Ismertek olyan esetet, amikor a gyerek szólt a gyámügynek, rendőrségnek, tanárnak stb. , hogy verik otthon?
Gyámügyi ügyintézőktől és az eset súlyosságától függ. Kórházi kezelés során felfedezett, nyomot hagyó bántalmazásnál azonnal elveszik, ebben #2-esnek igaza van, bármennyire is lehurrogják. Nem egyszer láttam, ahogy a gyereket a kórházból már haza sem engedték. Hasonló, hogyha az elhanyagolás miatt szintén baja van a gyereknek, pl. volt olyan, ahol rossz szociális helyzetben, fűtés és víz nélkül élő család gyerekeit szintén pár napon belül elvették, mert tiszta retkek és tök betegek voltak. Mondjuk azon a terepen jól működik a gyámügy.
Nyilván a gyámügy rossz híre onnan jön, hogy a média elővakarja azokat az eseteket, ahol emberi mulasztás miatt fatális kimenetelű lesz az eset, és a gyerek meghal, majd ezt öntik hónapokon keresztül. Ilyen esetek voltak és lesznek sajnos, ettől a rendszer még hasznos, és sok esetben jól működik, elég csak megnézni, hogy a haláleseteknél nagyobb számban megy szintén a médiában a siránkozás, hogy "ok nélkül" elvették a gyerekeket. Sajnos így is nagyon sok gyerek él gyámság alatt (nevelőszülő, intézet, szülőkön kívüli más rokon), én naponta találkoztam a kórházban egy-kettő ilyen gyerekkel.
Amúgy amire valaki még célzott, hogy sok olyan kérdést tesznek itt fel, hogy valakit "bántalmaznak" lelkileg, mert a 15 évest nem engedik a pasijához, vagy berúgni, nem kapja meg a telefont, vagy éppen tanulásra kényszerítik. Sajna a valóban megfélemlített és bántalmazott gyerekek jóval nehezebben fedezhetőek fel :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!