Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ismertek olyan esetet, amikor...

Ismertek olyan esetet, amikor a gyerek szólt a gyámügynek, rendőrségnek, tanárnak stb. , hogy verik otthon?

Figyelt kérdés
2017. jan. 17. 22:16
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
35%
"Ha elmondod nekik ko krétan hogy verik a gyereket nem hiszem hogy vállat vonnak elvégre ezért van a gyámügy" álomvilágban élsz
2017. jan. 17. 23:41
 12/26 A kérdező kommentje:
Akkor megis mire van a gyamugy? Mi tortenik, ha gyerek, vagy egy tanar szol, hogy bantalmazzak a gyereket? Azt hittem buncselekmeny.
2017. jan. 17. 23:44
 13/26 anonim ***** válasza:
55%
#2: ne hazudj. Egy ilyen procedúra nem egy napos. Mit dolgoztál ott? Takarítottak?
2017. jan. 18. 00:27
 14/26 A kérdező kommentje:
Igen, ellentmond nemelyik valasz. Akkor mi az igazsag? Kiemelik a gyereket azonnal vagy sz..nak bele?
2017. jan. 18. 00:39
 15/26 anonim ***** válasza:
6%
Kit akarsz intézetbe dugatni?
2017. jan. 18. 02:27
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha közvetlen fizikai veszélyben vagy, akkor elhelyeznek intézetbe akár azonnal, de a jogi részének lefutása időbe telik.
2017. jan. 18. 02:51
 17/26 anonim ***** válasza:
91%
Ja, és nem mindegy mi a veres. Kórházi zarojelentes is kell az azonnali lépéshez.
2017. jan. 18. 02:52
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gyámügyi ügyintézőktől és az eset súlyosságától függ. Kórházi kezelés során felfedezett, nyomot hagyó bántalmazásnál azonnal elveszik, ebben #2-esnek igaza van, bármennyire is lehurrogják. Nem egyszer láttam, ahogy a gyereket a kórházból már haza sem engedték. Hasonló, hogyha az elhanyagolás miatt szintén baja van a gyereknek, pl. volt olyan, ahol rossz szociális helyzetben, fűtés és víz nélkül élő család gyerekeit szintén pár napon belül elvették, mert tiszta retkek és tök betegek voltak. Mondjuk azon a terepen jól működik a gyámügy.

Nyilván a gyámügy rossz híre onnan jön, hogy a média elővakarja azokat az eseteket, ahol emberi mulasztás miatt fatális kimenetelű lesz az eset, és a gyerek meghal, majd ezt öntik hónapokon keresztül. Ilyen esetek voltak és lesznek sajnos, ettől a rendszer még hasznos, és sok esetben jól működik, elég csak megnézni, hogy a haláleseteknél nagyobb számban megy szintén a médiában a siránkozás, hogy "ok nélkül" elvették a gyerekeket. Sajnos így is nagyon sok gyerek él gyámság alatt (nevelőszülő, intézet, szülőkön kívüli más rokon), én naponta találkoztam a kórházban egy-kettő ilyen gyerekkel.

Amúgy amire valaki még célzott, hogy sok olyan kérdést tesznek itt fel, hogy valakit "bántalmaznak" lelkileg, mert a 15 évest nem engedik a pasijához, vagy berúgni, nem kapja meg a telefont, vagy éppen tanulásra kényszerítik. Sajna a valóban megfélemlített és bántalmazott gyerekek jóval nehezebben fedezhetőek fel :(

2017. jan. 18. 05:22
 19/26 A kérdező kommentje:
Hat en nem voltam korhazban soha. Minden serulesemet ellatta anyam, akkoris, ha mondtam, hogy eltort az ujjam. Az iskolaban ugyan lattak a tabarok, hogx vmtiszta seb es veralafutas vagyok, mindig azt mondtam, amit otthon betanitottak: leesetem a lepcson, elborultam biciklivel stb. Es annyiban hagytak.
2017. jan. 18. 08:51
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
#19 Ez szomorú, de segítségkérés és/vagy szakember bevonása nélkül nagyon megnehezedik a beavatkozás lehetősége. Ezért próbálnak építeni erősen a védőnői rendszerre (ami mostanában az atrocitások és a jogaik szűkülése miatt döcög), az iskolai szociális munkásokra (végveszélyben lévő állatfaj), ez a rendszer hiányos. Továbbá fontos lenne, ha a szomszédok és a rokonok nem közönyösen néznék, hanem lépnének. Sajnos ahogy te is írod, sok esetben az áldozat is óhatatlanul "cinkos" lesz (értsd jól, nem a te hibád), és a rokonok sem kérnek segítséget, csak fejcsóválva várják a csodát. Érdemes lenne utánanézni, hogy vajon hány lakótelepen hallgatják némán a szomszédok a feleség/gyerek verését és bántalmazást anélkül, hogy bármit is tennének.
2017. jan. 18. 09:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!