt, csemege uborka, pirosarany)
holnap: házi lángos
szerda:tejbegríz
csütörök: bundás kenyér
péntek:melegszendvics
szombat:házi kifli meleg kakaóval
vasárnap:tükörtojás, tojásrántotta
Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy hétköznap mindenki menzán eszik, a vacsora nálunk a közös étkezés.

Miért van ennyi életképtelen felnőtt? Miért nem tudsz ilyen pitiáner kérdésben egyedül dönteni? Ennyi időd van?
Komolyan nem értem, hogy ti hogy neveltek gyereket, ha mindig azt lesitek, ki mit csinál, ki mit eszik, ki mikor megy fürödni, mikor megy levegőzni.
És akkor mi van, ha mások hideg ételt esznek? Akkor mi van, de komolyan? Akkor te nem fogsz megenni egy tál levest este és nem ehetnek a gyerekek se, mert a szomszéd Gyuri szendvicset ad nekik este? Olvasd már el, mennyire buta és értelmetlen a kérdésed.

6-os durvan fogalmaz de igaza van.
Hogy a kerdesre is valaszoljak: nalunk ebedel meleg fott etelt mindenki ezert vacsora hideg. Nem orara, de egyutt eszunk. Ha valaki megehezik, szol a tobbieknek es mar teritunk is.

Mindenki, amikor megéhezik. Mostohaanyéméknál volt szokás, hogy hatkor kötelezo vacsi, ha éhes vagy, ha nem, és utána már nem lehetett enni. Potom két év alatt gyönyörű táplálkozási zavarom lett, igy neken senki nen szabhatja meg ezek uzán, hogy mikor és mit egyek.
Ha gyerekeim lesznek sem fogom a közös vacsit eröltetni, mert hülyeség. Annyi, hogy asztalnál egyenek normálisan.
De párom ma dönert evett, én rá egy orára raclette-tet ubival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!