Hogy magyarázzam meg a szüleimnek, hogy nem a barátom alkoholista, és nem ő visz a rosszba, hanem én magam?
Tegnapelőtt részegen jöttünk haza (hozzánk), én rosszul is lettem, amit ők végignéztek :S A lényeg h azóta két napja hallgatom h a barátom biztos alkoholista mert minden péntek-szombaton jár bulizni (én is járok...), meg h biztos ő vitt a rosszba leitatott stb és nem is akarják h találkozzak vele többet szerintük nincs jó hatással rám és nem fognak vele elengedni bulizni. És hiába magyarázom nekik h iszok én magamtól nem kell biztatni, nem hiszik el azt hiszik őt védem stb biztos ő a hibás. Meg h neki kellett volna figyelnie rám mert egy évvel idősebb (és akkor mi van??? Meg különben is tudok én figyelni magamra). És nekem ez rosszul esik h igazságtalanul bántják :( Ami meg még rosszabb h nem akarnak elengedni vele sehova :( Ma is úgy volt h átjön de mondtam neki h most inkább ne :S Azt is mondtam már nekik h ilyen idősen mindenki iszik de azt mondták h eddig sosem jöttem haza így (dehogynem, csak nem keltek fel rá de ezt nyilván nem fogom mondani nekik!!)
Most mit tegyek?
16/F
Ésszerűen nézve, te most meg akarod menteni a barátságotokat, ezért írtál ide, ezt megértem. Hívd át magatokhoz a barátodat, mondd meg a szüleidnek, hogy nem mentek sehová, csak beszélgettek stb., nem lesz italozás a vége.
Egyébként: próbáltál már mondjuk három hétig színjózan maradni? Ha ez elképzelhetetlen számodra, akkor alkoholista vagy. Mindegy, hogy nem minden nap iszol, de ha az életviteled szerves része, hogy rendszeresen italozol, akkor alkoholista vagy. Tökmindegy, hogy csak buliban, és tökmindegy, hogy azzal nyugtatod magad, hogy bármelyik pillanatban le tudnál állni, ha akarnál - mert nem fogsz akarni.
Másokkal akarsz takarózni, hogy ilyen idősen már mindenki iszik? Persze, csak nyugodtan, de ennek az lesz a vége, hogy folyton pénzszűkében vagy, meg két napig büdös vagy utána, és te valószínűleg nem is érzed, de a környezeted igen. A nagyapám az ötvenes éveiben halt meg, a nagybátyám a negyvenes éveit taposta, mikor ő is belepusztult, mindkettő ivott. Hajrá!
Nem kell rosszullétig leinnod magad. Anélkül is lehet jól szórakozni. Egyidős vagyok veled, max. kétszer ittam alkoholt. Mindkétszer a nagyszüleimnél voltam. Nem kéne dicséretként felfognod, hogy te magadtól is iszol. Ez inkább szomorú.
Én biztosan nem engednélek ez ezzel az emberrel sehova, de azon is gondolkodnék, hogy téged, egyedül elengedjelek-e.
8-as vagyok. Hölgyek, urak! Nem kell leszedni a tíz körméről egy őszinte kérdést feltevő tizenévesnek azért mert - szerintetek - nem viselkedik olyan tökéletesen mint ahogyan azt ti elvárjátok tőle.
1. Nem lesz attól valaki menthetetlenül alkoholista, mert tizenévesen jól belemegy a buliba. Az élet megfejtése nem ilyen egyszerű, még számotokra sem.
2. Nem lesz valaki automatikusan tökéletes és "rendes" ember attól, hogy minden írt és íratlan szabályt betart.
Ahogy elmondtam, én is megittam a magamét, méghozzá 14 évesen is. Mondjuk úgy hogy jóval többet mint az átlag. Nem hencegek - mert nem is szabad - de hadd mondjam el hogy így 20 évvel később már elmondhatom: lett belőlem ember, boldogan élek, szakmámban nagyon sikeresen dolgozom, többetek talán ismer is. NEM lettem alkoholista, és tudom hol a helyem a világban. Szeretem a környezetem és - így tűnik - a környezetem is szeret. Mint mondtam, nem felvágni akarok erre, csak példaképp írtam le.
Kedves kérdező! Légy észnél, mindig gondold át jól amit csinálsz. Légy őszinte, magaddal és a szüleiddel is. Beszéljetek meg mindent. Akkor minden rendeződik. Néha igyatok egy jót ha jól esik. Bulizz nyugodtan, élvezd az életed DE közben vedd komolyan a jövőd. A szüleid, hidd el akkor lesznek nyugodtak veled ha mindig mindent megbeszéltek ami fontos. Mondd meg nekik nyogodtan hogy ezentúl jobban figyelsz a mértékre. És tedd is ezt! Légy bölcs és próbáld az ilyen helyzeteket kívülről is megítélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!