Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire gyakori az, hogy a...

Mennyire gyakori az, hogy a gyerekek kapnak ajándékot karácsonyra a szülőktől, forditva viszont nem?

Figyelt kérdés

Én nem szoktam karácsonyra ajándékot venni nekik, mert nincs még saját keresetem és zsebpénzt se kapok, ezért nincs pénzem venni nekik bármit is. Nővéremtől viszont elég sok mindent szoktak kapni. És eddig kicsit cikinek éreztem, amikor más ismerőseim mesélték, hogy a szüleiknek meg más rokonaiknak mit vettek, én meg nem tudtam mit mondani, mert semmit nem vettem nekik..

De múltkor az egyik barátnőm mondta, hogy náluk sem szokás a szüleiknek ajándékot venni, pedig ők a tesójával megtehetnék, mert ő is kap zsebpénzt, a bátyja meg dolgozik is. Viszont mégis igy nevelték őket, hogy csak ők kapnak a felnőttektől ajándékot, a felnőttek viszont a gyerekektől semmit. Mondjuk az ő szüleik más rokonoktól kapnak ajándékot, mert náluk az egész család együtt szokott ünnepelni, nagyszülők, keresztszülők, nagynénik-nagybácsik, mindenki, szóval náluk se az megy, hogy a gyerekek ott bontogatják a tucatnyi ajándékot, a felnőttek meg ölbe tett kézzel nézik őket.

Mennyire elterjedt ez, hogy a felnőttek nem kapnak a gyerekektől ajándékot? Vannak olyan ismerőseitek, ahol ez a szokás?

2017. jan. 8. 12:30
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%
Nalunk mindig szokas volt, hogy a szuleinknek ajandekot adjunk. Oviskent is keszitettunk valamit, iskolaskent is. Kesobb meg a szulinapi penzunkbol vettunk aprosagot. A nagyszuloknrk is ugyanigy, hiszen egyutt toltottuk a szentesteket. Nekem az a furcsa, ha valaki nem gondol a szeretteire, csak magara.
2017. jan. 8. 14:31
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

Én óvodás korom után leszoktam a rajzolgatásról ajándékba. Alapvetően a páromon kívül nem nagyon ajándékoztam senkit meg semmire. Főleg mondjuk, pert 1: pénzem nincs 2: magamat ismerve, őszintén szólva nem érdekelne ajándékba egy rajz, ezért nem is csinálok. Bár idén mindkét bátyámat megkértem, mit szeretnének karácsonyra tőlem, de az egyik azt mondta, ne hülyéskedjek, a másik meg megkérte, hogy tervezzem meg a tetoválását, tehát max abban tudok segíteni.

De ugye nekem van két felnőtt bátyám, ők szoktak némi apróságot venni. Bár nálunk előírás, hogy valami olcsó, hasznos dolgot szabad csak ajándékozni, a rokonoknak is meg lett mondva, hogy több könyvvel engem se tömjenek, így ezért kaptam egy pólót meg parfümöt. :D Azt hiszem, elkanyarodtam a témától.

16/L

2017. jan. 8. 15:18
 13/15 anonim ***** válasza:
75%

Nalunk a legkisebb gyerekek is adnak karacsonyi ajandekot, ha egy rajzot akkor azt, az en lanyom is mar egeszen kicsi koratol kezdve rajzol, barkacsol mindig valamit, es par eve amiota zsebpenze van vesz is aprosagokat.

Minden egyes kis rajza el van teve, soha nem dobnek ki semmit amit tole kaptam.

Szerintem elcseszett egy csalad ahol a gyerekek ajandekat kidobjak...

2017. jan. 8. 19:25
 14/15 anonim ***** válasza:
68%

" több könyvvel engem se tömjenek"

Ja, nehogy megártson.

2017. jan. 8. 19:26
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
#14: Szüleimnek mondd. Én alapvetően minden ünnepre könyvet kértem, szülinapra-karácsonyra. A szüleim mondták, hogy azt ne vegyenek többet nekem, nem azért, mert nekem bármi bajom lenne vele. :)
2017. jan. 8. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!