Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Magány a szülők miatt. Mit...

Magány a szülők miatt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

27n vagyok. A szüleim 11 éves koromban elváltak. Sosem vertek, bántottak, de elhanyagoltak: nem jártak szülői értekezletre, 14 éves koromban a felvételi lapomat az osztályfőnök hamisította alá, mert nem írták alá, mert senki nem vokt otthon, hogy aláírja.

Nem volt bennük rosszindulat, ha nagyritkán kértem pénzt tanfolyamra, tanulásra, adtak. Apukám számítógépet vett nekem, anyu egy darabig támogatott anyagilag, mikor már egyedül éltem.

Érzelmi támogatást viszont semmit nem kaptam. Amikor a nagymamám betrg lett, középiskolás voltam, de minden hétvégén elmentem apuhoz ápolni, pelenkázni őt.Apukám évek óta munknélkül. Értelmiségi, de fokozatosan épül le.

Anyu három éve az unokahúgomęk gyerekeire vigyáz, otthagyta 30 év után a munkahelyét és vidékre költözött. Néha pęnzt ad, de egyébként unokázik... Az unokahúgomnak nincs rendes munkája, a férjével tartatja el magát, de a családban ő a hős a gyerekek miatt.

Az egyetlen, ami a szüleimhez köt, hogy a közös lakásukban élek. Ez inkább átok, mert anyukám bármikor visszakérheti, vagy ide jöhet. Nem akarom felújítani, nem szeretnék költeni rá, alig van pénzem, az lbérletben, lakásvásárlásban nem támogatnának.

Napi 10-12 órát dolgozom, valamennyit félre tudok rakni, de sokszor elviszi a pénzemet valami javítani való, apukámat is igyekszek támogatni.

Ott tartok, hogy nem esik jól beszélgetni a szüleimmel. Szerettem volna mellettük lenni érzelmileg és anyagilag is idős korukban, nekem az a norma, hogy gondoskodok róluk, de lassan nem megy.

Évek óta egyetlen jó szót se kapok tőlük, apukám panaszkodik, sajnáltatja magát. Néha jó lenne összepakolni és lelépni, de nem alarok hálátlan lenni, nem akarom, hogy azt higgyék, leléptem.., ti mit tennétek?

2017. jan. 10. 19:51
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

hmmm, én negyven vagyok, egy gyerekkel és ugyanez a szitu..tegnap gondoltam is hogy lelépek albérletbe keresek bérlőtársat..

folyton csak a savat kapom pedig húsz éve dolgozom, rezsit fizetek, kaját mindent megveszek magunknak. Tegnap azt mondta anyám azt kívánja hogy dögölnék egyszer éhen mert "megérdemelném".. hát tudjátok.. O.K. hogy ideges mert cukros és vérvételre kell mennie de fél doboz konyakosmeggyet megevett azért hajnalban..

:D

Szörnyű a helyzet. 20 éve hallgatom hogy csak ki akarjuk nyírni hogy a miénk legyen a lakás holott ő mondta hogy nyugodtan költözzünk ide- cselédnek jó vagyok bármikor, persze..- szóval nem jó:(

2017. jan. 11. 10:38
 12/12 anonim ***** válasza:
..tényleg, miért nem mész albérletbe? egy szobát már olcsón lehet bérelni. Nekem gyerekkel még nehezebb bár már nagy de még tanul. Én is dolgoznék napi 10-12 órát de otthon is lennem kell főzni, mosni, tanulni néha.. szóval meríts erőt ebből és ha olyan a helyzet nyugodtan kezdj el nézelődni ideje lenne a saját lábadra állni szerintem is keress egy pasit!! nekem van de kicsi a lakása és meg fog szűnni az állása nemsoká rengeteg hitelt stb. fizet /devizás/ meg még friss a dolog de hosszú távon én is csak azt tudom elképzelni. A szomszédok sem néznek hülyén ha nem nővel költözök össze:DD ..hajrá!
2017. jan. 11. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!