Sok szülőnek tulajdonképpen miért okoz tragédiát / törést az életben, ha kiderül, hogy a gyereke homoszexuális?
Nem akarok provokálni.
Én melegként végiggondoltam ezt, de egyszerűen képtelen vagyok megérteni.
Eleve a gyerek szexuális magánéletéhez nemigazán van köze a szülőnek, pláne, hogy sokan 18 éves korukban, vagy afölött mondják el. A szülőnek ezek után meg nem mindegy, hogy a lányuk/fiuk kivel bújik össze az ágyban a 4 fal között? Ha a szex a heteroszexuális kapcsolatoknál sem téma, akkor miért kell ezen lovagolni, ha a gyerek meleg?
A másik, amit szoktak mondani, hogy a szülőben tudatosul, hogy nem lesz unoka. De kérdem én, azért vállal egy szülő gyereket, hogy legyen később unokája? Milyen szülő az, aki a gyerekének a szemére veti, hogy nem lesz unoka??
Ha a gyerek heteroszexuális lenne, de nem akarna gyereket, az miért elfogadhatóbb annál, minthogy meleg, ezért nem lehet gyereke?
Azért nem értem ezt a témát és gondolkodást, mert nagyon sok történetet olvastam már, és sokszor a szülők olyan tragédiát rendeztek, mintha minimum azt kéne lelkileg feldolgozni, hogy a gyerek halálos beteg, és csak pár hónapja van hátra.
A heteroszexuális kapcsolatba való kényszerítésről, kitagadásról, üvöltözésről, bántalmazásról nem is beszélve.
Most egy szülőnek miért tragédia elfogadni azt, hogy a fia egy másik fiú mellett vagy a lánya egy másik lány mellett találja/találta meg a boldogságot és boldog? És itt a féltés sem játszik szerepet mint indok, mert sok szülő ilyen hozzáállással konkrétan rosszabb, mint a társadalom.
Miért van ez? pedig a saját gyerekükről van szó.
A legtöbb ember makacsul ragaszkodik egy adott képhez, és ha már valami attól eltér, azt tragédiaként éli meg.
A feltétel nélküli szeretet sokakban nincs meg. Imádja a gyerekét, de csak addig, ameddig az ő elképzelései szerint él. Ez nem csak a szexualitásra igaz, vannak, akiknek az is tragédia, ha a gyerekük nem olyasmit szeretne dolgozni, mint ők maguk, vagy ha egyszerűen más életstílus szerint képzeli el a jövőjét. Nem akarok terjengősre fogni, de ismerek olyan férfit, aki addig csinálta a gyerekeket, ameddig nem lett egy, aki hozzá hasonlóan állatgondozó szeretett volna lenni. De tudok olyan diplomás értelmiségiről, aki kitagadta a gyerekét, amiért nem akart egyetemre menni. Mert nem illik az elképzeléseibe, nem úgy él, ahogy azt apuci-anyuci megálmodta, stb.
Ráadásul a melegség egy rohadt nagy tabu még manapság is, egy-két generációval ezelőtt meg pláne az volt.
Na, vezesd elő, mely állatok között van homoszexuális kapcsolat?
Tudtam, hogy a sok neoliberális le fog pontozni, de attól még nem lesz igazatok.
Szerintem nem magát a tényt nehéz elfogadni.
De azt nagyon rossz tudni, hogy mennyien fogják bántani a gyereked, mennyi hátrány fogja érni, mennyivel nehezebb lesz neki sok minden. Egy szülőnek fáj, ha bántják a gyerekét és nem tudja ezt megakadályozni, nem tudja megvédeni. És nyilván a felnőtt gyereke mellett nem állhat ott folyamatosan és nem tudja kivédeni a beszólásokat, a megalázásokat, a diszkriminációt.
Én 21 éves vagyok, engem a szüleim elfogadtak, bár ők mindketten nagyon nyitott gondolkodásúak. Viszont, mikor a vidéki nagymamámnak mondtam el, az első gondolata az volt, hogy "jaj, mit szólnának a szomszédok". Aztán hozzá tette, nem baj hogy meleg vagyok, csak "maradjon a családban ez a dolog, nem kell mindenkinek tudnia róla", mert akkor őt kinézik az emberek és pletykálkodnak róla. Magyarul, sajnos, hagyja, hogy a társadalmi megítélések háttérbe szorítsák a saját véleményét.
A másik ágon a nagyszüleimnek nem is merem elmondani, habár nagyon közel állunk. Szinte közelebb állok hozzájuk, mint a szüleimhez, de azt hiszem soha nem fogadnának el. :(
L/L
Nos, talán mert a legjobbat akarja a gyerekének és a mai világban annak, aki homoszexuális, nem könnyű az élete.
Én külföldön élek, itt legális az azonos neműek házassága, örökbe is fogadhatnak és a társadalom nagyobb többsége elfogado. Ennek ellenére titkon remélem, hogy a gyerekem "normalis" lesz a szexualitás terén. Nem azért, mert elitelem, kicsit sincsenek bennem negatív érzelmek vagy gondolatok ezzel kapcsolatban, hanem mert látom, mennyi gyűlölet van sokakban azok irant, akik valamiben mások
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!