Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam meg a szüleim...

Coocoo kérdése:

Hogy magyarázzam meg a szüleimnek, hogy nem a barátom alkoholista, és nem ő visz a rosszba, hanem én magam?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt részegen jöttünk haza (hozzánk), én rosszul is lettem, amit ők végignéztek :S A lényeg h azóta két napja hallgatom h a barátom biztos alkoholista mert minden péntek-szombaton jár bulizni (én is járok...), meg h biztos ő vitt a rosszba leitatott stb és nem is akarják h találkozzak vele többet szerintük nincs jó hatással rám és nem fognak vele elengedni bulizni. És hiába magyarázom nekik h iszok én magamtól nem kell biztatni, nem hiszik el azt hiszik őt védem stb biztos ő a hibás. Meg h neki kellett volna figyelnie rám mert egy évvel idősebb (és akkor mi van??? Meg különben is tudok én figyelni magamra). És nekem ez rosszul esik h igazságtalanul bántják :( Ami meg még rosszabb h nem akarnak elengedni vele sehova :( Ma is úgy volt h átjön de mondtam neki h most inkább ne :S Azt is mondtam már nekik h ilyen idősen mindenki iszik de azt mondták h eddig sosem jöttem haza így (dehogynem, csak nem keltek fel rá de ezt nyilván nem fogom mondani nekik!!)

Most mit tegyek?

16/F

2017. jan. 8. 10:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
*amit te
2017. jan. 8. 19:40
 22/25 anonim ***** válasza:

" És tudod hányan NEM hozzák össze mit ha már fiatalon piálnak? Lehet hogy meglep: Te vagy a ritka kivétel. Kilencven százaléknál meg marad a rendszeres piálás, mert az rögzül hogy csak így lehet lazítani.

"dehogy

egy csomoannál az rögzül h lazitáskép itt kell nyuvasztani a népet

2017. jan. 8. 20:36
 23/25 anonim ***** válasza:

Más a rendszeres piálás és más az alkoholizmus. A mai napig rendszeresen piálok, értsd: szinte minden este megiszom egy pohár finom bort vagy sört és 1-2 hetente társaságban jóval többet. Másnap általában megbánom, aztán megrázom magam és csinálom a dolgom.

Amúgy nem hiszem hogy én vagyok csak a kivétel. A régi társaságom küzül is javarészt sikeres embereket látok.

Szerintem a boldogulás intelligencia és egyéb személyes jellemzők kérdése inkább, mint az hogy ittál vagy nem. Szerintem.

2017. jan. 8. 21:28
 24/25 anonim ***** válasza:

Én nem villognék azzal, hogy én iszom. Ettől - legalábbis a szüleid előtt - tuti nem leszel menő. Sőt, épp Ellenkezőleg.16 évesen - mivel nem vagy felnőttkorú - simán eltilthatnak a bulizástól, főleg akkor, ha az ő pénzükön élsz, az ő rezsijüket és hűtőszekrényüket "nyuvasztod".

Én egy db-ig most nyilván kerülném a bulizást, bármennyire is "fáj".(Fáj= neked rosszul esik.) Jön a nyár, a bulik szezonja, a fesztiválok, arra talán megenyhülnek. Viszont elmennék dolgozni 1. mert abból össze lehet rakni pénzt(ami nyárra majd nyilván jól jön)

2. látják, hogy nem csak az élet derűs oldala iránt vagy nyitott, hanem tudod, hogy a pénz nem jön olyan könnyen, ahogy általában megy, hanem meg kell érte dolgozni, és te ezt tudod és nem csak elméletben, hanem gyakorlatban és tenni is hajlandó vagy a pénzért, nemcsak várod, hogy az a bizonyos sültgalamb a szádba repüljön 3. mert akkor lehet "saját" pénzed, amivel azt csinálsz, amit akarsz(ha netán nem engednek el fesztiválozni, akkor abból lehet egy új okostelefon, egy tablet, vagy egy tévé, vagy jogsi, vagy motor... a lehetőségek tárháza ebben a korban különösen végtelen...ha végképp semmi nem jön össze, akkor el lehet tenni, és majd egyetemhez jól fog jönni az a pénz)

Amúgy meg, ha a veled együttérző énemet akarod hallani: akkor azt tanácsolom, legközelebb vagy kijózanodva menj haza reggel, nem gyűrött cuccokban, és aludj ott havernál, vagy menj el hotelbe/motelbe/panzióba vagy haverhez, és ne fullra bepiálva/beállva állíts haza.

2017. márc. 19. 20:35
 25/25 anonim ***** válasza:
23-ra: alkoholizmus az, ha függője vagy a piának, és legfőképp az, ha már benned van ugyan 1-2 pohár, de ellenállhatatlan és leküzdhetetlen vágyat érzel újabb és újabb poharakra.(nem poharakra persze, hanem pohárnyi alkoholos italokra)
2017. márc. 19. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!